Home / HEADER-NEWS / Η έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Η έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 5:37 μμ Μάιος 4th, 2015  


olme_jpg_414x290

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ άρθρο 23, παρ. 6: «Ο Γεν. Γραμματέας συντάσσει και υποβάλει στο ∆.Σ. για έγκριση την έκθεση πεπραγµένων του ∆.Σ. και την παρουσιάζει στο συνέδριο και την τακτική Γεν. Συνέλευση».

Στις 14/4/2015 κοινοποιήθηκε στα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η έκθεση πεπραγμένων (σχέδιο) της ΟΛΜΕ για την διετία 2013-2015. Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 21/4/15, η πρόταση για να σταλούν τα πεπραγμένα στις ΕΛΜΕ για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να συζητηθούν στις Γ.Σ, καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΠΑΜΕ (2 κατά), ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (4 λευκά) και πήρε μόνο τη θετική ψήφο των ΣΥΝΕΚ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (5 υπέρ).

Ως εκ τούτου στο 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ δεν θα γίνει παρουσίαση των πεπραγμένων.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΠΑΜΕ, με την συγκυριακή πλειοψηφία που διαθέτουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, στέκονται εμπόδιο στην πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων, η δράση και η ιστορία της ΟΛΜΕ δεν μπορεί ούτε να αμφισβητηθεί, ούτε να ακυρωθεί. Οι αγώνες της ΟΛΜΕ στη διετία που πέρασε θα μείνουν πράγματι στην ιστορία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δική μου πρωτοβουλία σας αποστέλλω «ανεπίσημα» το σχέδιο της έκθεσης πεπραγμένων όπως κατατέθηκε από το Γ.Γ. στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ. Έτσι και αλλιώς οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ μπορεί να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις που καταθέτει στο ΔΣ. Να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα έγκρισής τους στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Κοτσιφάκης Θέμης. Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 3/5/15

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Δ.Σ. ΟΛΜΕ  2013-2015 (σχέδιο,  όπως κατατέθηκε στο ΔΣ)

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

1) ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 9/9/2013 [ΥΠΕΡ της πρότασης για Απεργία Διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (387 ψήφοι). Ποσοστό 84,7% στις ΕΛΜΕ και 90,2% στις ψήφους που τους αντιστοιχούν ΚΑΤΑ ψήφισαν 6 ΕΛΜΕ (16 ψήφοι) και ΛΕΥΚΑ ψήφισαν 7 ΕΛΜΕ (26 ψήφοι)] ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ: Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση!

Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις  και του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις (μεταθέσεις και αποσπάσεις).

Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες – υποχρεωτικές μετατάξεις.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.

Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.

Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11

Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ)

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο της αγοράς ( όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτηση μετά το γυμνάσιο).

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.

Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!

Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση.

Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.

Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.  Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης κατά τη μεταβατική περίοδο.

Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά,

Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.

Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας

Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.

Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.

Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).

Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Και κάθε άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλου του νομικού τους οπλοστασίου, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.

Να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος , δεν το πληρώνουμε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΧΗΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επιλέγουμε μορφές πάλης αντίστοιχες της έντασης της επίθεσης που δεχόμαστε και της δυναμικής που αναπτύχθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις του Μάη, το Συνέδριο και τις δράσεις του Καλοκαιριού.

Προχωράμε σε απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

Σε εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

Σε δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης

Σε συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ

Περιφρουρούμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και την πιστή μεταφορά τους στη ΓΣ Προέδρων

 

2) 20/9/2013 Απόφαση ΓΣ ΕΛΜΕ: Συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.

3) 25/9/2013 Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που με τον μεγαλειώδη αγώνας τους το προηγούμενο διάστημα διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Κανείς μαθητής εκτός σχολείου-Κανείς εκπαιδευτικός δεν πλεονάζει: Αυτό το πλαίσιο θα σημαδέψει τη δράση της ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα. Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ θα συνεχίσουν άμεσα την πολύπλευρη δράση (καταλήψεις, διαδηλώσεις) με προτεραιότητα τα πλεονάσματα που βγάζουν οι διευθύνσεις απαιτώντας να μην μετακινηθεί κανείς συνάδελφος μέσα από την ανάπτυξη τμημάτων (20 μαθητές ανά τμήμα) και των κατηργημένων δομών (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, βιβλιοθήκες κ.λπ.) Οργανώνουμε συλλαλητήρια παντού τον Οκτώβριο, μεγάλες συναυλίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.Συζητώντας τις δράσεις μας οργανώνουμε τις πρωτοβουλίες μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

4) 19/10/2013 Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα: α.         31/10/2013:: Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις. β.         6/11/2013: Συμμετέχουμε στη γενική πανεργατική απεργία. Παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα για τη στήριξή της, όπως: Περιοδείες στα σχολεία, έκδοση υλικού (αφίσσας, κ.λπ.), πανώ στα σχολεία, κ.ά. Οργανώνουμε τα απεργιακά συλλαλητήρια και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτά. γ.         Επιδιώκουμε το συντονισμό της δράσης με όλα τα σωματεία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία των κινητοποιήσεων σε κάθε περιοχή. Αξιοποιούμε τις Επιτροπές Αγώνα των ΕΛΜΕ. δ.         Νέες Γ.Σ. ΕΛΜΕ και Γ.Σ. Προέδρων μετά τις 6/11 για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

5) 2/3/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (27-2-14) ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ . Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη 2η ημέρα της απεργίας και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επόμενη για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με δήλωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αυτές θα προταθούν για την επόμενη εβδομάδα 17– 21/3/14.

