Home / Featured / Νέο μνημόνιο: Οι αλλαγές που φέρνει σε Δημόσιο και μισθολόγιο

Νέο μνημόνιο: Οι αλλαγές που φέρνει σε Δημόσιο και μισθολόγιο

Δημοσιεύτηκε: 5:33 μμ Ιούλιος 10th, 2015  


epidoma

Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και το Μισθολόγιο που φέρνουν τα νέα μέτρα Μεταρρυθμίσεις στο ενιαίο μισθολόγιο και εφαρμογή του σε όλο το Δημόσιο, νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας, αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο κατά της διαφθοράς, αλλά και ενίσχυση των ελέγχων σε δημόσιους φορείς και ιδιαίτερα τις ΔΕΚΟ προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα έρχονται σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο την Δικαιοσύνη και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Υιοθέτηση νομοθεσίας για την:

μεταρρυθμίσεις το ενιαίο μισθολόγιο, από 1η Ιανουαρίου 2016 και τον καθορισμό των βασικών παραμέτρων κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σύμφωνα με τους συμφωνημένους στόχους  στο μισθολογικό κόστος με πλήρη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο. Επίσης οι εισάγεται η ο μισθός ανάλογα με τις επιδόσεις των υπαλλήλων αλλά και την θέση ευθύνης. Τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2015

• ευθυγράμμιση των οφελών του μη μισθολογικού όπως ρυθμίσεις άδειας, ημερήσιες αποζημιώσεις, τα οδοιπορικά και τα προνόμια, με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ. Το μέτρο θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου 2016.

• Προσλήψεις Managers που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων του δημοσίου (με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέων στελεχών από 31ης Δεκεμβρίου του 2015 μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης)

• εισάγει ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας που εφαρμόζεται από το 4ο τρίμηνο του 2015. Το πρόγραμμα θα προωθήσει την περιγραφή της θέσης εργασίας των υπαλλήλων (job description) και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας.

• μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τη μείωση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια όπου πλέον θα συνεργάζεται στενά με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τεχνική βοήθεια για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, διαμεσολάβηση και των δικαστικών στατιστικών

• την ενίσχυση της διακυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ

• Ενα αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο κατά της διαφθοράς μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015. Τροποποίηση και εφαρμογή του νομικού πλαισίου για τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και να υιοθετήσει νομοθεσίας κατά του οικονομικού εγκλήματος και έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς από πολιτικές παρεμβάσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ

• Ενίσχυση των ελέγχων σε δημόσιους φορείς και ιδιαίτερα ΔΕΚΟ.

• Ενίσχυση των ελέγχων και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου σε υψηλές δαπάνες στην Αυτοδιοίκηση και εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων.

• Ενίσχυση των ελέγχων των επενδύσεων περιπτώσεις δημόσιων και ιδιωτικών που χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς ή συγχρηματοδοτούνται από άλλες πηγές, τα δημόσια έργα και τις δημόσιες συμβάσεις (π.χ. στον τομέα της υγείας, ΣΔΙΤ).

• Ενίσχυση των διαδικασιών και των δεξιοτήτων της διαφάνειας και του ελέγχου των φορολογικών και τελωνειακών αρχών.

• Αξιολόγηση των σοβαρών κινδύνων στον κύκλο των δημοσίων συμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις Ανάπτυξη στρατηγικής σύμφωνα με την εκτίμηση (Q4 2015)

• Εφαρμογή της στρατηγικής για τον περιορισμό των κινδύνων για τις δημόσιες συμβάσεις. (Q1 2016)

• Αξιολόγηση των δύο συγκεκριμένους τομέων, Υγείας και Δημοσίων Έργων, προκειμένου να κατανοήσουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τη διαφθορά αλλά να προταθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικής. (Q4 2015)

madata.gr


 

2 Σχόλια

  1. Να βαλετε λουκετο στα σχολεια. Δε σκοπευουμε να πεταξουμε τη ζωη μας στα βραχια που μας στελνετε για 200 ευρω μισθο, που θα τον ακουμπαμε αυτουσιο στον καθε κατσικοβλαχο σπιτονοικοκυρη! .Ψαξτε για ιεραποστολους και κοροιδα στους κολπους της διεφθαρμενης Εκκλησιας!

    • Τι λες μωρή ηλιθι@ ΦΕΛΑΧΑ, ΑΞΕΣΤΗ, ΑΣΤΕΓΗ ΒΛΑΧΑ??? Οι σπιτονοικοδύρηδες είναι πρωτευουσιάνοι άνθρωποι ανώτερου πολιτισμού, πρόνοιας και επιπεδου, με εξαιρετική μορφωση και ΟΧΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΟΒΛΑΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΒΛΑΧΟΠΑΝΥΓΗΡΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΓΑΝ ΣΑΝ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Μίασμα, που τολμάς να πεις του εργατικούς προοδευμένους ανθρώπους κατσικόβλαχους, μόνο το βλάχικο, χωριάτικο μυαλό σου θα μπορούσε να κάνει τέτοιο ΑΣΧΕΤΟ συνειρμό, κατά τα άλλα οι άνθρωποι της επαρχίας χωρίζονται και αυτοί σε τίμιους προνοητικούς και εργατικούς ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ σαν του λόγου σου. Οι τελευταίοι είναι και αυτοί που αξίζουν τον τίτλο του ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟΥ οχι λογω ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ, μια τέτοια μπασουνοβλάχα είσαι και εσύ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...