Home / HEADER-NEWS / ΙΕΠ – Προειδοποιεί για τα σχολικά βιβλία Λυκείου. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου

ΙΕΠ – Προειδοποιεί για τα σχολικά βιβλία Λυκείου. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 10:41 πμ Μάιος 29th, 2015  


VIVLIO

Το ΙΕΠ ήδη έχει επισημάνει ότι μη τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος θα έχει ως συνέπεια τη ματαίωση όλης της Πράξης που οδηγεί σε καταλογισμό του συνόλου των δαπανών για παραδοτέα που έχουν ολοκληρωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ αναμένει εντός των ημερών την υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει την εκτύπωση των βιβλίων της Γ Λυκείου, τα οποία θα είναι τα ίδια με πέρσι, με εξαίρεση τα Λατινικά και τη Χημεία που θα αλλάξουν.

Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ: Η εκτύπωση των βιβλίων (τα ίδια με πέρσι) της Α και Β Λυκείου, καθώς και των Γυμνασίων (τα ίδια με πέρσι) ήδη έχει ξεκινήσει. Εκτιμάται ότι για με τα Γυμνάσια η παράδοση των βιβλιων θα γίνει στα μέσα Ιουνίου για δε τα Λύκεια στα μέσα Ιουλίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Για τα Δημοτικά Σχολεία η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία που ήδη ξεκίνησε αναμένεται να ολοκληρωθεί την άλλη εβδομάδα.

23, 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό κόστος που αφορά κάθε εργασία από την παραγωγή μέχρι τη διανομή θα ανέλθει στα 23,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα πέρσι το κόστος ανήλθε 24 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει ακόμη δώσει εντολή να ξεκινήσει η συγγραφή των νέων βιβλίων για το Λύκειο, με βάση τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα.

Ηδη για τη Γ Λυκείου, όπως είναι γνωστό αποφασίστηκε από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη η αναστολή εφαρμογής των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για το επόμενο σχολικό έτος, που σημαίνει ότι δεν θα δοθεί εντολή για τη συγγραφή νέων βιβλίων.

Πάντως επειδή το έργο της εκπόνησης των Αναλυτικών Προγραμμάτων και της συγγραφής βιβλίων είναι χρηματοδοτούμενα , μέσω ΕΣΠΑ, θα πρέπει να τηρηθούν η συγκεκριμένη προθεσμία που είναι μέχρι 31-12-15:

Α. Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για τη συγγραφή όλων των βιβλίων και των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου.

Β. Ο Διαγωνσιμός απαιτεί τουλάχιστον οκτώ (08) μήνες για την ολοκλήρωσή του, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συγγραφής από εξωτερικούς αναδόχους.

Γ. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τα βιβλία αυτά πρέπει να παραδοθούν στο Ι.Ε.Π., να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να εγκριθούν.

Για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται να δοθεί παράταση του έργου για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, το οποίο λήγει στις 31-12-2015.

Το ΙΕΠ ήδη, εγγράφως, έχει επισημάνει ότι μη τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος της ως άνω Πράξης θα έχει ως συνέπεια:

α) να μην υπάρχει το αναγκαίο διδακτικό υλικό για τη Γ’ Τάξη Γενικού Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 και

β) τη ματαίωση όλης της Πράξης «Νέο Σχολείο-Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» που, πέραν των άλλων, οδηγεί σε καταλογισμό του συνόλου των δαπανών για παραδοτέα που έχουν ολοκληρωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

https://www.esos.gr/arthra/38552/sholika-vivliahronodiagramma-ektyposi-ton-neon-vivlion-toy-lykeioy


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...