Home / Featured / Ζητούνται εθελοντές εκπαιδευτικοί για ν’ ανοίξουν τα κλειστά σχολεία

Ζητούνται εθελοντές εκπαιδευτικοί για ν’ ανοίξουν τα κλειστά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:53 πμ Σεπτέμβριος 9th, 2015  


ETHELONTIS

Ρεπορτάζ:

Παναγιώτης Κάτσικας

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με τα σχολεία να αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Πολύ έντονα και σοβαρά προβλήματα αναμένονται σε όλη την χώρα όπου σχολικές μονάδες θα υπολειτουργούν ή άλλες δεν θα ανοίξουν καν την ημερομηνία που έχει οριστεί.

Ο αναπληρωτής του περιφερειακού διευθυντή πρωτοβαθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτρης Ι. Σιδέρης σε έγγραφο του προς τους άλλους διευθυντές και σχολικούς συμβούλους αναλύει την τραγική κατάσταση και καλεί σε βοήθεια.

Συγκεκριμένα προτείνει στην επιστολή του να μετακινηθεί διδακτικό προσωπικό από όμορες σχολικές μονάδες σε περίπτωση που υπάρχουν κλειστές ή σχολικές μονάδες με αριθμό μαθητών που δεν καλύπτει την αναλογία του υπερετούντος προσωπικού.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί απο σχολείο σε σχολείο με ελλείψεις δηλαδή!

«Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν το διάστημα αυτό και μέχρι την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την πλήρη στελέχωσή  τους (με δασκάλους και ειδικότητες), με τις δυνατότητες του ωραρίου του υπηρετούντος προσωπικού. Σε περίπτωση που αυτό δεν επαρκεί, θα υπάρχουν πρόωρες αποχωρήσεις μαθητών, με έγκαιρη ενημέρωση των γονέων.

Για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολικών μονάδων της δικαιοδοσίας σας, το προσωπικό θα αντληθεί κατά προτεραιότητα από τις λειτουργικές υπεραριθμίες και εφόσον αυτές εξαντληθούν, θα προκύψει από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων, των σχολικών μονάδων που έχουν κενά, μετά από έγκριση της Περιφέρειας.» σημειώνει ο Δημήτρης Ι. Σιδέρης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...