Home / Featured / Δείτε δέκα χρήσιμες ιστοσελίδες για εκπαιδευτικά βίντεο

Δείτε δέκα χρήσιμες ιστοσελίδες για εκπαιδευτικά βίντεο

Δημοσιεύτηκε: 11:32 μμ Νοέμβριος 17th, 2015  


video

Από https://edtech.gr 

Πέρα από το δημοφιλές Youtube,και τους τρόπους που μπορείτε να το εντάξετε στην τάξη σας, υπάρχει μια πλειάδα σελίδων με εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία θεωρούμε πως μπορούν να φανούν χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, οι περισσότερες περιέχουν βίντεο στην αγγλική γλώσσα και δεν υποστηρίζουν την ελληνική. Παρόλα αυτά, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία ως εποπτικό υλικό συνοδευόμενα από σχόλια του εκπαιδευτικού.

teachertube
Το TeacherTube αυτοαποκαλείται ως η #1 ασφαλή κοινότητα εκπαιδευτικών βίντεο για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με του YouTube αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού και αυτών που προσφέρει, με τη διαφορά πως το περιεχόμενο του είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικό. Μπορείς να περιηγηθείς είτε ανώνυμα, είτε μέσω λογαριασμού και να έχεις πρόσβαση σε όλα τα βίντεο, τις εικόνες και τα ηχητικά αρχεία που δημοσιεύονται. Αν και η πρόσβαση σε όλο το υλικό είναι δωρεάν, υπάρχει και η Pro έκδοση η οποία είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις.

educational-videosNeo K-12 has a large collection of educational videos for K-12 students in a variety of subjects, with an emphasis on science content. The website divides the videos into straightforward subject categories. Most of the videos are 10 minutes or less, so should be fairly easy to fit into class time. The website also includes games, quizzes, and other interactive activities you can incorporate into lessons along with the videos.

explore_logo_988Η ιστοσελίδα Explore.org σας παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά από live κάμερες από εθνικά πάρκα ή προστατευόμενες περιοχές δίνοντας έτσι στους μαθητές μια γεύση από τη ζωή των άγριων ζώων στη φύση ενώ αυτοί κάθονται στην τάξη. Η ιστοσελίδα επίσης παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από μαγνητοσκοπημένα εκπαιδευτικά βίντεο, τα οποία κατηγοριοποιούνται βάσει θέματος ή διάρκειας.

ted-ed-iconΑν και η ιστοσελίδα είναι ευρέως γνωστή από τα βίντεο με σκοπό τη διάχυση ιδεών, μπορείτε να βρείτε σε αυτή μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα βίντεο τα οποία ενισχύουν το μάθημα, προβληματίζουν ευχάριστα ενώ πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά. Η ποικιλία των θεμάτων είναι μεγάλη και σίγουρα θα βρείτε κάποιο βίντεο που να μπορεί να ταιριάζει στους σκοπούς του μαθήματος σας.

Zane_Education_logo (1)Η ιστοσελίδα Zane Education είναι μια πολύ καλή πηγή υποτιτλισμένων εκπαιδευτικών βίντεο. Τα βίντεο φέρουν αγγλικούς υπότιτλους και μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε περιπτώσεις εκμάθησης ξένων γλωσσών όπου οι μαθητές θα μπορούν να συνδυάζουν εικόνα, ήχο και γραπτό κείμενο για να αντλήσουν πληροφορίες από ένα βίντεο. Η ιστοσελίδα παρέχει μια δωρεάν έκδοση που επιτρέπει μια περιορισμένη πρόσβαση σε βίντεο. Για πρόσβαση σε περισσότερα βίντεο υπάρχει η επιλογή της συνδρομής μέλους που ανέρχεται σε 5 δολάρια τον μήνα.

hsw_logoΗ ιστοσελίδα How Stuff Works παρέχει μια σειρά από ενδιαφέροντες και πολύτιμες πληροφορίες γύρω από ποικίλα θέματα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά λειτουργούν. Όπως και της TedEd, τα βίντεο είναι με σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν πληροφορίες με διασκεδαστικό τρόπο.”

icon-schooltubeTo SchoolTube αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες προβολής βίντεο που δημιουργήθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές με σκοπό να ανταλλάξουν ιδέες και να συνεργαστούν. Μέσω της ιστοσελίδας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να δουν βίντεο από άλλα σχολεία από όλο τον κόσμο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και να ανταλλάξουν μαζί τους εργασίες, μηνύματα αλλά και βίντεο.

national_geographic_channel2001 Το περιοδικό του Nanional Geographic αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πολύτιμη πηγή εικόνων και πληροφοριών για το ζωικό βασίλειο και τους πολιτισμούς ανά την υφήλιο. Πλέον, το κανάλι του National Geographic παρέχει εκατοντάδες εκπαιδευτικά βίντεο στα οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση δωρεάν. Η ποικιλία των θεμάτων τους καλύπτουν την άγρια φύση, το διάστημα, αρχαίους και μοντέρνους πολιτισμούς και άλλα πολλά και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εποπτική πηγή για το μάθημά σας.

200px-NASA_TV.svgΤο κανάλι της NASA TV παρέχει live αναμετάδοση online για εσάς που νιώθετε παρορμητικοί εν ώρα μαθήματος. Επίσης, στο κανάλι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από βίντεο αναφορικά με αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος, κοσμικά φαινόμενα και άλλα που αξίζει να εξερευνήσετε με τους μαθητές σας.

Learning-Black-smallΠαράλληλα με το κανάλι του National Geographic, το εκπαιδευτικό κανάλι του BBC αποτελεί μια αξιόλογη πηγή εκπαιδευτικών βίντεο τα οποία χωρίζονται ανά τάξη και σχολική βαθμίδα, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Μ.Βρετανία, για αυτό συνιστούμε να κάνετε μια αντιπαραβολή των βρετανικών βαθμίδων με τις αντίστοιχες ελληνικές ώστε να μην υπάρχουν εννοιολογικές αποκλίσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα και η ποικιλία των βίντεο, θα ανταμείψει την μικρή αυτή ταλαιπωρία.

Σύνοψη

Ανάμεσα στις παραπάνω πηγές εκπαιδευτικών βίντεο δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο χρήσιμο βίντεο για να εμπλουτίσετε το μάθημα σας. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση που δε βρείτε κάτι που να καλύπτει επαρκώς το θέμα του μαθήματος σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας βίντεο (ή να ζήτησετε από τους μαθητές σας να συνδράμουν) και να το μοιραστείτε στο Youtube, βοηθώντας έτσι τον επόμενο εκπαιδευτικό.

https://fresh-education.blogspot.gr/2015/11/10_17.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...