Home / Featured / Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και νέο σχέδιο κινητικότητας

Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και νέο σχέδιο κινητικότητας

Δημοσιεύτηκε: 10:09 πμ Μάιος 16th, 2015  


KATROUGALOS
Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου Συνεδρίου του Economist.
Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι, στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους, ενώ σημείωσε ότι, έχει υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης προσωπικού.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι προγραμματίζεται, και θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα “κινητικότητας” δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή Προϊσταμένων.
«Η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το Κράτος με εχθρικότητα και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι αλλαγές,που δρομολογούνται αποσκοπούν, αφενός στη βελτίωση της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου, στην αποκατάσταση της εικόνας της στη συνείδηση των πολιτών», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως υποστήριξε, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν «ψευδομεταρρυθμίσεις», «διότι δεν δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά για να περάσουν τους ελέγχους της τρόικας», όπως είπε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ , μέσω dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...