6) 25/1/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  • Όχι στη διαθεσιμότητες – καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Επαναφορά των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ στα σχολεία τους.
  • Κατάργηση ν.4142/13, ν.3848/10 και ΠΔ 152/13 για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Επιβεβαιώνεται και ενσωματώνεται στο πλαίσιο η απόφαση του Δ.Σ. για την αυτοαξιολόγηση της σχολ. Μονάδας (8/1/14: https://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=6796)
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση (5% ΑΕΠ ή 15% προϋπολ.)
  • Κατάργηση ν.4186/13 (όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση, στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στη μαθητεία, επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στην ΤΕΕ). Να μην εφαρμοστεί καμία πλευρά του νόμου στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.
  • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου.
  • Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
  • Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Επαναφορά του ωραρίου στην προηγούμενη κατάσταση. Κατάργηση του νόμου 4152/13.
  • Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών.
  • Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11
  • Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ)
  • Κατοχύρωση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για την επιστράτευση απεργών και εργαζομένων. Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη για συνδικαλιστική και πολιτική δράση, να απαλλαγούν οι διωκόμενοι συνάδελφοι.
  • Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
  • Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
  • Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
  • Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ(Με κεντρική αιχμή την αποτροπή των απολύσεων εκπαιδευτικών)

  1. Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  2. Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή 31/1/14
  3. 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  4. Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων μέσα στο Φλεβάρη για εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια, από κοινού με άλλους κλάδους εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με γονείς και μαθητές.
  5. Οι ΕΛΜΕ σε συντονισμό με τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία να οργανώσουν παρεμβάσεις σε κεντρικά νοσοκομεία των νομών για τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη των μαθητών και των οικογενειών τους μέχρι τις 7/2/14. Κανείς μαθητής και η οικογένειά του χωρίς στέγη, φαγητό, ρεύμα και περίθαλψη.
  6. Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συνεντεύξεις τύπου σε όλη τη χώρα.
  7. Η ΟΛΜΕ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε η αγωνιστική πορεία του Φλεβάρη να οδηγήσει αρχές του Μάρτη σε ένα γενικό ξεσηκωμό σε όλο το χώρο του δημοσίου με Γενική Απεργία μέχρι την αποτροπή των απολύσεων.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ: Εγκρίθηκε η διαγραφή από τη δύναμη της ΟΛΜΕ της ΕΛΜΕ Προτύπων.

 

7) 15/3/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων:

  1. Συμμετέχουμε στην 48ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ 19 (Τετάρτη) και 20 (Πέμπτη) Μαρτίου.
  2. Κηρύσσουμε 24ωρη Απεργία για τις 21 Μαρτίου (Παρασκευή). Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το 74,3% των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούν το 76,4% των ψήφων.
  3. Αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την επόμενη εβδομάδα που περιλαμβάνει τοπικές και κεντρικές δράσεις:

Α. Τη Δευτέρα 17/3 στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της χώρας με αποφάσεις των ΕΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών από την περιφέρεια που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο , κηρύσσουμε στάσεις εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. και 2 μ.μ. -5 μ.μ. και καλούμε τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν την κάθοδο εκπαιδευτικών στην Αθήνα να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης με τον Υπουργό.

Β. Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/3, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των ΔΣ των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους.  Παράλληλα καλούνται οι ΕΛΜΕ με δικές τους αποφάσεις να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις.

Στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Δ. Πέμπτη 20/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 1 μ.μ.

Ε. Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα το διήμερο 20-21/3, θα οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ η μεταφορά τους με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές τους ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Θα οργανωθεί επίσης η διαμονή των συναδέλφων με φιλοξενίες σε σπίτια  και σε ξενοδοχεία.

Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδό των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, οργανώνουν ανάλογες  κινητοποιήσεις στην περιοχή τους.

Στ. Καλούνται οι ΕΛΜΕ να αναλάβουν κινηματικές δράσεις στις 25 Μαρτίου αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ζ.  Οι ΕΛΜΕ δημιουργούν κέντρα αγώνα σε κάθε περιοχή. Στην Αθήνα είναι το στέκι που έχει δημιουργηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Ζ. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές συνελεύσεις μετά από εκτίμηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

8) 28-30/3/2014 10ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στα Γιάννενα: «Ο ρόλος του Λυκείου και η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση». Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν οι εξής ενότητες:

(α) Σύγχρονες εκπαιδευτικές πολιτικές και η βαθμίδα του Λυκείου (συγκριτική προσέγγιση)

Σύγχρονες εκπαιδευτικές πολιτικές. Η διεθνής εμπειρία (ΕΕ, ΟΟΣΑ κ.λπ.)

Οι επιπτώσεις των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην εκπαίδευση (με έμφαση στη λυκειακή βαθμίδα). Η περίπτωση της Ελλάδας

(β) Η βαθμίδα του Λυκείου: η ελληνική εμπειρία

Η βαθμίδα του Λυκείου και η επιλεκτική λειτουργία στην ελληνική εκπαίδευση. Το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση

(γ) Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ

9) 28/6/2014 ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αποτίμηση της πορείας του κλάδου κατά τη συνδικαλιστική περίοδο 2013 – 14. Εκτίμηση της συνδικαλιστικής συγκυρίας και προγραμματισμός της δράσης μας για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013 – 14. Έλεγχος των πεπραγμένων των αιρετών μελών του ΚΥΣΔΕ. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: α) Για την Τράπεζα Θεμάτων β) Συμπαράσταση στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ γ) Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ δ) Να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός οδοστρωτήρας

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

10)27/9/2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Α. Αιτήματα αιχμής:

–               καμιά απόλυση εκπαιδευτικού – επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και όλων των εκπαιδευτικών σε αυτά, κανείς εκπαιδευτικός εκτός δομών του υπουργείου παιδείας,

