Home / HEADER-NEWS / Ούτε το 1/5 των κενών ειδικοτήτων δεν καλύφθηκε στην Ανατολική Αττική. Υποστηρίζουμε την κινητοποίηση 5/10/2015

Ούτε το 1/5 των κενών ειδικοτήτων δεν καλύφθηκε στην Ανατολική Αττική. Υποστηρίζουμε την κινητοποίηση 5/10/2015

Δημοσιεύτηκε: 4:40 μμ Οκτώβριος 4th, 2015  


PAREMVASIS

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των

αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

Με τους διορισμούς των αναπληρωτών ειδικοτήτων στις 1/10 το Υπ Παιδείας συνεχίζει τον εμπαιγμό και εγκαταλείπει τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους.

Ούτε το 1/5 των κενών ειδικοτήτων στην Αν. Αττική δεν καλύπτουν οι προσλήψεις αναπληρωτών

Συγκεκεριμένα οι προσλήψεις στην Αν. Αττική έχουν ως εξής:

για 22 κενά ΠΕ06 Αγγλικών προσέλαβε 4
για 61 κενά ΠΕ08 Εικαστικών προσέλαβε 16
για 42 κενά ΠΕ11 Γυμναστών προσέλαβε 8
για 63 κενά ΠΕ16 Μουσικών προσέλαβε 9
για 15 κενά ΠΕ 19-20 Πληροφορικής προσέλαβε 3
για 50 κενά ΠΕ 32 καιΠΕ 18 Θεατρολογίας προσέλαβε 9
για 12 κενά ΠΕ 07 Γερμανικών ΔΕΝ προσέλαβε κανέναν

ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην Αν. Αττική για 265 κενά ειδικοτήτων έγιναν 50 προσλήψεις αναπληρωτών για τα ΕΑΕΠ σχολεία

Οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας στις 1/10 ( 1574 προσλήψεις για 1380 σχολεία ΕΑΕΠ σε όλη την Ελλάδα) αποδεικνύουν ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το δημόσιο σχολείο στην τύχη του και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ των εκπαιδευτικών ενώ καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες από τους εκπαιδευτικούς που δούλευαν ως αναπληρωτές τα προηγούμενα χρόνια.

Φαίνεται ακόμα ότι οι υποσχέσεις του Υπουργείου περί κάλυψης των κενών μέχρι 10/10 αποδεικνύονται « όνειρο θερινής νυκτός» και η «κάλυψη» των κενών θα συνεχιστεί για μακρύ χρονικό διάστημα αφήνοντας τους συναδέλφους αναπληρωτές σε καθεστώς αγωνίας και επισφάλειας, τα σχολεία σε πανικό καθώς τα προγράμματα (διδακτικά και ωρολόγια αλλάζουν καθημερινά) και τους γονείς σε απόγνωση.
Οι εγκρίσεις από άλλους πόρους (ΠΔΕ και κρατικό προϋπολογισμό) δεν έχουν εγκριθεί οπότε είναι σαφές πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατανομή τους ανά κλάδο και άρα σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για διορισμούς.

Εκεί φαίνεται και η αλαζονεία η προκλητικότητα και επίθετική στάση προς γονείς και εκαπιδευτικούς που επέδειξε το Υπ. Παιδείας δια του εκπροσώπου του ΓΓραμματέα κου Χασάπη όταν αντί να ζητήσει συγνώμη για την πολιτική κατάρευσης του δημόσιου σχολείου και να πει τι θα κάνει το Υπ. Παιδείας για να την αντιμετωπίσει κατέφυγε σε ειρωνείες, απαξίωση και εμπαιγμό στους φορείς. Θυμίζουμε την αμίμητη αποχώρησή του στη μέση της συνάντησης όταν στην ερώτηση του πότε θα καλυφθούν τα κενά απάντησε «σήμερα και σεις με εμποδίζεται να δουλέψω γι αυτό»!!! για να ανακοινώσει μετά από λίγες ώρες μόνο τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτων ειδικοτήτων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ υπάρχει φιλολαϊκό πρόσωπο στην εφαρμογή του βάρβαρου Μνημονίου και ότι ο αυταρχισμός, η αλλαζονεία και η επίθεση στον αγωνιζόμενο κόσμο είναι το αναγκαίο χαρακτηριστικό όσων εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Το 3ο Μνημόνιο συνεχίζει και εντείνει τις περικοπές των 5 τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση και ΤΩΡΑ τα σχολεία έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν – στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το ΥΠΕΘ ανέφερε πρόσφατα ότι τα ΕΣΠΑ έχουν πολύ λίγες πιστώσεις (πχ.για ειδικότητες) και ότι στο εξής εξαιρείται η Αττική (δηλαδή εκεί που βρίσκονται σχεδόν τα μισά σχολεία της χώρας), τα Δωδεκάνησα και η Δυτ. Μακεδονία από τα ΕΣΠΑ καθώς θεωρούνται εύπορες περιοχές!!! και θα πρέπει να καλύψουν αυτές τις περιοχές με πιστώσεις από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) σε όλους τους εκπαιδευτικούς!!!

