Home / HEADER-NEWS / Διάλογος για τον διάλογο για την Παιδεία

Διάλογος για τον διάλογο για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 12:53 μμ Νοέμβριος 29th, 2015  


PAIDEIA

Η «άγονη γνώση»  χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Με τις δύο αυτές λέξεις περιγράφει την εκπαίδευση στη χώρα μας ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου κ Λιάκος σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής. «Η εκπαίδευση είναι ένας από τους μυστήριους εκείνους τομείς στους οποίους μπορεί να έχεις τις προθέσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά εκείνο που μετράει  είναι οι άνθρωποι και ο καθένας από αυτούς έχει την προσωπικότητά του» αναφέρει. «Γιατί λοιπόν να μη ανοίξουμε τα μάτια μας στις διεθνείς τάσεις»;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τέσσερα πρόσωπα του διαλόγου για την Παιδεία: ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου, καθ. κ Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καθ. Κ Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Ν. Θεοτοκάς  και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης κινούνται στην κατεύθυνση της αλλαγής του παιδαγωγικού μοντέλου του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας . Λιγότερη ύλη, λιγότερα τεστ, λιγότερο άγχος…..

Ο καθ. Κ Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, σύμφωνα με  το  δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρόθεση των εμπλεκομένων στον εθνικό διάλογο «δεν είναι  να μιλήσουμε ξεχωριστά για κάθε βαθμίδα αλλά να συζητήσουμε τα προβλήματα που αγγίζουν όλες τις βαθμίδες μαζί και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να αρχίσουμε στη συνέχεια να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της κάθε βαθμίδας. Ο διάλογος αυτός θα έχει την αναμενόμενη επιτυχία μονάχα αν  όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν έρθουμε σε άμεση επαφή με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ακούσουμε προσεκτικά της απόψεις τους»

https://fresh-education.blogspot.gr/

ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

πηγή dictyo.gr

99501409

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...