Home / HEADER-NEWS / ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (APF FU GRECE)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (APF FU GRECE)

Δημοσιεύτηκε: 12:19 μμ Ιούνιος 25th, 2015  


france_320_327

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (APF FU GRECE)

Το Σάββατο 19-06-2015 διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας. Στη Γ.Σ. συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τους καθηγητές ΠΕ05 και την εκπαίδευση γενικότερα. Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κου Αρ. Μπαλτά για την αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με πιστοποίηση, που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενές του δηλώσεις,  καθώς και σε αυτές του αναπληρωτή Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κου Αν. Κουράκη, ικανοποιούν ένα από τα κύρια και μακροχρόνια αιτήματα μας.

Για να επιτευχθεί αυτός ο κοινός στόχος του Υπουργού,  των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών καθώς και των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών απαιτούνται:

  1. Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της γαλλικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με:

α. έναρξη  της διδασκαλίας της στη Δ΄ Δημοτικού,

β. αύξηση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο,

γ. υποχρεωτική διδασκαλία δύο ξένων γλωσσών στο Γενικό Λύκειο και την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση,

δ. θεσμοθέτηση της συνέχισης της εκμάθησης της ίδιας ξένης γλώσσας από βαθμίδα σε βαθμίδα,

στ. διδασκαλία δύο ξένων γλωσσών σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας και

ζ. εξασφάλιση της διδασκαλίας της γαλλικής σε όλα τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,

η. ένταξή της στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ.

  1. Για να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη του διδακτικού έτους και να δοθεί ηδυνατότητα σε όλους τους  οι μαθητές του ελληνικού σχολείου να διδαχθούν τη γλώσσα που επιθυμούν καθώς και προς άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, θα πρέπει να συσταθούν και να πληρωθούν άμεσα οργανικές θέσεις γαλλικής σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.
  2. Αγανάκτηση έχει προκαλέσει για μια ακόμα φορά ο αποκλεισμός των συναδέλφων γαλλικής από τις μεταθέσεις. Η ικανοποίηση 4 αιτήσεων στις 490 μόνο εμπαιγμός του κλάδου μπορεί να θεωρηθεί. Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι επί σειρά ετών σε περιοχές μακριά από τις οικογένειές τους μαζεύοντας εκατοντάδες μόρια που ευτελίζονται αφού δεν τους χρησιμεύουν πια σε τίποτα. Πολλοί ανάμεσά τους αναγκάζονται να αιτηθούν απόσπασης σε διοικητικές υπηρεσίες στερώντας από την εκπαίδευση και τους μαθητές ένα δυναμικό και ικανό κομμάτι εκπαιδευτικών όταν σε πολλά σχολεία των περιοχών στις οποίες ζητούσαν να μετατεθούν υπήρχαν κενά καθηγητών ΠΕ05 που δεν καλύφθηκαν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Για όλα τα παραπάνω

η Γενική Συνέλευση καλεί τους συναδέλφους σε κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 στις 13.00 μμ στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...