Home / Featured / Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της σχολής Χιλλ. Βλέπετε τα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν κενά

Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της σχολής Χιλλ. Βλέπετε τα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν κενά

Δημοσιεύτηκε: 1:49 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2015  


peristera-paidi-708

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα σήμερα και το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος, ο οποίος πήγε στο νηπιαγωγείο.

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Περιστέρα Μπαζιάνα, ο γιος του Αλέξη Τσίπρα έφτασε το πρωί σε ένα από τα πιο σικ σχολεία της Αθήνας, το ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ, στην περιοχή της Πλάκας.

Ο μικρότερος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέττυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο, πηγαίνει στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Αγκάλη», επίσης στη συνοικία της Πλάκας.

Σχολή Χιλλ, από τα κορυφαία σχολεία στην Ελλάδα 

Η Σχολή Χιλλ θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα για τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως.

Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα.

Οπως αναφέρει και το site του σχολείου «το ‘Hill Memorial School’ ιδρύθηκε από τον Αμερικάνο ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan, το 1831, τρία χρόνια πριν γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.  Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χίλλου» περιλάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835, στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο.

Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τούρκικο πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου. Εκατό χρόνια αργότερα το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουριο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη Σχολή Χιλλ.
Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές, και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα να λειτουργεί από μέλη της  πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χάος στα δημόσια σχολεία, μια χαρά ανοίξανε τα ιδωτικά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...