Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Παιδείας – Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Υπουργείο Παιδείας – Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δημοσιεύτηκε: 9:54 πμ Οκτώβριος 16th, 2015  


oxi1940

ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΔΩ

Ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα Π.Δ. 200/1998 και 201/1998 (Α΄161), το Π.Δ. 104/1979 (Α΄23), καθώς και την αριθμ. 80033/Γ2/4-8-2006 (Β΄1286) Υ.Α., η 28η Οκτωβρίου είναι αργία για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία την παραμονή της εθνικής επετείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω διατάξεις, παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν μαρτυρίες επιζώντων του Αλβανικού Έπους, καθώς και επιζώντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

https://www.esos.gr/arthra/40327/i-odigia-toy-ypoyrgoy-paideias-pros-ta-sholeia-gia-tin-ethniki-epeteio-28is-oktovrioy

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Τις μαρτυρίες επιζώντων του Αλβανικού Έπους και Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να λάβουν υπόψη τους και να εντάξουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προτρέπει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης , τους Διευθυντές και τους Συλλόγους διδασκόντων.

Στην εγκύκλιο του ο υπουργός προς όλες τις σχολικές μονάδες αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία την παραμονή της εθνικής επετείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις, παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν μαρτυρίες επιζώντων του Αλβανικού Έπους, καθώς και επιζώντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έγγραφο προς τα σχολεία απέστειλε ο υπουργός Παιδείας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Σε αυτό αφού γίνεται παράθεση της σχετικής νομοθεσίας αναφέρεται ότι η 28η Οκτωβρίου είναι αργία για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της εθνικής επετείου, δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε ότι στο ΠΔ 200/98 αναφέρεται ότι τα νηπιαγωγεία μπορούν να παίρνουν μέρος στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νομαρχίας ή της δημοτικής αρχής.

Επίσης στο ΠΔ 201/98 για την οργάνωση και λειτουργία των δημοτικών αναφέρεται «πως τα σχολεία παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νομαρχίας ή της Δημοτικής Αρχής.

Ο σημαιοφόρος με τη σημαία του σχολείου και οι παραστάτες παρίστανται στη δοξολογία. Κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν την ημέρα αυτή μπορεί να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών ή αντιπροσωπεία τους να πλαισιώσει το σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Οι συνοδοί των μαθητών και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δύο ή περισσότερα σχολεία παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του ενός μόνο σχολείου, που είναι αυτό στο οποίο έχουν οργανική θέση.

Οι αποσπασμένοι και αναπληρωτές παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του σχολείου στο οποίο διδάσκουν τις περισσότερες ώρες.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...