Home / HEADER-NEWS / Ούτε σήμερα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας

Ούτε σήμερα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 9:31 πμ Αύγουστος 28th, 2015  


apospaseis8

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή:

Α.Με τα σημερινά δεδομένα οι αποσπάσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν αύριο 28 Αυγούστου! Από τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, ισχύει καθολική απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών στο δημόσιο. Η απαγόρευση περιλαμβάνει όχι μόνο τις τελικές πράξεις (αποφάσεις) αλλά και όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες (π.χ. συνεδριάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων).

Β.  Υπάρχει, όμως, στο Υπουργείο Εσωτερικών μια ειδική τριμελής επιτροπή, η οποία μπορεί να χορηγήσει εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή, για λόγους αντιμετώπισης ειδικών αναγκών και για συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές. Συνεπώς πρέπει άμεσα να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης για όλες τις μεταβολές που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις αναπληρωτών). Σε κάθε περίπτωση οι αποσπάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό αφού την 1η Σεπτέμβρη χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις οργανικές τους θέσεις για να αναλάβουν υπηρεσία! Είναι προφανές ότι οι αποσπασμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα που θα παρουσιαστούν! Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «οικοσκευές» για να μετακινούνται από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη μέσα σε μια μέρα!  Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες αλλά και το έργο τους!

Γ. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που να δίνει στους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλλει αίτηση απόσπασης ένα περιθώριο λίγων ημερών για να παρουσιαστούν στις θέσεις τους!

https://www.esos.gr/arthra/39509/oyte-simera-oi-apospaseis-ekpaideytikon-deyterovathmias

……………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...