Home / Featured / Πλήρης ανατροπή των σχεδιασμών του Υπουργείου

Πλήρης ανατροπή των σχεδιασμών του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 9:58 πμ Αύγουστος 28th, 2015  


ypep8-marousi-5

Ανατρέπεται ο σχεδιασμός του Υπουργείο για προσλήψεις αναπληρωτών

Εμπλοκή και με τις αποσπάσεις

Ανατροπή στον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών και αποσπάσεις φέρνει η προκήρυξη των εκλογών. Για τους αναπληρωτές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε προσλήψεις λίγες μέρες πριν τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η υποχρεωτική δημοσίευση των τριών εγκυκλίων των αναπληρωτών σε ΦΕΚ μετά την απόφαση αναστολών του ΣτΕ, φαίνεται να ανατρέπει το σχεδιασμό καθώς χιλιάδες αναπληρωτές θα κληθούν εκ νέου νε μεταβούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να επικαιροποιήσουν, τροποποιήσουν ή να καταθέσουν νέα αίτηση.

 

Τα ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν χθες και έδιναν προθεσμία 7 εργάσιμων ημερών για την κατάθεση των αιτήσεων η οποία όμως δε ξεκίνησε ακόμα  καθώς  θα ζητηθεί, με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την Επιτροπή της παρ.4 του άρθρου 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει, του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ενεργοποίηση των εν λόγω διαδικασιών. Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν μετά την έγκριση της επιτροπής δελτίο τύπου του Υπουργείο προκειμένου να ενημερωθούν για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Δεδομένου ότι η διαδικασία για την υποβολή αιτήματος και έγκρισής του από την Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 του Ν. 2190/1994 απαιτεί κάποιες μέρες γίνεται αντιληπτό ότι ενδεχομένως οι αιτήσεις να ξεκινήσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των αιτήσεων θα πρέπει να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες για τους οποίους θα δοθεί προθεσμία ενστάσεων 2-3 ημερών. Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών πριν τον αγιασμό.

Το 2012, που τα χρονικά περιθώρια βεβαία δεν ήταν τόσο πιεστικά όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, το αίτημα για την εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών είχε υποβληθεί 21/5 και η συνεδρίαση της Επιτροπής για τη γνωμοδότηση είχε γίνει στις 28/5 ενώ το Υπουργείο ενημέρωσε τις υπηρεσίες του την 1η Ιουνίου. Ελπίζουμε λόγω των πιεστικών χρονικών πλαισίων να απαιτηθούν λιγότερες μέρες μέχρι τη γνωμοδότηση της Επιτροπής ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Καθυστέρηση και στις αποσπάσεις

Καθυστέρηση έχουμε και στις αποσπάσεις αφού όπως ενημέρωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής με τα σημερινά δεδομένα οι αποσπάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν αύριο 28 Αυγούστου! Από τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, ισχύει καθολική απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών στο δημόσιο. Η απαγόρευση περιλαμβάνει όχι μόνο τις τελικές πράξεις (αποφάσεις) αλλά και όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες (π.χ. συνεδριάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων).

Ο κ. Κορδής σημειώνει ότι υπάρχει,  στο Υπουργείο Εσωτερικών μια ειδική τριμελής επιτροπή, η οποία μπορεί να χορηγήσει εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή, για λόγους αντιμετώπισης ειδικών αναγκών και για συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές. Συνεπώς πρέπει άμεσα να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης για όλες τις μεταβολές που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις αναπληρωτών).

«Σε κάθε περίπτωση οι αποσπάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό αφού την 1η Σεπτέμβρη χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις οργανικές τους θέσεις για να αναλάβουν υπηρεσία! Είναι προφανές ότι οι αποσπασμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα που θα παρουσιαστούν! Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «οικοσκευές» για να μετακινούνται από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη μέσα σε μια μέρα!  «Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες αλλά και το έργο τους!    Σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που να δίνει στους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλλει αίτηση απόσπασης ένα περιθώριο λίγων ημερών για να παρουσιαστούν στις θέσεις τους!» σημειώνει ο κ. Κορδής.

Καλόγηρος Βασίλειος

News.gr

………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΦΕΚ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΦΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΦΕΚ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΔΩ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΕΚ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...