Home / Featured / Κουράκης – Τέσσερις νέες οδηγίες για την επιλογή των Διευθυντών

Κουράκης – Τέσσερις νέες οδηγίες για την επιλογή των Διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: 1:02 μμ Ιούνιος 9th, 2015  


kourakis

Τέσσερις νέες οδηγίες για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων,  εξέδωσε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης,  με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην αρμόδια  υπηρεσία του υπουργείου. Ειδικότερα οι οδηγίες έχουν ως εξής:

1. Κατά τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία έχει οριστεί για την 10η Ιουνίου 2015, η αποσφράγιση της κάλπης θα γίνει ταυτόχρονα σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές και ώρα 15:00. Σε περίπτωση που εφορευτική επιτροπή έχει σοβαρό λόγο να μην εφαρμόσει την ανωτέρω οδηγία πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή.

2. Συμπληρώνουμε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εξής:

17/6/2015 και 18/6/2015

Σε συνεδρίαση του συλλόγου Ε.Κ., ο σύλλογος αποφασίζει να εισηγηθεί στο Διευθυντή, τους τομείς που θα συσταθούν με βάση την κανονιστική του Ε.Κ. με τα εργαστήρια κατεύθυνσης. Ο Διευθυντής του Ε.Κ. αποφασίζει και αποστέλλει σχετική εισήγηση για έγκριση από το οικείο ΠΥΣΔΕ.

Μέχρι 25/6/2015

Ανακοίνωση ΠΥΣΔΕ για την έγκριση των τομέων.

Κατά τα λοιπά ισχύει το χρονοδιάγραμμα ως έχει

3. Διευθυντής Εκπαίδευσης ο οποίος επιλέγεται διευθυντής σχολείου, αναλαμβάνει υπηρεσία ως διευθυντής σχολείου, συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και για αυτό το χρονικό διάστημα αναπληρώνεται στα καθήκοντα του διευθυντή σχολείου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

4. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να συμπληρώσουν εντός του εργασιακού τους ωραρίου ( 08:00 έως 14:00 ) το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του διευθυντή στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

https://www.esos.gr/arthra/38698/tesseris-nees-odigies-gia-tin-epilogi-dieythynton-sholeion


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...