Home / HEADER-NEWS / Πρότυπα και Πειραματικα – Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από γονέα μαθητή ΣΤ Δημοτικού

Πρότυπα και Πειραματικα – Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από γονέα μαθητή ΣΤ Δημοτικού

Δημοσιεύτηκε: 7:34 μμ Μάιος 27th, 2015  


piramatika
Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει ο  νέος τρόπος εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία μετά την προσφυγή που κατέθεσε γονέας μαθητή της ΣΤ΄ δημοτικού.
Με την προσφυγή του, η οποία είναι η πρώτη που κατατίθεται, ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι νομοθετικές διατάξεις  που καθορίζουν το νέο τρόπο εισαγωγής και φέρουν τις υπογραφές του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και κατά του αναπληρωτή του Τάσου Κουράκη.
Συγκεκριμένα, ο  γονέας υποστηρίζει  ότι οι επίμαχες αποφάσεις στηρίζονται στο νόμο του Αριστείδη Μπαλτά  (Ν. 4327/2015)  ο οποίος είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά  και στο συνταγματικά προστατευόμενο  δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας ενώ  είναι αντίθετες στην αρχή της χρηστής διοίκησης  και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη.
Ο γιος του γονέα που προσέφυγε στο ΣτΕ προετοιμαζόταν για να συμμετάσχει στις εξετάσεις   εισαγωγής του σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο   που ίσχυε πριν τις πρόσφατες αλλαγές. Όπως, όμως, αναφέρει στην προσφυγή του, το νέο νομοθετικό καθεστώς    άλλαξε τα δεδομένα για την εισαγωγή των μαθητών στα  Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.
«Το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο» λέει και συνεχίζει
« Και αυτό γιατί διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το μέχρι τότε καθεστώς που είχε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία και συνιστούσαν ένα ξεχωριστό τύπο σχολείου».
Όπως επισημαίνει το νέο καθεστώς απαγορεύει –επί ποινή αποκλεισμού- να δηλώσει  προτίμηση για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής σε περισσότερα τους ενός Πρότυπα ή Πειραματικά Γυμνάσια της Αττικής.
Έτσι, όπως λέει  υπάρχει κίνδυνος, εξαιτίας του τυχαίου γεγονότος της επιλογής ενός από τα τέσσερα Πρότυπα Γυμνάσια  της Αττικής, «να μην εισαχθεί σε κάποιο από αυτά, αλλά να εισαχθεί κάποιος άλλος με χαμηλότερη από την δική του βαθμολογία κατά  παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας».
news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...