Home / Featured / Πρακτικό Σεμινάριο 100 ωρών «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός ΑΜΕΑ»

Πρακτικό Σεμινάριο 100 ωρών «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός ΑΜΕΑ»

Δημοσιεύτηκε: 12:56 μμ Σεπτέμβριος 18th, 2015  


9054AMEA

24 – 25 Οκτωβρίου | ΑΘΗΝΑ

Πρακτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο 100 Ωρών

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης καιαδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός ΑΜΕΑ» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής & της Συμβουλευτικής

Ο όρος «άτομα με ειδικές ανάγκες» περιλαμβάνει άτομα με σοβαρές ανεπάρκειες, ανικανότητες ή μειονεξίες που οφείλονται σε σωματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένων των βλαβών των αισθήσεων ή σε διανοητικές ή ψυχικές βλάβες, οι οποίες περιορίζουν ή αποκλείουν την εκτέλεση δραστηριότητας ή λειτουργίας που θεωρείται κανονική για έναν άνθρωπο.

Ο απώτερος στόχος του συμβούλου που ερ­γάζεται με άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε θέμα­τα επαγγελματικής ανάπτυξης είναι να τα βοη­θήσει να ενεργήσουν προς την καταλληλότερη εκπαιδευτική και μελλοντικά επαγγελματική επιλογή. Πρόκειται για μια εξελικτική, μακρό­χρονη διαδικασία, η οποία εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων των ατόμων αυτών (περιορισμένες πρώιμες εμπειρίες, αδυναμία στο επίπεδο λή­ψης απόφασης, χαμηλό αυτοσυναίσθημα κ.λπ.) είναι καλό να αρχίζει από τα πρώτα χρό­νια της ζωής τους. Ο σύμβουλος για να μπορέσει να βοηθήσει το άτομο πρέπει να ακολουθήσει ένα μοντέλο συστημικής παρέμβασης. Πρέπει δηλαδή να εργαστεί όχι μόνο με το ίδιο το άτομο μεμονωμένα, αλλά και με τα άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντός του (οικογένεια, σχολείο, φίλοι), ώστε να είναι σε θέση να το αποδεχτούν και να το βοηθήσουν, όταν χρειαστεί. Ο σύμβουλος βρίσκεται σε θέση κλειδί για την επί­τευξη αυτού του αποτελέσματος.

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει να εξοικειώσει τον συμμετέχοντα με το πλούσιο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και παράλληλα να τον εξασκήσει στις δεξιότητες και τις πρακτικές τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά επαγγελματίες που σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ΑΜΕΑ. Ακόμη, ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ΑΜΕΑ σε προγράμματα δια βίου μάθησης καθώς και ψυχολόγους και αποφοίτους Παιδαγωγικών τμημάτων και τμημάτων Ψυχολογίας που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή που εργάζονται στο χώρο των ΑΜΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...