Home / HEADER-NEWS / Θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11/09; Και αν ναι σε τι κατάσταση;

Θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11/09; Και αν ναι σε τι κατάσταση;

Δημοσιεύτηκε: 10:14 πμ Σεπτέμβριος 2nd, 2015  


sxolio

Ρεπορτάζ: Νίκος Περπέρογλου

Με τραγικούς όρους ανοίγει η αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν με χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Εδώ να σημειώσω πως αν το αν το άνοιγμα σημαίνει μαθήματα χωρίς εκπαιδευτικούς, προκύπτει το ερώτημα τι είδους άνοιγμα φέρνει το Υπουργείο Παιδείας.

Ομολογουμένως ξεκινάει η πιο δύσκολη χρονιά τα τελευταία χρόνια.  Θυμίζουμε πως ερχόμαστε από ένα σχολικό έτος που πάνω από 1.000 θέσεις εκπαιδευτικών έμειναν ακάλυπτες.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015/16

Αριθμός κενών σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων του 2015

25.000

Αριθμός κενών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας (ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΔΕ)

23 – 25.000

Αριθμός κενών σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά.

Πολύ λιγότερα από 20.000

Πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας​

12.000

Πως θα καλυφθούν αυτά τα κενά; Μα τι είχες γιάννη τι είχα πάντα. Οι μαθητές θα «στριμωχτούν» στα τμήματα,  θα ξανά δούμε τους εκπαιδευτκούς «λάστιχο» και οι αναθέσεις μαθημάτων θα ξανά «ξεχειλωθούν». Γιατί όπως λένε οι ιθύνοντες «παρέλαβαν καμμένη γή» μέσα σε μία «περίοδο κρίσης».

Σχολεία που κινδυνεύουν να μην ανοίξουν

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» τα σχολεία στο Ηράκλειο θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα λόγω των ελλείψεων

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 κανείς δεν γνωρίζει πως θα λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.» αναφέρει σε ανακοίνωσή τους

Ο σύλλογος προειδοποιεί στο τέλος της ανακοίνωσης: «Είναι σχεδόν βέβαιο πως την 11/09/2015, ημέρα Αγιασμού και έναρξης του νέου διδακτικού έτους, το κουδούνι δεν πρόκειται να χτυπήσει σε πολλά σχολεία  του Νομού  Ηρακλείου και περιμένουμε  την  ευαισθησία και  τις  ενέργειες  των  αρμοδίων για  να  δοθούν επιτέλους  λύσεις  και  να  καλυφθούν  τα  κενά.»

Εκρηκτικό το τοπίο στην Ανατολική Αττική

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δουλεύουν στην Ανατολική Αττική με δήλωσή τους αναφέρουν ότι στην περιοχή τους υπάρχουν 400 κενά στα σχολεία.

Τέλος εδώ να τονίσουμε ότι το Υπ.Παιδείας άφησε ως το τέλος Αυγούστου ε εκκρεμότητα τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα, λόγω της απαγόρευσης της προεκλογικής περιόδου, να μην μπορούν να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΠΕ και να τοποθετήσουν τους συναδέλφους.

Όπως σημειώνει η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών «δεν εξασφάλισαν ν τις απαραίτητες πιστώσεις, για την πρόσληψη αναπληρωτών. Συγκεκριμένα εξασφάλισαν 12.000 μέσω ΕΣΠΑ και καμιά, ως τώρα , μέσω κρατικού προϋπολογισμού, ενώ τα πραγματικά κενά ξεπερνούν τις 25.000 συνολικά.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...