Η συγκεκριμένη πληροφορία ουδέποτε δόθηκε από το Υπουργείο σε γνώση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν από τη συμπλήρωση των αιτήσεων και μάλιστα φέτος έκαναν αιτήσεις δύο φορές. Το αποτέλεσμα είναι να παραπλανηθούν στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους καθώς βασίστηκαν στα δεδομένα προσλήψεων των προηγούμενων χρόνων.

Είναι ευθύνη όλων μας – του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος – να πάρουμε χωρίς καθυστέρηση πρωτοβουλίες για κλιμάκωση του αγώνα για να σπάσουμε τα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά μας και την εργασία στους εκπαιδευτικούς που στην πράξη βρίσκονται απολυμένοι και δε φαίνεται ότι θα δουλέψουν, μετά από πολλά χρόνια.
Σε ότι αφορά τους συναδέλφους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στις 1/10 :
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ανακοινωθούν όλα τα κενά και να μην υπάρξει από τη δ/νση καμιά λογική υποχρεωτικών τοποθετήσεων σε επιλεγμένα κενά. Άλλωστε είναι τόσο αστεία τα μεγέθη ώστε οι τοποθετήσεις των συναδέλφων δεν μπορούν να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των σχολείων όπως και αν αυτοί τοποθετηθούν.
Η μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. ΔΕ θα αποδεχτούμε καμιά διαχείριση που προσπαθεί στην πλάτη των συναδέλφων να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα της λειτουργίας των σχολείων .

Στηρίζουμε το κάλεσμα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Δευτέρα 5-10 και ώρα 10:00 στο Υ.Π.Ε.Θ.

…………………………………………………………………………………………..

Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στις 1/10/2015 στο Υπ. Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/10, στις 1.00μμ, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, από δεκάδες συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οιΕνώσεις γονέων των Δήμων Σαρωνικού, Μαρκόπουλου και Άνω Λιοσίων (οι δύο πρώτες είχαν βάλει 2 πούλμαν), εκπρόσωποι ΔΣ και γονείς από πολλούς συλλόγους γονέων (ενδεικτικά αναφέρουμε από το 2ο ΔΣ Αναβύσσου, ΔΣ Σαρωνίδας, 3ο ΔΣ Καλυβίων, 2ο και 3ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη, 3ο ΔΣ Μαρκοπούλου, 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου, ΔΣ Φυλής, 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων, Ειδικού ΔΣ Ζεφυρίου κ.ά.) ακόμα συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ από τους συλλόγους Κ. Σωτηρίου, Άνω Λιοσίων, Περικλής, Δυτικής Αττικής, Γληνός, Νίκαιας, Αιγάλεω, Αριστοτέλης, Παρθενώνας, Αμαρουσίου, Αθηνά, Πρόοδος, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Ά Αθήνας – εκπρόσωποι από την ΠΕΑΕ, Επιτροπών Αναπληρωτών, και την επιτροπή Αναπληρωτών – Ωρομισθίων καθώς και 5 μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ .

Η μαζική αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κο Χασάπη και έθεσε :

  • τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι ενώ ο Υπουργός βρίσκεται στο Υπουργείο δε συναντιέται με την αντιπροσωπεία και το αίτημα να γίνει δεκτό έστω και κατα τη διάρκεια της συνάντησης ώστε να παρουσιάσουμε προσωπικά την πραγματική εικόνα που βιώνουν μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί και την αδυναμία να λειτουργήσουν τα σχολεία, εδώ και ένα μήνα και να λάβουμε τις δεσμευτικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • Παρουσιάστηκε σε συντομία η αδυναμία να λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη την Αττικήαλλά και με ιδιαίτερη ένταση στις περιοχές που εκπροσωπούνταν (Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιάς κλπ) και η μεγάλη μας ανησυχία για το γεγονός ότι ακούσαμε τον υπουργό να δηλώνει ότι «η κατάσταση ομαλοποιείται» (την ώρα που εκατοντάδες τάξεις δεν έχουν δάσκαλο και τμήματα νηπιαγωγείων δεν λειτουργούν ή λειτουργούν μόνο σε μία βάρδια) και ότι «θα λειτουργήσουν τα σχολεία και με κενά». Αυτές οι δηλώσεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότιδεν φαίνεται άμεσο σχέδιο του Υπουργείο για την κάλυψη όλων των κενών και τέλος
  • Ζητήσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για πλήρη κάλυψη όλων των κενών ώστε να ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ για τους μαθητές. Συγκεκριμένα ζητήθηκε το πότε και σε τι αριθμό θα προσληφθούν αναπληρωτές ώστε να καλύψουν το σύνολο των κενών, πότε θα γίνουν προσλήψεις δασκάλων για τις πρωϊνές τάξεις και νηπιαγωγών , προσλήψεις ειδικοτήτων, προσλήψεις στην ειδική αγωγή και στα ολοήμερα.

Ο κ. ΓΓ, με ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος προς τους εκπροσώπους των φορέων από την πρώτη στιγμή, είπε ότι ο υπουργός έχει βαρύ πρόγραμμα, συναντιέται και συνομιλεί με τα θεσμοθετημένα όργανα – εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και συνομοσπονδία γονέων και δεν μπορεί να συναντιέται με όλες τις «ομάδες πολιτών» – όπως χαρακτήρισε τους φορείς και συνέχισε λέγοντας ότι εσείς εδώ «κάνετε συνδικαλισμό» και αν θέλετε συνάντηση «πρέπει να κλείσετε προγραμματισμένο ραντεβού γιατί ο υπουργός έμαθε την κινητοποίηση χτες». Δεν έδωσε καμία απάντηση στις διαμαρτυρίες τόσο των Ενώσεων γονέων ότι είναι θεσμικά όργανα των γονέων από τις περιοχές που βρίσκεται σε κατάρευση η λειτουργία των σχολείων και περίμεναν μεγαλύτερη ευαισθησία από το Υπ. Παιδείας, ούτε βέβαια στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σωματείων για το αν το υπουργείο απαξιώνει τη συνδικαλιστική δράση που υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο. Η κινητοποίηση είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ και στο Υπουργείο εδώ και μία εβδομάδα, υπάρχει τεράστια δημοσιότητα για τα προβλήματα λειτουργίας στα σχολεία των περιοχών μας και ο Υπουργός είχε δυνατότητα να προγραμματίσει τη συνάντηση αν είχε την ευαισθησία.
Σε ότι αφορά τα ουσιαστικά προβλήματα ο ΓΓ, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εκφράζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία γνωρίζει τα προβλήματα πολύ καλά κι έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις (11.500 ΕΣΠΑ, 3000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4000 από ΠΔΕ και μέχρι τις 10/10 θα έχουν καλυφθεί τα κενά και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Στη συνέχεια προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους αναπληρωτές οι οποίοι με τις προσφυγές μπλόκαραν τους πίνακες και καθυστέρησαν τις προσλήψεις χωρίς να εξηγήσει βέβαιαγιατί τώρα που υπάρχουν πίνακες δεν καλύπτονται όλα τα κενά.
Επέρριψε ευθύνες ακόμα και στους δ/ντες εκπαίδευσης οι οποίοι δεν δίνουν την πραγματική εικόνα των κενών, την αλλάζουν κάθε λίγο!!! και η εικόνα που παρουσιάζουν είναι άλλη από αυτή του «my school»!!!
Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και ερωτήσεις που δέχτηκε, δήλωσε ότι:

  • ευθύνονται οι μηδενικοί διορισμοί αλλά «δεν μπορέσαμε να κάνουμε διορισμούς γιατί η χώρα μας έχει πτωχεύσει»
  • οι διορισμοί του προϋπολογισμού δεν έγιναν γιατί «επαναπροσλάβαμε τους απολυμένους και οι μισθοί τους είναι διπλάσιοι από τους νεοεισερχόμενους» και κάλυψαν δύο θέσεις πρόσληψης η κάθε επαναπρόσληψη!!! χωρίς βέβαια να εξηγήσει γιατί ενώ οι επαναπροσλήψεις είχαν γίνει το Υπ. Παιδείας υποσχόταν μόνιμους διορισμούς.
  • δεν είχαν το χρόνο να κάνουν ένα συνολικό άλλο σχέδιο για την εκπαίδευση και τους διορισμούς και «ΔΕΝ μπορούσαν να αλλάξουν τον πρϋπολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης»

