Home / Featured / Για τέλος Σεπτέμβρη πάει η Α φάση αναπληρωτών

Για τέλος Σεπτέμβρη πάει η Α φάση αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:06 μμ Αύγουστος 28th, 2015  


daskalos

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές η μεγάλη καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών φέτος,καθώς και το πρωτοφανές «μπάχαλο» με τους πίνακες αναπληρωτών και την υποβολή των αιτήσεων ,θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά.
Κατά την εκτίμησή μου η α’ φάση των αναπληρωτών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν τις 20 του Σεπτέμβρη,αφού οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Συγκεκριμένα:

* Τη Δευτέρα θα υποβληθεί το αίτημα εξαίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν η έγκριση δοθεί Τρίτη ή Τετάρτη και το σύστημα ανοίξει την Πέμπτη τότε ως την Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη-ημέρα έναρξης των μαθημάτων – θα υποβάλλονται αιτήσεις.Για να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά και να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες θα χρειασθούν τουλάχιστον τρεις μέρες και φτάσαμε στις 16 του Σεπτέμβρη. Δυο μέρες για υποβολή ενστάσεων κι άλλες δυο για οριστική κύρωση των πινάκων ξεπεράσαμε την 20ή του Σεπτέμβρη.

*Ταυτόχρονα η απελθούσα πολιτική ηγεσία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη των κενών . Οι 12000 ΕΣΠΑ δεν φτάνουν ούτε για τα κενά της ΠΕ.Κι από αυτές μόνο 820 είναι για το ολοήμερο νηπιαγωγείο και 480 για το ολοήμερο δημοτικό.Πώς αλήθεια θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στα «κανονικά» τμήματα; Ως τώρα δεν έχουν εξασφαλίσει ούτε μία πίστωση σπό τον κρατικό προυπολογισμό.

* Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που η α’φάση των αναπληρωτών θα γίνει τέλος Σεπτέμβρη,είναι η πρώτη φορά που χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές ,που εργάζονταν τα τελευταία χρόνια,κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εξαιτίας της ανικανότητας της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.

* Είναι η ώρα τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών,αλλά και ολόκληρη η κοινωνία να απαιτήσουν άμεση κάλυψη όλων των οργανικών και των λειτουργικών κενών στην εκπαίδευση…αλλιώς τα σχολεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και χιλιάδες διδακτικές ώρες θα χάνονται καθημερινά.

…………………………………………………………………………………………

Μετά την καταγγελία των αιρετών του ΚΥΣΠΕ και του ΚΥΣΔΕ ,αλλά και τις παρεμβάσεις των κομμάτων ο υπουργός παιδείας αναγκάστηκε να κυρώσει σήμερα ως όφειλε,σύμφωνα με τον νόμο,τους αξιολογικούς πίνακες και των υπολοίπων συντονιστικών γραφείων.

Ο δε λαλίστατος Γενικός Γραμματέας που σε συνέντευξή του έλεγε του κόσμου τις «ανοησίες»-η αλαζονεία της εξουσίας βλέπετε- » κατάπιε τη γλώσσα του » σήμερα και έβαλε κι αυτός μια χαρά την υπογραφή του. Η νομιμότητα υπερίσχυσε της αυθαιρεσίας.

Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ facebook

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

95750636


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...