Home / Featured / Αναλυτικά οι 5.657 θέσεις εργασίας σε 155 υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας

Αναλυτικά οι 5.657 θέσεις εργασίας σε 155 υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:39 πμ Σεπτέμβριος 1st, 2015  


job

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στη μεγάλη – Τρίτη – προκήρυξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αποσκοπεί στη δημιουργία 19.101 θέσεων πλήρους πεντάμηνης απασχόλησης σε υπουργεία, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως τις 14 Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού, στην ιστοσελίδα www.oaed.gr.

Η πλειονότητα των θέσεων αντιστοιχεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο συγκεντρώνει 5.657 θέσεις, κατανεμημένες σε 155 υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς του, μεταξύ των οποίων Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας (1.511) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.519 θέσεις), Ιερές Μητροπόλεις (655 θέσεις) και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (1.280 θέσεις). Προβλέπεται, δε, η κάλυψη 89 ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, από τις οποίες οι πολυπληθέστερες είναι οι εξής έντεκα: ΔΕ Γενικών Καθηκόντων (705 θέσεις), ΠΕ Ψυχολόγων (592 θέσεις), ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών (574), ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων (346), ΔΕ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (312), ΥΕ Τραπεζοκόμων (308) ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (357), ΤΕ Νοσηλευτών και Σχολικών Νοσηλευτών (244) και ΔΕ επιστατών (221 θέσεις). Με 3.604 πενταμηνίτες θα ενισχυθεί το υπουργείο Εργασίας, ενώ στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας κατανέμονται 3.540 θέσεις. Σε 856 ανέρχονται οι θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε 752 στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 646 στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και 470 σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Οικονομικών κατανέμονται 228, 205 και 117 θέσεις, αντιστοίχως..

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ: 

1915

Προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν σε – τουλάχιστον – μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  • Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
  • Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος τρόπος μοριοδότησης των ανέργων στο πρόγραμμα στοχεύει στο να επωφεληθούν οι άνεργοι μεγαλύτερη ηλικίας, τα άτομα με Αναπηρία (Αμεα)

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...