Αποστόμωσε(!) αλαζονικά όσους επισήμαναν ότι η πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόζουν καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση λέγοντας «Ο λαός έδωσε απάντηση στις εκλογές»

Ενώ στο ίδιο ύφος συνέχισε λέγοντας ότι :

  • «Δεν θα κάνουμε εδώ αριθμητική» απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις γονιών και εκπαιδευτικών για τον αριθμό των προσλήψεων των αναπληρωτών.
  • «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό»! – ενώ παραδέχτηκε ότι οι πιστώσεις που έχουν δεν επαρκούν και έχουν ζητήσει έγκριση επιπλέον 2000 πιστώσεις για αναπληρωτές από το ΠΔΕ.
  • Τα ΕΣΠΑ έχουν πολύ λίγες πιστώσεις (πχ.για ειδικότητες) και ότι στο εξής εξαιρείται η Αττική (δηλαδή εκεί που βρίσκονται σχεδόν τα μισά σχολεία της χώρας), τα Δωδεκάνησα και η Δυτ. Μακεδονία από τα ΕΣΠΑ καθώς θεωρούνται εύπορες περιοχές!!! και θα πρέπει να καλύψουν αυτές τις περιοχές με πιστώσεις από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) σε όλους τους εκπαιδευτικούς!!!

Αν όμως οι 500 εναπομείνασες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και οι περισσότερες από τις 4.000 πιστώσεις του ΠΔΕ δοθούν για την κάλυψη κενών ειδικοτήτων στα ΕΑΕΠ δεν θα καλυφτούν τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς της πρωινής ζώνης και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω ΕΣΠΑ!

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες ερωτήσεις για το προγραμματισμό των προσλήψεων για την κάλυψη όλων των κενών ήταν συνεχώς γενικόλογος και απαντούσε αόριστα και με προκλητικό τρόπο απέναντι σε όποιον του έκανε συγκεκριμένη ερώτηση. Έτσι μίλησε για «προσλήψεις που θα γίνουν σήμερα» (χωρίς να διευκρινίζει ότι πρόκειται για τις προσλήψεις ειδικοτήτων και ούτε να λέει ποιος θα είναι ο αριθμός των προσλήψεων και αν αυτός θα καλύψει τις ανάγκες). Αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του Υπουργού να προχωρήσει σε προσλήψεις, την επόμενη εβδομάδα, στην ειδική αγωγή, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί αριθμό εκπ/κών. Τέλος στις επίμονες ερωτήσεις μας για το πότε θα γίνει η επόμενη φάση διορισμών αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών, δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες τάξεις χωρίς δάσκαλο και τμήματα νηπιαγωγείων χωρίς νηπιαγωγό, αφού προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση κατέφυγε σε ένα κρεσέντο υποκρισίας δηλώνοντας :»Σήμερα και σεις με εμποδίζεται να δουλέψω και να το κάνω»!!! και αποχώρησε αφήνοντας τους εκπροσώπους των φορέων να τον καλούν να παραμείνει και να αναλάβει τις ευθύνες του δίνοντας δεσμευτικές απαντήσεις για τη λύση του προβλήματος.

Αυτή η αλαζονική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Γ Γ του Υπουργείου αντανακλά τη στάση του Υπ. Παιδείας συνολικά απέναντι στη τραγική εικόνα που βιώνουν τα δημόσια σχολεία.

Είναι φανερό ότι μόνο με την κλιμάκωση της πάλης του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος θα μπορέσουμε να σπάσουμε τα ασφυκτικά όρια του 3ου βάρβαρου Μνημόνιου που στραγγαλίζουν σήμερα τη δημόσια εκπαίδευση. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα για να συντονίσουμε τον κοινό αγώνα γονέων και εκπαιδευτικών και να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών σε αξιοπρεπή δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα στη δουλειά των χιλιάδων άνεργων εκπαιδευτικών.

