Home / HEADER-NEWS / Το ολοήμερο ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς

Το ολοήμερο ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 9:49 μμ Μάιος 29th, 2015  


oloimero

Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μέχρι σήμερα απαραίτητη ήταν η  προϋπόθεση της    εργασιακής κατάστασης των γονέων/κηδεμόνων και για αυτό έπρεπε να προσκομίσουν βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας στο σχολείο για την εγγραφή τους  παιδιού τους.  Χωρίς τις παραπάνω βεβαιώσεις η εγγραφή του μαθητή δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Δηλαδή ζητούταν από τους γονείς να βεβαιώσουν αν εργάζονται ή αν είναι άνεργοι!!! Δηλαδή το αυτονόητο. Αν κάποιος δεν εργάζεται σίγουρα θα είναι άνεργος και το αντίστροφο.

Πολλοί γονείς, αν και άνεργοι, δε μπορούσαν να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο επειδή δεν είχαν κάρτα ανεργίας που το πιστοποιούσε. Άλλοι γονείς που απασχολούνταν στην επιχείρηση του συζύγου χωρίς ασφάλιση , ένα δικαίωμα που τους το έδινε ο νόμος λόγω συγγένειας, πάλι δε μπορούσαν να βεβαιώσουν την εργασία τους και να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, αλλά και άλλες πολλές, γονέων που δε μπορούσαν  να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις που ζητούνταν.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ


 

7 Σχόλια

  1. Παπαστεργίου Μαρία

    Αυτό που γράφετε ισχύει, εδώ και μια 10ετία. Μην μπερδεύεστε με τους παιδικούς. Αν διαβάσετε παλαιότερες εγκυκλίους, παλαιότερων ετών, για τις εγγραφές, αυτήν την επισήμανση την περιελάμβαναν.

    • Μαρία έχω την εγκύκλιο του 2014 που για τα Δημοτικά ίσχυε απόλυτα

      • Παπαστεργίου Μαρία

        Για τα νηπιαγωγεία, όχι.

        • ο.κ. σου μεταφέρω σχόλιο διευθυντή Δημοτικού «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ειμαστε παράνομοι οι διευθυντές με αυτη τη βλακεία τη προηγούμενη και κοιτούσαμε να εξυπηρετήσουμε γονείς που ξεραμε ότι δε δουλευανε και τους βάζαμε με υπεύθυνη δήλωση»

          • Παπαστεργίου Μαρία

            Θέμα: «Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2013-2014».

            Για τον προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2013-2014, οι Διευθυντές των Σχολείων και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να τηρήσουν τα ακόλουθα:

            1.Ενημερωτικές συναντήσεις
            Οι Διευθυντές των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έως τις 14-6-2013, ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και τους συλλόγους γονέων/κηδεμόνων. Στις εν λόγω συναντήσεις, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα του Ολοήμερου Προγράμματος, να αναλυθούν οι στόχοι του και να επισημανθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας του. Επίσης, η παρουσία του οικείου Σχολικού Συμβούλου θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

            2.Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος
            I. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ο ελάχιστος απαιτούμενος αρι-θμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών είναι δεκαπέντε (15).
            II. Oι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.
            III. Για την εγγραφή τους δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης των γονέων/κηδεμόνων.
            Πείτε στο συγκεκριμένο διευθυντή να ενημερώνεται καλύτερα.

  2. Παπαστεργίου Μαρία

    Προσπαθώ να βρω την επισήμανση που αφορά στα δημοτικά και την διαφοροποιεί από εγκυκλίους άλλων ετών. Ειλικρινά, δεν μπορώ. τhttps://www.gdimitrakopoulos.gr/%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF/1598-%CE%A4%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%A4%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-(2015-2016)

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...