Home / HEADER-NEWS / Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κι άλλο «ισοδύναμο» για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κι άλλο «ισοδύναμο» για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Δημοσιεύτηκε: 6:11 μμ Οκτώβριος 12th, 2015  


frontistirio

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κι άλλο «ισοδύναμο» για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Μετά την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους από τον κ. Μπαλτά, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Υπουργού Παιδείας, βρήκε κι άλλο ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση! Αυτό δεν είναι άλλο από την πιθανή εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από την απαλλαγή του ΦΠΑ, καθώς όπως είπε ο κ. Φϊλης σε χθεσινή του συνέντευξή: «…άλλο ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και άλλο στα φροντιστήρια..».

Τελικά το αλαλούμ που συνεχίζουν να προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ λόγω ιδεοληψίας και προχειρότητας, με την επιβολή με δική τους αποκλειστικά ευθύνη του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση δεν έχει τέλος. Από τη μία οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις που απλά μετατρέπονται σε ολιγοήμερες παρατάσεις, ταυτόχρονα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναζητά ισοδύναμα στην αντιπολίτευση και από την άλλη κυβερνητικά στελέχη όπως ο Υπουργός Παιδείας βάζει εξαιρέσεις στην εξαίρεση του ΦΠΑ. Ας αποφασίσουν τελικά τι σκοπεύουν να κάνουν διότι αυτή η κατάσταση έχει φέρει τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τις οικογένειες των μαθητών στο απροχώρητο.

Το Ποτάμι συνεπές στη στάση του όλον αυτόν τον καιρό και τη δέσμευση του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση για αυτό και σήμερα οι Βουλευτές του Χάρης Θεοχάρης (Β’ Αθηνών) και Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Χάρης Θεοχάρης – Β΄Αθηνών

Γιώργος Μαυρωτάς – Αττικής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...