–               αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ,

–               να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και την κατάργηση του ν.4024/11, που τις συνδέει με την αξιολόγηση, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σχολείων,

–               κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού ν.4186/13,

–               ανώτερο όριο 20 μαθητών στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, ολιγομελή τμήματα ειδικά στα ΕΠΑΛ,

–               επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου,

–               να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών τώρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών,  άμεσος  διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2008 (ΑΣΕΠ) και οι υπόλοιποι από τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010, να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10,

–               ουσιαστικές αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων,

–               άμεση κατάργηση του νέου πειθαρχικού (4093/12 και 4057/12) – να σταματήσει κάθε δίωξη για συνδικαλιστική δράση,

–               αύξηση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών),

–               πλήρης κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των εκπαιδευτικών,

–               όχι στη νέα φορομπηχτική πολιτική (ΕΝΦΙΑ), αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς,

–               όχι στη διάλυση / συρρίκνωση / ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Β. Πρόγραμμα δράσης

  1. Πρώτος άξονας δράσης: Ενωτικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ΟΛΜΕ, με ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ΑΔΕΔΥ για: φορολογικό – συνταξιοδοτικό – νέο μισθολόγιο – νέος συνδικαλιστικός νόμος. Πρόταση προς ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση (συλλαλητήριο και στάση) στις 10 Οκτώβρη ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, και απεργία (πανεργατική) το Νοέμβρη.
  2. Δεύτερος άξονας δράσης: Με αιχμή τα εργασιακά αιτήματα των εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά προβλήματα (ν.4186/13, περικοπές, συγχωνεύσεις κ.λπ.), επιδίωξη άμεσης συνεργασίας με τη ΔΟΕ για διαμόρφωση κοινού προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Οκτώβρη, με κλιμάκωση και διάρκεια, με πρώτο βήμα την οργάνωση συλλαλητηρίων για την παιδεία τον Οκτώβρη. Αναγκαία προϋπόθεση η προσέγγιση και στενή συνεργασία ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και η συνεργασία με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων.
  3. Τρίτος άξονας δράσης: προγραμματισμός παρεμβάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  4. Τέταρτος άξονας δράσης: υλοποιώντας την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/8/2014, με την οποία αποφασίστηκε η προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής», «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)», καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές σχολείων και τους Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Με ψήφους 74 υπέρ και 1 κατά, προστίθεται διάταξη στον κανονισμό του ταμείου αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ και δίνεται η δυνατότητα της χρηματοδότησης κατασκηνώσεων για τα παιδιά των εκπαιδευτικών που ως τώρα καλύπτεται από το τακτικό ταμείο

 

11) 15/3/2015 Αποφάσεις της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ . Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι αυτό που περιέχεται στις αποφάσεις του 16ουΣυνεδρίου (

), στην απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων (
)  και στο πρόσφατο υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (
).

Για το άμεσο πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Ημέρα πανελλαδικής δράσης και συλλαλητήριο με κεντρικό θέμα την άμεση επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν καθώς και όλων των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς προϋποθέσεις, ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, την ερχόμενη Πέμπτη (19/3) ή Παρασκευή (20/3), σε συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Συντονιστικά.
  • Οργάνωση σύσκεψης από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλων των εκπαιδευτικών φορέων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Ομοσπονδιών και Συλλόγων Γονέων, μαθητών για την οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών, κάλυψη των κενών – διορισμοί, ωράριο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής, ζητήματα δημοκρατίας και αντιμετώπισης φαινομένων αυταρχισμού και άλλα τοπικά προβλήματα.

Νέες Γ.Σ. όταν δοθεί στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Β. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

1) 5/7/2013: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ(Αθήνα, ΑΔΕΔΥ) Ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Κεντρικό σύνθημα: ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

2)10/7/2013  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ.  Κεντρικά συνθήματα: Εγκληματική συνέργεια και συνενοχή κυβέρνησης – τρόικας – υπουργού παιδείας,. Διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους

3) 11/7/2013  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (Αθήνα, ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ-ΟΤΑ) Ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.  Κεντρικά συνθήματα: Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

4) ) 12/7/2013  Κινητοποίηση – μαζική διαμαρτυρία στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

5) 15/7/2013  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (Αθήνα) με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ .Ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

6) 16/7/2013  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (Αθήνα,11.30πμ. ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) Ενάντια στησυμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων  Κεντρικά συνθήματα: Όχι στο νέο νομοσχέδιο-φονιάς.

7) 16/7/2013  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ (Αθήνα,8.00μμ. )

8) 17/7/2013  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (Αθήνα) με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ Κεντρικά συνθήματα: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΕ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

9) 22/7/2013  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ για την αποτροπή της ψήφισης του Ν. 4172

10) 26/7/2013: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

11) 29/8/2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (Αθήνα, ΑΔΕΔΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΑΣΓΜΕ)

12) 10/9/2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (Αθήνα, γραφεία ΟΛΜΕ) πορεια στη Βουλή για την ψήφιση του ν.4186

13) 16/9/2013 Κοινή απεργιακή συγκέντρωση (Αθήνα): ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ, ΟΑΕΔ, ΠΟΣΕ, ΠΟΠΟΚΠ. Πανελλαδικά συλλαλητήρια

14) 17/9/2013 Καταλήψεις – διαμαρτυρίες στις Δ.Δ.Ε – Μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας

15) •       Συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ- Συναυλία για την Παιδεία στο Πολυτεχνείο (Αθήνα)

16) 17/9/2013ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (Αθήνα)

17) 19/10/2013 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ- (Αθήνα)

18) 31/10/2013 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ(Αθήνα)