Σημείωση : το απόγευμα της Πέμπτης 1/10 το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε διορισμούς αναπληρωτών που επιβεβαιώνουν τους φόβους μας για συνειδητή εγκατάλειψη των σχολείων στην τύχη τους και πλήρη εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς οι περιβόητες προσλήψεις που δεν αφήναμε τον ΓΓ κο Χασάπη να κάνει ήταν μόλις 1574 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που είναι ελάχιστες ανά περιοχή και ειδικότητα, ενώ καμία πρόσληψη για δασκάλους και νηπιαγωγούς ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. (χαρακτηριστικά παραδείγματα :στην Αν. Αττική για 265 κενά ειδικοτήτων προσέλαβε 50 αναπληρωτές και στη Δυτ. Αττική για 176 κενά ειδικοτήτων προσέλαβε 43 αναπληρωτές).Τα σχολεία θα συνεχίσουν να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και το χειρότερο είναι άγνωστο το πότε και τι έκτασης θα είναι η επόμενη φάση προσλήψεων που αναμένεται. Από την άλλη χιλιάδες αναπληρωτές , ακόμα και όσοι δούλευαν για πολλά χρόνια μέχρι πέρσι, βλέπουν πιο κοντά την προοπτική του να μείνουν άνεργοι φέτος!

Όχι στην εκπαίδευση σε δόσεις για τους μαθητές – Όχι ζωή σε δόσεις για τους αναπληρωτές
Αποφασιστικός κοινός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων για να υπερασπίσουμε τη δημόσια εκπαίδευση και την εργασία μας

Σύλλογοι Π.Ε. 3/10/2015

……………………………………….

Ο σύλλογος στηρίζει την κινητοποίηση – Αναπληρωτές ειδικοτήτων: κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 5-10 και ώρα 10:00 στο Υ.Π.Ε.Θ.

Α.Π. 180/ 3-10-15

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων τη Δευτέρα 5/10, στις 10.00 πμ στο Υπ. Παιδείας.

Ο σύλλογός μας στηρίζει αποφασιστικά την κινητοποίηση που οργανώνουν συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων που έκαναν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2/10.
Ενώ βρισκόμαστε στο 2ο μήνα της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία παραμένουν με χιλιάδες κενά σε όλους τους εκπαιδευτικούς ,  χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι.
Μάλιστα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που δούλευαν ως αναπληρωτές την περσινή χρονιά και παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξήθηκαν λόγω των μηδενικών και φέτος διορισμών, κινδυνεύουν να παραμείνουν άνεργοι λόγω των περικοπών του 3ου Μνημονίου που απαρέγκλιτα εφαρμόζει το Υπ. Παιδείας.
Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η διάλυση του δημόσιου σχολείου!
Άμεση κάλυψη όλων των κενών!
Μαζικοί μονιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών γαι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες!

Το ΔΣ του συλλόγου

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων:

  Δελτίο Τύπου

Σήμερα 2-10-2015 πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υ.Π.Ε.Θ. από θιγόμενους από τις χθεσινές ισχνές προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, συναδέλφους των κλάδων ΠΕ 32, ΠΕ 18.41, ΠΕ 11, ΠΕ 16.01, ΠΕ 19-20, ΠΕ 08 και ΠΕ 06. Στην συγκέντρωση συμμετείχε και ο Π.Ε.ΣΥ.Θ.. Εκπρόσωποι των κλάδων και του Π.Ε.ΣΥ.Θ. συναντήθηκαν με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, Παναγιώτη Κατσαρό. Συγκεκριμένα η αντιπροσωπία συζήτησε μαζί του τα παρακάτω:

Χθες 1-10-2015 ανακοινώθηκαν από το Υ.Π.Ε.Θ. 1574 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για τα σχολεία ΕΑΕΠ. Οι προσλήψεις αυτές είναι πλήρως αναντίστοιχες με τα λειτουργικά κενά των σχολείων ΕΑΕΠ, 1380 σχολεία στο σύνολό τους ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα και με βάση το ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται μόνο μέσω ΕΣΠΑ, και με βάση ρήτρα εισοδηματικών κριτηρίων, η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Αιγαίο εξαιρούνται από την υλοποίηση του συγκεκριμένου άξονα όπως επιβεβαιώνει και ο Υπουργός με σημερινές δηλώσεις του.

