Home / HEADER-NEWS / Οι τελικές ημερομηνίες για τις ημερίδες εκπαιδευτικών Γερμανικής του Σεπτεμβρίου – Κυκλοφορεί το aktuell με αφιέρωμα στον Günter Grass (ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ)

Οι τελικές ημερομηνίες για τις ημερίδες εκπαιδευτικών Γερμανικής του Σεπτεμβρίου – Κυκλοφορεί το aktuell με αφιέρωμα στον Günter Grass (ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ)

Δημοσιεύτηκε: 9:28 μμ Αύγουστος 28th, 2015  


german

Υπογράφηκε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το τελικό πρόγραμμα των Ημερίδων του Σεπτεμβρίου και των εκθέσεων γερμανόφωνου διδακτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς Γερμανικής γλώσσας της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης διαμορφώνεται ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13.09.2015 στο Capsis Hotel (Μοναστηρίου 18) – Διοργάνωση: Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 27.09.2015 στον Πολυχώρο Athinais (Καστοριάς 34-36) – Συνδιοργάνωση: ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV και Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το τριμηνιαίο ψηφιακό περιοδικό aktuell (έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.). Στο τεύχος περιλαμβάνεται εκτενές αφιέρωμα στον Günter Grass, έναν από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς γερμανόφωνους συγγραφείς, ο οποίος βραβεύτηκε το 1999 με το Νόμπελ λογοτεχνίας. Το άρθρο πραγματεύεται τη σχέση του Grass με τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ελλάδα (1967-1974).

Στο επισυναπτόμενο αρχείο (δείτε το pdf) μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά τη διάλεξη του Günter Grass στην Εταιρεία Μελέτης Ελληνικών Προβλημάτων στις 20 Μαρτίου 1972. Ευχαριστούμε θερμά τον ομότιμο Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άλκη Ρήγο που έθεσε στη διάθεσή μας ένα από ελάχιστα δίγλωσσα αντίτυπα που διασώθηκαν, ώστε να προχωρήσουμε στη ψηφιοποίησή του. Στο ψηφιακό aktuell δημοσιεύεται ολόκληρο το αφιέρωμα και η διάλεξη στα γερμανικά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...