Home / Featured / Το σίριαλ Μπαλτάς στην Παιδεία έχει και άλλα επεισόδια…

Το σίριαλ Μπαλτάς στην Παιδεία έχει και άλλα επεισόδια…

Δημοσιεύτηκε: 6:30 μμ Αύγουστος 31st, 2015  


MPALTAS

Το σίριαλ Μπαλτάς στην Παιδεία έχει και άλλα επεισόδια…

Η σχολική χρονιά αρχίζει… οι μαθητές της χώρας είναι έτοιμοι να πάνε στις τάξεις τους αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς δε θα βρουν εκεί εκπαιδευτικούς, δε θα βρουν νηπιαγωγούς, δε θα βρουν δασκάλους, δε θα βρουν καθηγητές. Μόλις λίγες μέρες πριν τις 11 Σεπτεμβρίου και κανείς από τους κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη δεν ασχολήθηκε όλους αυτούς τους μήνες για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, προφανώς γιατί προείχαν η τακτοποίηση των ημετέρων και τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής.

Η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να ασχοληθεί με την πραγματική κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, αντί να εξασφαλίσει εγκαίρως τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη και αναπληρωτών, απλά κάποια στιγμή τον Ιούνιο απευθύνθηκε στον κ. Καμμένο για την επιστράτευση φαντάρων στις αίθουσες! Αυτή ήταν η μόνη «σοβαρή» λύση που εξέτασε… Βέβαια οι κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης δε μπόρεσαν ούτε καν να υπολογίσουν τον ακριβή αριθμό των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Από τη μία ο κ. Κουράκης δήλωνε ότι τα κενά κυμαίνονται μεταξύ 12.000-15.000, από την άλλη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δημήτρης Χασάπης δήλωνε ότι με συντηρητικούς υπολογισμούς τα κενά φτάνουν τουλάχιστον τις 16.000. Ενώ η ΟΛΜΕ με δικούς της υπολογισμούς, υποστηρίζει ότι τα κενά στα σχολεία ανέρχονται σε 20.000, και από ότι φαίνεται είναι και περισσότερα.

Την ίδια στιγμή όμως η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε 1800 αποσπάσεις εκπαιδευτικών (σε α΄ φάση μόλις), αριθμό ρεκόρ σε σχέση με τους προκατόχους της τους οποίους κατηγορεί για παλαιοκομματισμό και ρουσφέτια. Οι αποσπάσεις μάλιστα έχουν γίνει από ειδικότητες απολύτως απαραίτητες στην εκπαίδευση (δασκάλους, φιλολόγους, φυσικούς) και για πρώτη φορά χωρίς τη νόμιμη μοριοδότηση αλλά με απευθείας προσωπική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου.

Επειδή όμως υπήρχαν «εκκρεμότητες» και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να ολοκληρώσει το έργο του ο κ. Μπαλτάς, ενώ τελούσε υπό παραίτηση, διόρισε εξαίφνης νέα διοικούσα επιτροπή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π), με πολλά από τα νέα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη να είναι γνωστοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς ως Ποτάμι έχοντας προτάξει από την αρχή την Παιδεία ως πρώτο μας μέλημα, καταγγέλλουμε την τωρινή κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και ελπίζουμε ότι ακόμα και η τωρινή υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου αλλά και αυτή που θα αναλάβει μετά τις εκλογές, θα ασχοληθούν με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την επανεξέταση των αποσπάσεων από μηδενική βάση αλλά και την ανάκληση των κομματικών εγκάθετων στους φορείς διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Τομέας Παιδείας – Το Ποτάμι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς εκπαιδευτικούς η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (του Βασίλη Παληγιάννη)

Οι μαθητευόμενοι μάγοι στέλνουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...