Home / HEADER-NEWS / Καθυστερήσεις στις μεταθέσεις, διορισμούς αποσπάσεις!

Καθυστερήσεις στις μεταθέσεις, διορισμούς αποσπάσεις!

Δημοσιεύτηκε: 7:35 μμ Μάιος 30th, 2015  


metatheseis
Με καθυστέρηση, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν και φέτος όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Οι μεταθέσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θα καθυστερήσουν τώρα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών).
Η εγκύκλιος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχει εκδοθεί ακόμη, οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας κ.λπ.) δεν έχουν ακόμα νομοθετηθεί κι αυτό θα φέρει μεγάλη καθυστέρηση στη σύνταξη των πινάκων, αφού τα δεδομένα αλλάζουν, είναι βέβαιο πως με αυτούς τους ρυθμούς δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν όμηροι ολόκληρο το καλοκαίρι μη γνωρίζοντας που θα υπηρετούν την επόμενη σχολική χρονιά.
Στο μεταξύ το υπουργείο έχει να αντιμετωπίσει και το νέο κύμα χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 5.200. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 1.543 (1.151 δάσκαλοι, 231 νηπιαγωγοί και 161 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων) και στη Δευτεροβάθμιας τις 3.695. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μάλιστα, ο αριθμός των καθηγητών που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 13%.
Οι αιτήσεις παραιτήσεων μόνιμου εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υποβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρούνται ότι έχουν γίνει αποδέκτες και λύονται αυτοδίκαια οι υπαλληλικές σχέσεις με το τέλος του διδακτικού έτους. Ανάκληση της αίτησης μπορεί να υποβληθεί μέσα σε έναν μήνα από την αρχική αίτηση και μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εντοπίζεται με μεγάλη διαφορά στην ειδικότητα των φιλολόγων, ακολουθούν οι μαθηματικοί και έπονται οι φυσικοί.
DICTYO.GR

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Απάντησή του σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων απομένει η σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού κατά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  7 του Ν.3848/2010 και του άρθρου 5 του ΠΔ 50/96, με σκοπό τον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής άμεσα θα προχωρήσουν οι λοιπές υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε απάντηση ερώτησης του Βουλευτή Χρ. Μπουκώρου με θέμα «Καθυστέρηση των υπηρεσιακών μεταβολών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς».

Παράλληλα ο Τάσος Κουράκης γνωστοποιεί ότι η διαδικασία των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει μέσα στα οριζόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια καθώς εκδόθηκε εμπρόθεσμα η σχετική εγκύκλιος μεταθέσεων ενώ η κατάθεση, η ηλεκτρονική καταχώρηση και ο έλεγχος των αιτήσεων ολοκληρώθηκε. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αμφισβητούμενων περιπτώσεων αίτησης μετάθεσης των εκπαιδευτικό από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Όπως έχουμε γράψει η ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου ενώ και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής τοποθετεί το χρονικό διάστημα της ανακοίνωσης των ονομάτων στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής των κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών,  διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Καλόγηρος Βασίλειος

newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...