19) 6/11/2013 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –  ΑΠΕΡΓΙΑ(Αθήνα)

20) 7/11/2013 Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων

21) 14-15/11/2013 ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (ΠΕΜΠΤΗ 14/11 1:                Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ 2.             Το απόγευμα στις 6 μμ, διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11: Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας)

22) 5/12/2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

23) 11/12/2013 Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις – διαθεσιμότητες, για την υπεράσπιση της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλισης, στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

24) 31/1/2014 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ με ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλους τους διαθέσιμους του δημόσιου

25) 30/1/14 Συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ., ημέρα εκδίκασης προσφυγής των γονιών μαθητών των ΕΠΑΛ των τομέων που καταργήθηκαν και δεν λειτούργησαν στη Β΄τάξη

26) 30/1/14 Κοινή διαμαρτυρία με Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας στο Υπουργείο Εσωτερικών

27) 7/2/14 Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (Προπύλαια-ΣτΕ) όπου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και της ΟΛΜΕ. Κοινό συλλαλητήριο με ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ. Μετακίνηση με πούλμαν συναδέλφων σε διαθεσιμότητα από άλλες πόλεις, σε συνεννόηση με τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις

28) 14/2/2014: Υποδοχή της αυτοκινητοπορείας «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής» στην Αθήνα στην Πλατεία Καραϊσκάκη και συλλαλητήριο  με στάση εργασίας την ίδια μέρα

29) 17/2/2014: Συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 10.30 π.μ. και πορεία στο Υπ. Οικονομικών, όπου θα υπάρχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών

30) 25/2/2014 Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος

31) 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας  και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση

32) 11/3/2014 Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  στο Υπ. Παιδείας για την προωθούμενη αξιολόγηση και το νομοθετικό της πλαίσιο

33) 28/3/2014 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας που θα πραγματοποιούνται «σεμινάρια επιμόρφωσης» των σχολ. Συμβούλων

34) 29/3/2014 Συλλαλητήριο στα Γιάννενα. κατά τη διάρκεια του 10ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου

35) 303/2014 Συλλαλητήριο στην Αθήνα,  κατά τη συζήτηση στη Βουλή των νέων μέτρων και της συμφωνίας με την τρόϊκα που προωθεί η κυβέρνηση

36) 1/4/2014 Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN στην Αθήνα

37) 9/4/2014 Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 9 Απρίλη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

38) 27/5/2014 Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ με την ΑΣΓΜΕ για τις καταργήσεις –  συγχωνεύσεις σχολείων

39) 5/6/2014 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα

40) 10/6/2014 Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον Άρειο Πάγο, ημέρα που εκδικάζεται η προσφυγή του δημοσίου ενάντια στην δικαστική απόφασης που δικαίωσε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

41) 11/6/2014 6.30μμΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας με  την Ομοσπονδία  Συλλόγων Γονέων Αττικής την Τετάρτη, στη Βουλή: Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου 7.30μμ Αγωνιστική συγκέντρωση και συναυλία έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, όπου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

42) ) 22/7/2014 Ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις. πορεία από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

43) 29/8/2014 Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τη ΔΟΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών, κενά, διαθεσιμότητες

44) 6/9/2014 Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

45) 10/9/2014 Πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ

46) 18-19/9/2014 Συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

47) 23/9/2014 Πανελλαδικά απεργιακά συλλαλητήρια για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

48) 10/10/2014 α)Συλλαλητήριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10πμ β) Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  7μμ ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόϊκας, πολιτικές λιτότητας και περικοπών, διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και βαριάς φορολόγησης του λαού μας

49) 23/10/2014 Κοινά  πανελλαδικά συλλαλητήρια ΔΟΕ – ΟΛΜΕ

50) 27/11/2014 Συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια

51) 7/12/2014 Συλλαλητήριο στην Πλατ. Συντάγματος

52) 17/12/2014 Συγκέντρωση στην Πλατ. Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης  για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις

53) 24/3/2015 Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις διαθεσιμότητες

 

