Home / HEADER-NEWS / Αγιασμός με 25.000 κενά και τους εκπαιδευτικούς στις ουρές των Διευθύνσεων

Αγιασμός με 25.000 κενά και τους εκπαιδευτικούς στις ουρές των Διευθύνσεων

Δημοσιεύτηκε: 10:47 πμ Σεπτέμβριος 3rd, 2015  


KATHIGITIS

Αγιασμό με αιτήσεις αναπληρωτών θα έχουμε φέτος αφού μόλις χθες στάλθηκε η έγκριση της Επιτροπής του ΣτΕ και από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις των αναπληρωτών με καταληκτική ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου. Για τις αιτήσεις αναμένεται να προσέλθουν ξανά περίπου 90.000 αναπληρωτές καθώς ακόμα και αν κάποιος έκανε αίτηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσέλθει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να προκειμένου να επικαιροποιήσει τις επιλογές του.

Πέρα από την επικαιροποίηση, όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν αλλαγές στις επιλογές τους και όσοι δεν κατέθεσαν αιτήσεις για διάφορους λόγους να προχωρήσουν σε κατάθεση αιτήσεων. ‘Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου  «υπόχρεοι υποβολής σχετικής αίτησης είναι και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στους οικείους  πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016 πριν από την έκδοση των ανωτέρω Υπουργικών Αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών.  Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά κλάδο του εκπαιδευτικού».

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα πρέπει να προχωρήσουν αρχικά στην έκδοση των προσωρινών πινάκων να δοθούν κάποιες μέρες για ενστάσεις και στη συνέχεια να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες ώστε να γίνουν και οι προσλήψεις. Πολλοί εκτιμούν ότι πιθανόν η διαδικασία αυτή να μην ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές και οι προσλήψεις της Α φάσης να γίνουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου λόγω των στενών χρονικών πλαισίων. Ανατρέπεται λοιπόν ο σχεδιασμός του Υπουργείου που προέβλεπε προσλήψεις αναπληρωτών πριν τον αγιασμό.

Σημειώνουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων επιτυχόντων ΑΣΕΠ από το 2002 έως και το 2008 ενώ την έκδοση των οριστικών πινάκων των αναπληρωτών περιμένουν και οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί για να προχωρήσουν και αυτοί σε ασφαλιστικά μέτρα.

Με την έγκριση του αιτήματος για τις υπηρεσιακές μεταβολές οι αιρετοί σε ΚΥΣΔΕ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προχώρησαν άμεσα στην ολοκλήρωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης που είχαν εμπλακεί λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

Όπως μας ενημερώνει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής οι ενεργές αιτήσεις ήταν 4874 και τελικά ικανοποιήθηκαν 711 αιτήσεις κατά προτεραιότητα και  1897 αιτήσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν ήταν 2608. Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων ανέρχεται σε 53,5% περίπου. Το 2013 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά  2156 αποσπάσεις και το  2014 2756.

 Το ΚΥΣΔΕ ομόφωνα κατέληξε στο εξής: «Τα μέλη του Συμβουλίου εισηγούμαστε να υπάρξει δεύτερη φάση αποσπάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών από τα ΠΥΣΔΕ, κατά την οποία θα εξεταστούν εκτός από τις αποσπάσεις στις ελλειμματικές περιοχές και αποσπάσεις από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές».

«Τα λειτουργικά κενά επί των οποίων έγιναν οι αποσπάσεις είναι περίπου 3970. Οι εκπαιδευτικοί που δεν πήραν απόσπαση έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση επανεξέτασης. Παράλληλα για οποιαδήποτε αμφισβήτηση επί των αποσπάσεων μπορεί να υποβληθεί ένσταση η οποία θα εξεταστεί από το ΚΥΣΔΕ» υπογραμμίζει ο κ. Κορδής.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας – Έως τις 11/9 οι αιτήσεις αναπληρωτών (δείτε αναλυτικά)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...