Home / Featured / Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ενώσεων

Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ενώσεων

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Νοέμβριος 7th, 2015  


Ypepth

Ικανοποιήθηκε  ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ενώσεων

Τέλος οι θέσεις σχολικών συμβούλων για αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές

Ρύθμιση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου  του Υπουργείου Περιβάλλοντος ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών ενώσεων που έχει να κάνει με την κατάργηση της δυνατότητας τοποθέτησης σε θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 44 παρ. 3 ορίζεται ότι καταργούνται οι παράγραφοι 14,15,16 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010.

Η παρ. 14, που καταργήθηκε όριζε ότι Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.

Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της στις 18/2 του 2015 δήλωνε πως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν.3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι (!!).

Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Η κα Ζωγραφάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων δήλωσε «… συμφωνούμε απόλυτα στη παράγραφο 14, του άρθρου 26 του νόμου 3879/2010 που καταργείται, γιατί θεωρούσαμε αδιανόητη τη διάταξη, διορισμένη από την κάθε Κυβέρνηση, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Οργανισμών, μετά τη λήξη της θητείας τους, που σημαίνει με την αλλαγή Κυβέρνησης, να κατέχουν τη θέση του Συμβολικού Συμβουλίου, άρα, συμφωνούμε με αυτή την πλήρη κατάργηση. Σας ευχαριστώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος για την εν λόγω ρύθμιση ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΟΕ κ. Κικινή στην ίδια Επιτροπή ο οποίος ανέφερε:

Επίσης, θέλω να πούμε και τα θετικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν και είναι τα εξής. Η  κατάργηση της παρ. 14 του άρθρου 26 του ν.3879, όπου τοποθετημένοι από τις κυβερνήσεις σε θέσεις γενικών, ειδικών γραμματέων και περιφερειακών διευθυντών κ.λπ., αποκτούσαν άμα τη αποχωρήσει τους τη θέση του σχολικού συμβούλου, κάτι το οποίο η Διδασκαλική Ομοσπονδία είχε ζητήσει να αποσυρθεί.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...