Γ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

  1. 19/7/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών
  2. 2/8/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  3. 14/8/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών – Να ανακληθούν οι αποφάσεις του Υπουργού- -Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών
  4. 1/10/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ- Απαιτούμε: 20 μαθητές στην τάξη τώρα- Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ
  5. 1/10/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ- Κανένα παιδί να μη στερηθεί την ειδικότητα ή τον τομέα που επιθυμεί να σπουδάσει. Επαναφορά όλων των εκπαιδευτικών στις οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων τις οποίες κατείχαν πριν τις διαθεσιμότητες
  6. 7/10/2013 Συμπαράσταση στη δίωξη 4 μελών της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ- Να σταματήσει η προανάκριση και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο- Να αρθεί όλο το νομοθετικό πλέγμα που επιτρέπει την ανοιχτή ή καλυμμένη απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης
  7. 16/10/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για τη λειτουργία της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ
  8. 16/10/2013 ΕΡΕΥΝΑ: Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται όσο και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, αλλά κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ αμείβονται πολύ λιγότερο από εκείνους (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΕΤΕ)
  9. 16/10/2013 ΑΙΤΗΜΑ για απόσυρση τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας για εργασιακά θέματα εκπαιδευτικών (καθιέρωση βιβλίων ατομικής παρουσίας προσωπικού, ατομικού δελτίου και της ηλεκτρονικής καταγραφής τους
  10. 24/10/2013 ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς υπουργό παιδείας για άμεση κάλυψη κενών
  11. 24/10/2013 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1940
  12. 31/10/2013 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση
  13. 14/11/2013 Διακήρυξη για την 40η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
  14. 25/11/2013 ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΣ των ΕΛΜΕ Αττικής, ΑΣΓΜΕ , Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια – κυρίως από ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ για τα κενά εκπαιδευτικών, ειδικά στις περιπτώσεις των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και της Ειδικής Αγωγής.
  15. 26/11/2013 ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς υπουργό παιδείας για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ 2ης ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
  16. 28/11/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Προϋπολογισμό 2014 – Νέες περικοπές στην Παιδεία
  17. 2/12/2013 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ- Ν. 4186)
  18. 9/12/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (Μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ για όλους (50%), Δωρεάν μετακίνηση μαθητών – φοιτητών – ανέργων με τα ΜΜΜ, Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη (προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί, κ.λπ.) όλων των μαθητών, Εξασφάλιση ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή)
  19. 13/12/2013 Υπόμνημα σχετικά με το σχέδιο νόμου “Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελμάτων Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις” και ειδικά άρθρο 39, “θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.
  20. 8/1/2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η αξιολόγηση επιχειρεί να μεταφέρει τα ταξικά αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε.-επιχειρήσεων-κυβέρνησης στο μαθητή, στον εκπαιδευτικό, στο γονιό, στη σχολική μονάδα. Η λεγόμενη αυτοαξιολόγηση των σχολείων συνδέεται με την εξωτερική αξιολόγησή τους, τις επιδόσεις των μαθητών αλλά και την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν συλλογικά να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης», όπως είχαν πράξει και το 2010, στην πιλοτική της εφαρμογή, και να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας •              Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία •              Διαγραφή από τις ΕΛΜΕ των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση
  21. 14/1/2014 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- Να καταργηθεί άμεσα η εργασιακή σχέση των «ωρομισθίων με μπλοκάκι» στην εκπαίδευση και η σχετική νομοθεσία που το επιτρέπει
  22. 14/1/2014 Θύμα της οικονομικής κρίσης για ακόμη μία φορά η υγεία των μαθητών Καταργούν τις εξειδικευμένες εξετάσεις των μαθητών. Απαιτούμε τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή αυτών των εξετάσεων από τους εξειδικευμένους γιατρούς (Καρδιολόγους, Οφθαλμιάτρους, Οδοντιάτρους) από τον Πρωτοβάθμιο Τομέα Υγείας (Κέντρα Υγείας, και Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, κ.λπ.), ή από τα Νοσοκομεία για όλα τα παιδιά.
  23. 17/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Απαιτείται λοιπόν η άμεση δημιουργία και πλήρωση θέσεων με τους εκπαιδευτικούς αυτούς, για τους οποίους το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 22/3/14 Ζητάμε να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών θέσεων στις δομές του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς. Να τροποποιηθεί η κατατεθείσα τροπολογία και να δημιουργηθούν και άλλες 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις και να προκηρυχθούν όλες ώστε στο σύνολό τους ώστε μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλύψουν και τους 1845 εκπαιδευτικούς.
  24. 20/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PISA
  25. 23/1/2014 Σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημόσιου Τομέα στα γραφεία της ΟΛΜΕ: ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπ. Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων (παρατηρητής), για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της περιόδου.
  26. 23/1/2014 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Α) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Β) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  27. 23/1/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για την επιβολή προστίμου από το ΙΚΑ σε σχολεία
  28. 25/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ»: Να αφήσει λοιπόν τα υπουργείο τα σχέδια για «λευκές εβδομάδες» και να πάψει γενικά να αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση και την «ανάπτυξη». Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κοινωνική παροχή, και αυτή η πολιτική την υποβαθμίζει και τη διαλύει με κάθε τρόπο! Δεν μας χρειάζονται «λευκές εβδομάδες», αλλά ανατροπή αυτής της πολιτικής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης και των εργαζομένων!
  29. 3/2/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενάντια στα Σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με αντικείμενο την αξιολόγηση του ΕΚΠΑ
  30. 14/2/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενάντια στα Σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με αντικείμενο την αξιολόγηση, του ΑΠΘ
  31. 19/3/2014 Απεργία 19-20-21 Μαρτίου και κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα την εβδομάδα 17-21 Μαρτίου. Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική
  32. 17/3/2014 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ανέδειξε όλες τις επιπτώσεις που υφίσταται η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός από τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και περικοπών (μείωση δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού, σοβαρά κενά στα σχολεία, κατάργηση σχολείων, κ.λπ.).και ιδιαίτερα το θέμα των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών που σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
  33. 21/5/2014 Συνάντηση με τον κ. Σωτ. Γκλαβά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (νέο Λύκειο, εξεταστικό, τράπεζα θεμάτων)
  34. Υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΊΩΝ. ΝΟΜΟΣ 4186/13 (ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  35. 27/6/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
  36. 27/6/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

