Home / Featured / Έχει διενεργηθεί ο έλεγχος μοριοδότησης εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετάταξη

Έχει διενεργηθεί ο έλεγχος μοριοδότησης εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετάταξη

Δημοσιεύτηκε: 9:35 πμ Νοέμβριος 25th, 2015  


metatheseis

 

Έχει διενεργηθεί ο έλεγχος μοριοδότησης εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετάταξη

Τι αναφέρει ο υπουργός Παιδείας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις

Τέλος, έχει συγκροτηθεί άτυπη επιτροπή εξέτασης των εν λόγω μετατάξεων. Στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι μετατάξεις αυτές, διατυπώθηκαν προτάσεις και στην ανωτέρω άτυπη επιτροπή εξέτασης του θέματος. Οι εν λόγω προτάσεις είναι υπό εξέταση προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη, ορθή και ωφέλιμη λύση, στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ έχει ήδη διενεργηθεί έλεγχος της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται μεταξύ των άλλων σε

που διαβίβασε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή ως απάντηση σε επιστολή εκπαιδευτικών Α/θμιας κοινών ειδικοτήτων που κατατέθηκε ως αναφορά από τον Βουλευτή κ. Μπουκώρο, σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Φυσικής Αγωγής.

Στο έγγραφο του υπουργού αναφέρεται επίσης, ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 11 του άρθρου82 ν.4172/2013 και μέχρι σήμερα μετατάχθηκαν 3.655 εκπαιδευτικοί από τη Β/θμια στην Α/θμια. Από την έκδοση της πρώτης απόφασης μετατάξεων υπήρξαν διαμαρτυρίες, ενστάσεις αι δικαστικές προσφυγές των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία αυτή και παρά τις διορθωτικές προσπάθειες που έγιναν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Σημειωτέον ότι έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έξι φάσεις μετατάξεων και έχουν εκδοθεί συνολικά δέκα υπουργικές αποφάσεις και μάλιστα έχουν υποβληθεί ενστάσεις και κατατεθεί δικαστικές προσφυγές ακόμα και μετά και τις τελευταίες μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν (ΦΕΚ 1780/Γ).

Επιπλέον, οι εν λόγω μετατάξεις δημιούργησαν εκτός των άλλων πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 που ήδη υφίσταντο στην Α/θμια καθώς μετατάχθηκαν  στην Α/θμια εκπαιδευτικοί της Β/θμιας. Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος έγινε σύσταση θέσεων σε συγκεκριμένους κλάδους (ΦΕΚ 1719/Β/17-08-2015). Επί των θέσεων αυτών πραγματοποιήθηκαν οι μεταθέσεις έτους 2014-15, διαδικασία κατά την οποία μετατέθηκαν 946 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας, επιλύοντας εν μέρει το πρόβλημα.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...