Home / Featured / Συντονιστικό Αναπληρωτών με προϋπηρεσία 40% – Σχετικά με την συζήτηση της προσφυγής επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο ΣτΕ

Συντονιστικό Αναπληρωτών με προϋπηρεσία 40% – Σχετικά με την συζήτηση της προσφυγής επιτυχόντων ΑΣΕΠ στο ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: 6:36 μμ Οκτώβριος 8th, 2015  


ste

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 40%

Συζητήθηκε σήμερα 8/10/2015 ενώπιον της 7μελούς σύνθεσης του ΣτΕ η προσφυγή ομάδας εκπαιδευτικών επιτυχόντων στο παρελθόν στο ΑΣΕΠ, με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών για το έτος 2015-2016 κατά το μέρος που δίνεται δικαίωμα σε εκπαιδευτικούς χωρίς επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ να κατατάσσονται στους οικείους πίνακες.

Οι αιτούντες επιχειρηματολόγησαν ότι η προϋπηρεσία εκτός ΑΣΕΠ δεν αποτελεί αξιοκρατικό κριτήριο, ούτε καν για κατάληψη θέσης αναπληρωτή. Επιχείρησαν δε ανεπιτυχώς να απαξιώσουν πλήρως την προϋπηρεσία.

Στη δίκη παρενέβησαν υπέρ διατήρησης της ισχύος της ως άνω Υ.Α. 181 αναπληρωτές οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον Δικηγόρο Δρ. Ηλία Κολλύρη, που προέβαλε αναλυτικά και ψύχραιμα νομικά επιχειρήματα. Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από τη Νομική Σύμβουλο του Κράτους κα Δεδούση, η οποία υπερασπίσθηκε δεόντως την υπόθεση.

Η δίκη επικεντρώθηκε στο κατά πόσον το Σύνταγμα επιβάλλει η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 527/2015 που αναφέρεται στους μονίμους διορισμούς (και κρίνει εν ολίγοις ότι πρέπει οι μόνιμοι διορισμοί και στο Υπουργείο Παιδείας να διέρχονται από διαδικασία ΑΣΕΠ) να επεκταθεί και στους αναπληρωτές. Η απάντηση στο ως άνω ερώτημα βρίσκεται στο Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει διαφορετικές διατάξεις μία για τους μονίμους και μία για τους αναπληρωτές (103 παρ. 7 και 8).

Το Δικαστήριο άκουσε τα εκατέρωθεν επιχειρήματα και επιφυλάχθηκε. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες. Υπάρχει το ενδεχόμενο παραπομπής της υπόθεσης στην Ολομέλεια. Τονίζουμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη και αμφίρροπη δικαστική μάχη λόγω της πανταχόθεν κοινωνικής πίεσης και των σοβαρών νομικών επιχειρημάτων που προβάλλονται εκατέρωθεν.

……………………………..

www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...