Home / HEADER-NEWS / Πολυνομοσχέδιο – Οι τελικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση

Πολυνομοσχέδιο – Οι τελικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: 9:35 μμ Μάιος 22nd, 2015  


evaluations
Ξηλώνεται το σύστημα αξιολόγησης που είχε εφαρμοστεί στην εκπαίδευση με μια σειρά νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και ρυθμίσεων σε άσχετους νόμους. Το 360pedia.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει τις τελικές ρυθμίσεις που προωθεί το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Με δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί ίσως και αύριο σε διαβούλευση φεύγει από το κάδρο της αξιολόγησης ο εκπαιδευτικός παραμένει όμως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του διδακτικού έργου.

  • Καταργείται ολόκληρο το άρθρο 32 του ν. 3848/2010 με τον τίτλο «Προγραμματισμός και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών»
  • Καταργείται το Προεδρικό Διάταγμα 152 (ΦΕΚ 240, 5 Νοεμβρίου 2013) με τον τίτλο «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»
  • Περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι αρμοδιότητες της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε επιτελικό και σε γνωμοδοτικό επίπεδο
  • Καταργείται η εξουσιοδοτική διάταξη σε ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης.
  • Καταργείται ο ρόλος των εκθέσεων αξιολόγησης και των σχολικών προγραμμάτων δράσης κατά την εκπόνηση των τοπικών προγραμμάτων υποστήριξης της εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των Δήμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ

https://360pedia.gr/axiologhsh-oi-telikes-rytmiseis-toy-polynomoshedioy/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...