  1. 10/7/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ
  2. 15/7/2014 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου (…στόχευση ήταν η μείωση του αριθμού των μαθητών στο Λύκειο ωθώντας τους βίαια στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και τη μαθητεία. Επαναφορά στον προηγούμενο τρόπο προαγωγής των μαθητών – Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων – Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4186/13)
  3. 15/7/2014 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
  4. 16/7/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  5. 28/7/2014 Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας να αποσπαστούν εκπαιδευτές των ΙΕΚ στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ
  6. 4/8/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  7. 2/9/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  8. 2/9/2014 Συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο
  9. 4/9/2014 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη
  10. 12/9/2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
  11. 12/9/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων ειδικότητας στη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ
  12. 1/10/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την 5η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
  13. 1/10/2014: ΑΙΤΗΜΑ για μετεγγραφές φοιτητών µε το 10% και τα παιδιά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιµότητα
  14. 2/10/2014 ΕΞΩΔΙΚΟ σε όσους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διέκοψαν τη μισθοδοσία σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα
  15. 3/10/2014 ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ: -να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, -ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη -κατάργηση του ν.4024/11, που τις συνδέει με την αξιολόγηση, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σχολείων
  16. 17/10/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
  17. 17/10/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ 2ης ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
  18. 20/10/2014 ΘΕΣΕΙΣ & ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Ζητούμε να καταργηθεί όλο το πειθαρχικό νομοθετικό πλέγμα που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία της εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να καταργηθούν άμεσα: -η διάταξη που θέτει τον εκπαιδευτικό σε αργία με την απλή παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο και μάλιστα για το σύνολο των αδικημάτων και -η διάταξη που ορίζει ως αδίκημα την «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»
  19. 30/10/2014 Σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης στα σχολεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
  20. 30/10/2014 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  21. 11/11/2014 ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  22. 13/11/2014 Για τις κινητοποιήσεις των μαθητών: Το ΔΣ της ΟΛΜΕ: – Καταδικάζει κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, ποινικοποίησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων. – Καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους διδασκόντων να επιλύουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται με παιδαγωγικές μεθόδους και να μην δίνουν στοιχεία για το σχολείο και τους μαθητές τους στα αστυνομικά τμήματα. – Απαιτεί την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του σχετικού νόμου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών
  23. 14/11/2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  24. 20/11/2014: Θέσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με τις τροπολογίες σε ν/σχ του ΥΠΑΙΘ για α) το σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και το Λύκειο β) τα Πρότυπα-Πειραματικά γ) τα ΕΠΑΛ δ) τους Περιφ. Δ/ντές ε) τη Μαθητεία
  25. 10/2/2015 Υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΟΜΟΣ 4186/13 (ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ). ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΊΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  26. 12/2/2015 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(Οι εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν, λόγω υποψηφιότητας τους στις Βουλευτικές εκλογές του 2015, να επανέλθουν στη θέση και το αξίωμα που κατείχαν.)
  27. 12/2/2015 Για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας Στ Ε΄ αρ.2871/2014 και την άρση των δυσμενών συνεπειών της στους εκπαιδευτικούς(Περιοχές μετάθεσης Πειραιά και Μαγνησίας)
  28. 13/2/2015 Άμεση επαναφορά της διδασκαλίας της Ιταλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  29. 13/2/2015 ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  30. 18/2/2015 ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  31. 18/2/2015 Σχετικά με την τοποθέτηση απερχόμενων Περιφερειακών Διευθυντών ως Σχολικών Συμβούλων – Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.
  32. 18/2/2015 Για την καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
  33. 18/2/2015 ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
  34. 11/3/2015 Για τον διαγωνισμό PISA. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τώρα το διαγωνισμό και τους συναδέλφους, τους συλλόγους και τους Διευθυντές των σχολείων, τους γονείς και τους μαθητές μας να μην αποδεχτούν να συμμετάσχει κανένα σχολείο στο διαγωνισμό P.I.S.A.
  35. 18/3/2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: Να καταργηθούν:α) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών (Ν.2811/2000) β)Το Π.Δ. 170/2013 (ΦΕΚ Α΄ 274) γ) Η με αρ. πρωτ. 139628/Γ2/01-10-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2530). δ) Το με αρ. πρωτ. 48508/Γ2/31-03-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ
  36. 24/3/2015 Επαναλειτουργία τομέων – ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ: •             Να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος προς τα ΕΠΑΛ και τις ΔΔΕ για να προχωρήσουν στην καλύτερη οργάνωση της επαναλειτουργίας τομέων και ειδικοτήτων (υγείας-πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής-κομμωτικής), αλλά και της ενημέρωσης των μαθητών. Να προχωρήσει άμεσα το ΥΠΟΠΑΙΘ στην κατάθεση – ψήφιση των απαιτούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων
  37. 27/3/2015 Κοινό υπόμνημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών
  38. 31/3/2015 Αίτημα για χορήγηση άδειας για Γεν. Συνελεύσεις
  39. 1/4/2015 ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΠΠΣ και την ανατροπή του ν. 3966/11, που μόνο δεινά έχει μέχρι στιγμής προσθέσει στα σχολεία αυτά. Δεν χρειαζόμαστε σχολεία Αριστείας, αλλά Άριστα Σχολεία για όλους.
  40. 2/4/2015 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Δ. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

1) 12/7/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

2) 12/7/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απάντηση στο “non paper” του υπουργείου

3) 25/07/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑτου Υπουργείου Παιδείας για, την  τροπολογία στη βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμα 250 περίπου εκπαιδευτικοί

4) 29/8/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στη δίωξη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ

5) 29/8/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ Για τη Συρία

6) 2/9/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ για τη δίκη του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος Σάββα Μιχαήλ (Σαμπετάι Μάτσα)

7) 2/9/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ Ενάντια στη δίωξη Πέτρου Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ)

8) 4/9/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑτου Υπουργείου Παιδείας για Μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

9) 2/10/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑτου Υπουργείου Παιδείας για τηναπόφαση (139608/Γ2/1-10-13) που καταργεί την πρόβλεψη για δεύτερο καθηγητή στο μάθημα της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο, όταν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 22- 10 μαθητές ανά καθηγητή σε όλα τα εργαστήρια όλων των τύπων σχολείων

10) 14/10/2013 Καταγγελία για τη δίωξη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας

11) 16/10/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις της ΟΙΕΛΕ

12) 18/9/2013 Ψήφισμα καταγγελίας της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

13) 22/10/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στους φοιτητές Θανάση Κυλάφη και Klaudio Qejvani

14) 22/10/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την δικαστική και πειθαρχική δίωξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιατρική), Κωνσταντίνου Κάππα για «παράβαση καθήκοντος»

