Home / Featured / 3.549 προσλήψεις λιγότερες έως σήμερα

3.549 προσλήψεις λιγότερες έως σήμερα

Δημοσιεύτηκε: 10:33 πμ Οκτώβριος 6th, 2015  


ypep8-marousi-5

Εκρηκτική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα σχολεία της ΠΕ ,εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

Ιδιαίτερα τραγική είναι η κατάσταση στην ειδική αγωγή όπου όλες οι δομές υπολειτουργούν,αφού δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής ειδικής αγωγής.

Υπενθυμίζω ότι πέρυσι στην ειδική αγωγή η α’ φάση είχε γίνει στις 11/9 και η β’ στις 18/9 και είχαν προσληφθεί 227 νηπιαγωγοί ειδικής και 1224 δάσκαλοι ειδικής,σύνολο :1451.

Αλλά και στη Γενική αγωγή η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, αφού ως τώρα έχουν προσληφθεί 4153 αναπληρωτές( δάσκαλοι-νηπιαγωγοί-ειδικότητες),ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχαν προσληφθεί 6251.

Συνολικά οι φετινές προσλήψεις στην ΠΕ (Γενική και ειδική αγωγή) υπολείπονται των περσινών-την αντίστοιχη περίοδο- κατά 3549.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για αύριο είναι προγραμματισμένο να γίνει η α’ φάση των προσλήψεων -1400 περίπου-στην ειδική αγωγή για ΣΜΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

Η παράλληλη θα «τρέξει» αργότερα ,χωρίς να έχει προσδιορισθεί ακόμα ο χρόνος.

Δ.Μπράτης facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...