Home / HEADER-NEWS / Ξεκίνησε από το ΣΑΕΠ ο έλεγχος 3000 φακέλων για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας

Ξεκίνησε από το ΣΑΕΠ ο έλεγχος 3000 φακέλων για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας

Δημοσιεύτηκε: 9:39 πμ Μάιος 25th, 2015  


ptyxio

Άρχισε από το ΣΑΕΠ η εξέταση 3.000 και πλέον φακέλων  που είχαν “αραχνιάσει” στα “συρτάρια” του υπουργείου Παιδείας, των αιτούντων  αποφοίτων Κολλεγίων και γενικότερα αποφοίτων τριετούς φοίτησης σχολών, για την αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Το ΣΑΕΠ συνεδρίασε μέσα σε μια εβδομάδα δυο φορές και όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που είχε το esos με αρμοδίους του υπουργείου στις προθέσεις είναι να επισπευσθεί η διαδικασία, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία (Προεδρικό Διάταγμα του 2010 και υπουργική απόφαση του 2014) , των αποφοίτων των Κολλεγίων και γενικότερα σχολών τριετούς φοίτησης .

Αυτό προκύπτει από   γραπτή δήλωση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, σύμφωνα με την οποία «το όλο θέμα απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου δεδομένου ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει οδηγήσει στη συσσώρευση 3.000 αιτήσεων αναγνώρισης οι οποίες καθημερινά αυξάνονται».

Από τις συνολικά 3.000 αιτήσεις περίπου 2.000 αιτήσεις αποτελούν εκκρεμότητα μέχρι τον Οκτώβρη του 2014.

ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

https://www.esos.gr/arthra/38495/xekinise-i-exetasi-3000-aitiseon-gia-tin-anagnorisi-ton-epaggelmatikon-prosonton-kai


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...