15) 22/10/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη σύλληψη και τη δίωξη του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Φράγκου για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης

16) 22/10/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, διότι με εντολή της παύθηκε από διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ταύρου η συνάδελφος Περσεφόνη Γιαννέλου

17) 4/11/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Δ/ντή Ανατολικής Αττικής για συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων

18) 8/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

19) 11/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ιφ. Γεωργάλα

20) 12/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ για την δολοφονία των 2 νέων στο Νέο Ηράκλειο

21) 21/11/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ για την επιβολή αργίας στους 278  απεργούς των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ , που αρνήθηκαν να απογραφούν

22) 25/11/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για την μη υλοποίηση των εθελοντικών αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε σχολεία

23) 25/11/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για τις διώξεις 15 εργαζομένων στελεχών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλονιά

24) 26/11/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

25) 26/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον Θανάση Κούρκουλας, στέλεχος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό»

26) 26/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  σε δικαζόμενους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»

27) 26/11/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

28) 2/12/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για εκλογές

29) 9/12/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  για τη δίωξη της Προέδρου του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

30) 8/1/2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση»

31) 8/1/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση οργανώσεων και κινήσεων ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας

32) 21/1/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΔΥΣΣΕΑ»: Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δυνατότητα του «Οδυσσέα» να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και καλεί τους εκπαιδευτικούς, της Θεσ/νίκης κυρίως, να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Ταυτόχρονα ζητά από το Υπ. Οικονομικών και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία να προβούν στην παραγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στον «Οδυσσέα».

33) 5/2/2014Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Μπουλογεώργο Στέφανο, καθηγητή στα Τρίκαλα που τέθηκε σε αργία

34) 7/2/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Στο λαό και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται από τις μεγάλες καταστροφές λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας. Αίτημα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, σχετικά με την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδικό καθεστώς, που θα λαμβάνει υπόψη του τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί. Κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα βρεθεί στο νησί36) 10/2/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ Ενάντια στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ” (TEACHERS 4 EUROPE). Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα

35) 15/2/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

36) 15/2/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ

37) 20/3/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΔΜ: Οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη

38) 2/4/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (Πρακτικό Συλλόφων Διδασκόντων, Δήλωση για τις ομάδες εργασίας)

39) 15/5/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (85 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, αναδρομικά από 22/3/14)

40) 10/6/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών και των σχολικών φυλάκων ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

41) 15/7/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ(ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)

42) 15/7/2014 Καταγγελία για τη νέα ισραηλινή εγκληματική επίθεση  σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

43) 16/7/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΎΣ

44) 22/7/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

45) 28/8/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜ. ΚΡΙΑΡΑ

46) 16/9/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

47) 1/10/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Το υπουργείο παιδείας δεν δέχεται τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα ως υποψήφιους στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

48) 1/10/2014 ΨΗΦΙΣΜΑ: Οι μαθητές των τομέων Υγείας Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών των ΕΠΑ.Λ να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2015

49) 2/10/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ:Άμεση ικανοποίηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας – οικογενειακά – κοινωνικά σε σχολικές μονάδες. Άμεση κάλυψη των πραγματικών λειτουργικών κενών με αναπληρωτές. Διορισμούς εκπαιδευτικών τουλάχιστον όσες είναι οι συνταξιοδοτήσεις

50) 7/10/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : Να δοθεί κανονικά και ανεμπόδιστα το δικαίωμα της πλήρους συμμετοχής (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στις διαδικασίες εκλογής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

51) 8/10/2014 Ψήφισμα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΠΑ (Τ.Τ.Ι.Ρ.)

52) 17/10/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα!

53) 30/10/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για αντισυναδελφική  συμπεριφορά

54) 3/12/2014 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

55) 3/12/2104 Καταγγελία σχετικά με τη μετατροπή της σύμβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

56) 18/12/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Όχι στην είσοδο ιδιωτικών κολλεγίων στα δημόσια σχολεία

57) 18/12/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

58) 12/1/2015 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

59) 20/1/2015 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ε. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

  1. 22/8/2013 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μεΥπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο: Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων- -Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά- -Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών
  2. 7/1/2013 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο: Ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και όλοι είναι απαραίτητοι, απάντησε ότι θα προσπαθήσει ώστε να μην απολυθεί κανείς. Δεν έδωσε όμως καμιά διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις μέσα στο 2014, οι οποίες σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν.
  3. 14/3/2014 Μετά την ολοήμερη κινητοποίηση (13/3) των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ αλλά και την επέμβαση των δυνάμεων ΜΑΤ , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα
  4. 23/6/2014 Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Λοβέρδο-Δερμεντζόπουλο):. Δεν δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την υλοποίηση του ν.4186/13 για το Λύκειο και την κατάρτιση, αλλά ούτε και επιμέρους πλευρές του (τράπεζα θεμάτων, κατάργηση ΕΠΑΣ, προαγωγή μαθητών κ.λπ.). Χωρίς απαντήσεις έμεινε η ενότητα των εργασιακών και εκπαιδευτικών ζητημάτων, που θέσαμε, με αιχμή το θέμα των δραματικών κενών που θα προκύψουν την επόμενη χρονιά από τη νέα μείωση του διδακτικού προσωπικού

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

  1. 31/10/2014 Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Λοβέρδο για:-             Διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ. Κενά εκπαιδευτικών, διορισμοί, αναπληρωτές και προϋπηρεσία τους, αριθμός μαθητών στην τάξη, 2η ειδικότητα κ.λπ. Συνταξιοδοτήσεις, αποσπάσεις. Ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ (τμήματα, απόφοιτοι λυκείου κ.λπ.) Υποστήριξη μαθητών (γεύματα, μεταφορές). Μέτρα για τα σχολεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Αξιολόγηση, πειθαρχικό δίκαιο. Νέο μισθολόγιο. Υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού ν.4186/13. Ο υπουργός αποχώρησε και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν δέχτηκε να συνεχιστεί η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες και να μετεξελιχθεί σε μια «φιλολογική» συζήτηση χωρίς δεσμεύσεις
  2. 26/2/2015 Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ (Μπαλτάς-Κουράκης). Δεν βγήκε ανακοίνωση από την ΟΛΜΕ.

