Home / Featured / Με σημαντικές αλλαγές οι πίνακες αναπληρωτών το επόμενο σχολικό έτος

Με σημαντικές αλλαγές οι πίνακες αναπληρωτών το επόμενο σχολικό έτος

Δημοσιεύτηκε: 8:24 πμ Μάιος 5th, 2015  


daskalos

O αιρετός Δημήτρης Μπράτης μέσω της σελίδας του στο facebook μας ενημερώνει:

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται ολόκληρη από 1-9-10,από τότε δηλ. που είχαν κλειδώσει οι πίνακες με τον Ν 3848/10.Η προϋπηρεσία προσμετράται με ένα μόριο για κάθε μήνα.

2.Δεν διπλασιάζεται η προϋπηρεσία που προσφέρθηκε σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα από 1-9-10 έως 30-6-14.Διπλασιάζεται όμως από το σχολ. έτος 14-15 ( από φέτος δηλ σύμφωνα με το Ν4283/14) για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτα.

3.Οι νέοι πίνακες που θα συνταχθούν τον Ιούνιο θα συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την προϋπηρεσία που διανύθηκε,άρα θα έχουν σημαντικές αλλαγές.

4.Λύνεται νομοθετικά θετικά και το θέμα της διαφοράς της μιας μέρας ,στις προσλήψεις που έγιναν φέτος τον Σεπτέμβρη ,μεταξύ αναπληρωτών κρατικού και ΕΣΠΑ.

5.Για τον τρόπο πρόσληψης-μόνιμοι διορισμοί-συγκροτείται επιτροπή στο υπουργείο η οποία θα γνωμοδοτήσει για το θέμα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι θετικές,αφού επιλύουν χρόνια αιτήματά μας ,που πολλές ηγεσίες του υπουργείου αρνήθηκαν να τα ικσνοποιήσουν όμως για να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδευθούν με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλα τα οργανικά κενά,κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας τώρα.Τα σχολεία δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν χωρίς μόνιμο προσωπικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ / ΚΞΓ / ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΑ)

ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


 

Ένα σχόλιο

  1. Ήρθε η ώρα για δίκαιες μεταρρυθμίσεις και αντικειμενικές μοριοδοτήσεις τόσο για τους αναπληρωτές όσο και για τους μόνιμους καθηγητές. Το ζήτημα είναι να ληφθούν υπόψη όλα τα νόμιμα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης και όχι μόνο κάποια από αυτά. Αν δεν συμβεί αυτό, όσοι αδικούνται για μια ακόμα φορά, θα πρέπει δυστυχώς να στραφούν στη Δικαιοσύνη. Είναι θλιβερό πράγμα η κοροϊδία και η παρανομία, όταν συντρέχουν ειδικά κατ΄επανάληψη. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε τίποτα νόμιμο στις προσλήψεις των αναπληρωτών. Θεοποίησαν την επετηρίδα, δηλαδή την αντισυνταγματικότητα, την μη αντικειμενική επιλογή υποψηφίων. Διαστρέβλωσαν κάθε λογική σκέψη στη βάση της αυθεντίας του παράλογου, παράνομου και μη αντικειμενικού κριτηρίου «του πότε πήρες πτυχίο». Πήρες πτυχίο νωρίτερα? Ε, τότε είσαι άξιος ανεξαρτήτως βαθμού πτυχίου, προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και λοιπών αντικειμενικών κριτηρίων. Δεν είναι αυτό προσβλητικό της προσωπικότητας των υποψηφίων, μια μπουνιά στο στομάχι της αντικειμενικότητας? Το «πότε πήρες πτυχίο» δεν είναι αντικειμενικό, διότι δεν ισοδυναμεί με το ηλικιακό κριτήριο, ούτε προσδίδει αξιολογικό χαρακτήρα στην επιλογή υποψηφίων. Αν ήθελαν να διαχωρίσουν τους υποψηφίους αναπληρωτές με στεγανό ισοπεδωτικό τρόπο, ας όριζαν την ηλικία και τα κοινωνικά κριτήρια ως αποκλειστικά κριτήρια πρόσληψης, όχι το αντισυνταγματικό «πότε πήρες πτυχίο». Όμως προτίμησαν «το πότε πήρες πτυχίο», για να μην διασαλεύσουν το καθεστώς, τις κοιμισμένες συνειδήσεις, την αυθαιρεσία που φόρεσε το ρούχο της νομιμότητας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...