Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτής υπουργός «παντός καιρού» κύριε Κουράκη;

Αναπληρωτής υπουργός «παντός καιρού» κύριε Κουράκη;

Δημοσιεύτηκε: 9:42 μμ Ιούλιος 27th, 2015  


kourakis

Σημαντικές δηλώσεις Κουράκη για διορισμούς εκπαιδευτικών!

16 Φεβρουαρίου 2015

Τα χαρτιά του άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στη δημοσιογράφο κ. Αννα Ανδριτσάκη για τον τρόπο που θα γίνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών το σχολικό έτος 2015-2016.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα: «Πως θα λυθεί το θέμα των χιλιάδων κενών στα σχολεία; Ο προηγούμενος Υπουργός επέμενε μέχρι τέλους ότι ήταν έτοιμη η ανατροπή του 1/10. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ούτε σε ΑΣΕΠ ούτε σε μόνιμους διορισμούς. Ποιο είναι το σχέδιο;», ο κ. Κουράκης απάντησε:

Το 1/10 αποτελούσε πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Εμείς έχουμε άλλους σχεδιασμούς συνολικά για τον δημόσιο τομέα και φυσικά για το Υπ. Παιδείας. Εντούτοις δεν θα ήθελα να μιλήσω για αριθμούς προσλήψεων πριν από την ολοκλήρωση της δύσκολης διαπραγμάτευσης που διεξάγει αυτή τη στιγμή η κυβέρνησή μας. Σε κάθε περίπτωση είναι αξιακή μας θέση ότι τα σχολεία πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του κατά προτεραιότητα με μόνιμους εργαζόμενους και οπωσδήποτε εγκαίρως και σε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε 2 προτεραιότητες: Η πρώτη είναι άμεση, αφορά την κάλυψη των κενών της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, το οποία είναι δυστυχώς περισσότερα από τις διαθέσιμες πιστώσεις αλλά διερευνούμε ήδη όλες τις δυνατές λύσεις.

Η δεύτερη αναφέρεται στον σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς 2015-16 για την οποία πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών. Για τον τρόπο πρόσληψης θα συζητήσουμε λίγο αργότερα. Σας λέω όμως ότι αναγνωρίζουμε μεταξύ άλλων, πως οι αναπληρωτές με πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία, πολλοί δε απ’ αυτούς όντας επιτυχόντες προηγούμενων ΑΣΕΠ και μη διορισθέντες επειδή δεν άνοιξαν θέσεις, σε κάθε δε περίπτωση άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν στην εκπαίδευση στο πλαίσιο προηγούμενων διατάξεων που καταργήθηκαν αιφνιδιαστικά εκ των υστέρων, είναι δίκαιο εργασιακά και χρήσιμο για τη δημόσια εκπαίδευση να ενταχθούν μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση και αναζητούμε τους τρόπους».


Θυμάστε όσα λέγατε κύριε Κουράκη;

Έχουν καμία σχέση με όσα προβλέπει το νέο σύστημα διορισμών που επεξεργάζεστε; Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποιο κριτήριο μόνο οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 2008 και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι άξιοι διορισμού; Ξαφνικά όσοι πετύχαμε σε προηγούμενους διαγωνισμούς και δουλεύουμε επί χρόνια κρινόμαστε ανεπαρκείς και μας ρίχνετε στον Καιάδα;   Δε φτάνει η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός τόσων χρόνων; Τελικά μάλλον κάποιοι είναι υπουργοί και υφυπουργοί “παντός καιρού”. Αιδώς, Αργείοι!

Βλάχου Χριστίνα Αναπληρώτρια


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...