Η συγκεκριμένη ρήτρα ουδέποτε ετέθη από το Υπουργείο σε γνώση των εκπαιδευτικών και μάλιστα των αναπληρωτών που φέτος έκαναν αιτήσεις δύο φορές για ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών. Οι περιοχές αυτές γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν σε δεύτερο χρόνο (β΄ φάση αναπληρωτών) από άλλους πόρους (κρατικό προϋπολογισμό και Π.Δ.Ε.)που όμως όπως γλαφυρότατα αποκαλύφθηκε από τον εκπρόσωπο του Υ.Π.Ε.Θ. δεν έχουν πάρει ακόμα σχετική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Έγινε ξεκάθαρο ότι είτε σε α, είτε σε β΄ φάση το Υ.Π.Ε.Θ. αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών των σχολείων, είτε με ΕΣΠΑ, είτε με ΠΔΕ είτε με κρατικό προϋπολογισμό.

Το αποτέλεσμα είναι συνάδελφοι με χρόνια προϋπηρεσίας να βρίσκονται είτε εκτός προσλήψεων, είτε μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και φυσικά τα σχολεία να μείνουν άδεια από εκπαιδευτικούς απαραίτητους για την λειτουργία τους.

Απαιτήσαμε :

  • άμεση ανάκληση των τοποθετήσεων που έγιναν στην 1-10.
  • επανάληψη της διαδικασίας σε μία φάση πρόσληψης με άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών και βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
  • να ξεκαθαρίσει το Υ.Π.Ε.Θ. τι σκοπεύει να κάνει με τα χιλιάδες κενά που αφήνει ακάλυπτα ανά την Ελλάδα, με τα σχολεία ΕΑΕΠ που προκειμένου να λειτουργήσουν χρειάζονται πληθώρα ειδικοτήτων.
  • μαζικούς μόνιμους διορισμούς με δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια οι μόνιμοι ΝΟΜΑΔΕΣ ανά την Ελλάδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Ελληνικών Δημόσιων Σχολείων.

 

    • την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τις προσλήψεις των τριτέκνων, 20 % ανά φάση πρόσληψης και όχι συνολικά.
    • την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και για τις χρονιές 2010-2012.
  • την δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης όσον αφορά τις περιοχές δεδομένου ότι διαχρονικά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέκρυπτε ότι το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) εξαιρεί με βάση εισοδηματικά κριτήρια περιοχές της Ελλάδος- περιοχές που πλήττονται από την κρίση .Σε όλα τα παραπάνω οι απαντήσεις που λάβαμε από τον εκπρόσωπο του Υπουργού μετά από συνεννόηση με το γραφείο του Υπουργού ήταν απαράδεκτες και προσβλητικές για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρώτα απ’όλα τους μαθητές μας και τους γονείς τους:

 

  •  
  • Κάνοντας ουσιαστικά έναν ευθύ εκβιασμό αρνήθηκαν την ανάκληση των τοποθετήσεων. Επιλέγουν εφόσον δεν έχουν λάβει έγκριση για τις απαιτούμενες για τις περιοχές αυτές πιστώσεις να καλύψουν τώρα λιγότερο από το 1/5 των πραγματικών αναγκών.
  • Οι εγκρίσεις από άλλους πόρους (ΠΔΕ και κρατικό προϋπολογισμό) δεν έχουν εγκριθεί οπότε είναι σαφές πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατανομή τους ανά κλάδο και άρα σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων.
  • Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για διορισμούς. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού θα έχουν στο κέντρο της θεματολογίας τους τους αναπληρωτές και όχι τους μόνιμους διορισμούς.
  • Η τήρηση της νομιμότητας στους τρίτεκνους δεν θα τηρηθεί!
  • Το πολυνομοσχέδιο ΘΑ περιλαμβάνει την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας για το 2010-2012.
  • Ουδεμία τροποποίηση θα γίνει σε αιτήσεις.

Καταγγέλουμε το Υ.Π.Ε.Θ. που με την τακτική του αυτή, υπηρετώντας πλήρως τις νεομνημονιακές δεσμεύσεις και τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και τα υποβιβάζει σε παιδοφυλακτήρια.

Καλούμε σε 

Απαιτούμε:

  • άμεση ανάκληση των τοποθετήσεων που έγινα την 1-10.
  • επανάληψη της διαδικασίας σε μία φάση πρόσληψης με άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών και βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
  • ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον Υπουργό.

 

Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ζητούμε από την ΑΣΓΜΕ και τις ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων να υιοθετήσουν το σύνολο των αιτημάτων μας και να παρίστανται την Δευτέρα στην κινητοποίηση.

Η παιδεία είναι δικαίωμα.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται…

…ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ!

https://www.syllogosksotiriou.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...