ΣΤ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ-ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

    1. 14/7/2013. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Διαθεσιμότητες – απολύσεις – υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταθέσεις – κατάργηση τομέων ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ – απολύσεις αναπληρωτών
    2. 14/7/2013. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ για να καταψηφίσουν τον ν. 4172
    3. 14/7/2013. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές και γονείς, σε ένα αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα: Για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ανοιχτό στη γνώση και τη κοινωνία, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού, στα όνειρα της νέας γενιάς. Η πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ πρέπει να ανατραπεί!
    4. 19/7/2013 Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή και κατά της αναπληρ. Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Υπουργείου Παιδείας κ. Καρδαμίτση και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τη δημοσιοποίηση των πινάκων με προσωπικά δεδομένα 2.500 εκπαιδευτικών
    5. 7/9/2013 -Σύσκεψη ΔΣ ΕΛΜΕ και αιρετών Β. Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη
    6. 9/9/2013. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ: Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση- ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου- Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική- ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    7. 9/9/2013. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ: Είναι κοινά τα προβλήματά μας- Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο
    8. 11/9/2013. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!- ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑΣΟΥ ΟΡΘΟΣ!- Έχουμε χρέος να απεργήσουμε- Οι μαθητές μας στην τεχνική εκπαίδευση πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία τους- Δεν μπορεί για τη ζωή μας να αποφασίζει η κυβέρνηση η Ε.Ε. και το ΔΝΤ
    9. 12/9/2013 Αίτηση ακύρωσης της υπ’ αρ. πρωτ. 106520/Δ2/31-7-2013 απόφασης του Υπουργού Παιδείας με θέμα: «Διαπίστωση κατάργησης θέσεων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των καταργούμενων ειδικοτήτων, από την 227α Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του νόμου 4172/2013
    10. 13/9/2013 Προώθηση υποστηρικτικού βίντεο για την απεργία στις ΕΛΜΕ και τα ΜΜΕ
    11. 13/9/2013 Συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής της ΟΛΜΕ (Ο τρόπος οργάνωσης των απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ και η καθημερινή παρουσία τους έξω από τα σχολεία. -Να υπάρξει έκδοση απεργιακού φύλλου εφημερίδας -Να συνδεθεί ο αγώνας μας με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ -Να γίνει προσπάθεια από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για συλλογή ψηφισμάτων αλληλεγγύης από όλους τους κοινωνικούς φορείς.- Να λειτουργήσει κεντρικό απεργιακό ταμείο- Σύσταση γραφείου τύπου από μέλη του ΚΕΜΕΤΕ-Σύσταση ομάδας για δημιουργία βίντεο, αφισών και άλλου ενημερωτικού και προπαγανδιστικού υλικού)
    12. 21/10/2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για τα σοβαρά προβλήματα των εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων που δημιουργούνται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές
    13. 25/11/2013 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ, ΒΙΒΛ/ΕΙΩΝ & ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
    14. 4/12/2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για τα σοβαρά προβλήματα των εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων
    15. 19/1/2014 Διοργάνωση δωρεάν παιδικής θεατρικής παράστασης για τα παιδιά των συναδέλφων στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ
    16. 29/1/14 Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα με ΠΟΕ-ΟΤΑ.
    17. 1/2/2014 ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ
    18. 18/3/2014 Ενημερωτικό για το ΑΦΜ και την φορολογική υπόσταση των ΕΛΜΕ
    19. 10/2/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τις Προαγωγικές Εξετάσεις Α΄ Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων
    20. 9/4/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
    21. 9/4/2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Όχι στις Προαγωγικές Εξετάσεις της Α΄ Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων
    22. 13/5/2014 Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών-μελών της ΟΛΜΕ για τη θερινή περίοδο 2014
    23. 15/5/2014 Συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας κούρδων και τούρκων πολιτικών προσφύγων
    24. 19/5/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    25. 2/6/2014 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΛΜΕ (ενάντια στην υπονόμευση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, για να μην εφαρμοστεί ο ν. 4186/13 και οι φετινές διαδικασίες να γίνουν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. Για ένα δημόσιο δωρεάν ενιαίο 12χρονο σχολείο, των αναγκών της νεολαίας και του λαού μας)
    26. 20-22/6/2014: Διοργάνωση του Α΄ Πολιτιστικού φεστιβάλ, με θέμα: Φασισμός και Εκπαίδευση (Αθήνα)                                                        ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2014
    27. 29/8/2014 Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ για συντονισμό δράσης των δύο Ομοσπονδιών
    28. 6/9/2014 Σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος
    29. 13/9/14 Σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Νότιας. Ελλάδος
    30. 7/10/2014 Πρακτικά μέτρα υλοποίησης της Απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση
    31. 13/10/2014 Κοινή συνάντηση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός της δράσης των Ομοσπονδιών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
    32. 16/10/2014 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Οι δύο Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καλούν σε συμπόρευση όλες τις δυνάμεις της εργασίας στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
    33. 21/10/2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
    34. 4/11/2014 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ που συγκαλεί το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και του ΟΟΣΑ. