Home / HEADER-NEWS / Παρασκήνιο πίσω από τις αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο

Παρασκήνιο πίσω από τις αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: 11:30 πμ Μάιος 24th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa
Το πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ έχει φθάσει αισίως την έκδοση 6.7 και θα υποστεί αρκετές ακόμη αναθεωρήσεις έως ότου ψηφιστεί. Αυτό συμβαίνει με τα σχέδια νόμου. Αυτό το νόημα έχει η δημόσια διαβούλευση η οποία βέβαια δεν έχει αρχίσει επισήμως βρίσκεται όμως σε πλήρη ανάπτυξη από τις 16 Απριλίου οπότε και έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία.

Η δημόσια συζήτηση έχει πάρει βέβαια διαστάσεις ανένδοτου αγώνα από μια μερίδα υποστηρικτών του νόμου Διαμαντοπούλου ο οποίος ξηλώνεται σε μεγάλο βαθμό. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιερή συμμαχία «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», εκτός βέβαια από τα γνωστά πλέον για τις θέσεις τους ΜΜΕ, διαδραματίζουν τα ιδιωτικά σχολεία.   Σύλλογοι γονέων μεγάλων ιδιωτικών σχολείων έπαιξαν ρόλο συγκεντρωσιάρχη για την εκδήλωση στο κλειστό του Αμαρουσίου, διατέθηκαν ακόμη και σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά αγανακτισμένων γονέων.

Ο λόγος; Οι ριζικές αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι σχολάρχες ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν πλέον να λειτουργούν φροντιστήρια μέσα στα σχολεία τους, ότι δεν θα μπορούν να απολύουν αναιτιολόγητα εκπαιδευτικούς, ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους εκπαιδευτικούς όταν τους απασχολούν σε δραστηριότητες εκτός ωρολόγιου προγράμματος τις οποίες χρεώνουν στους γονείς.

Η ρύθμιση προβλέπει επίσης, για πρώτη φορά, εποπτεία του υπουργείου Παιδείας στις συνθήκες εργασίας των καθηγητών στα Φροντιστήρια που στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ουσιαστικά αναγνωρίζονται πλέον ως μη τυπική εκπαίδευση. Όλες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας επέλεγαν έως τώρα να κρύβουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια με αποτέλεσμα να ανθεί η μαύρη εργασία. Η πραγματική παραπαιδεία ωστόσο των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων δεν αντιμετωπίζεται.

Το 360pedia.gr δημοσίευσε την Πέμπτη 22 Μαΐου τις ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχαν κλείσει την Τρίτη. Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά του νομοσχεδίου, η έκδοση 6.6 ολόκληρου του νομοσχεδίου, με ρυθμίσεις σαφώς ευνοϊκότερες για τα ιδιωτικά σχολεία. Την έκδοση 6.6 είχε στη διάθεση του το 360pedia.gr με την ένδειξη draft (προσχέδιο) και την πληροφορία ότι είχε δοθεί στους βουλευτές από την περασμένη Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/paraskhnio-pisw-apo-tis-allages-sthn-idiwtikh-ekpaideysh/

…………………………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πούλμαν εναντίον Μπαλτά

Δείτε ολόκληρο το τελικό σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας

Οι βασικές αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο όπως θα κατατεθεί για διαβούλευση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...