Home / Featured / Κανονικά οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο

Κανονικά οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 12:05 μμ Ιούλιος 6th, 2015  


epidoma

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο

Διασφαλίσθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καταβληθούν ομαλά οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές καταβολές θα γίνουν στις 9 Ιουλίου ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 13 Ιουλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο ραδιόφωνο του Σκάϊ τόνισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αν και οι καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο των νομικών προσώπων όσο και των φυσικών προσώπων είναι μεγάλη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στις νέες ημερομηνίες που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών (15 Ιουλίου για τις επιχειρήσεις και 27 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα), ωστόσο το τελευταίο τριήμερο εισήλθαν στο Taxis προς εκκαθάριση πολλές δηλώσεις.

Υπό τον φόβο που προκάλεσαν τα σενάρια που ομιλούσαν για κούρεμα καταθέσεων πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέβαλαν δηλώσεις προκειμένου να αξιοποιήσουν για την πληρωμή φόρων τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν δύσκολα  εισπραχθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που απαιτούνται για την ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουλίου. Άγνωστο δε παραμένει το τι θα γίνει και με τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας.

 news.in.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...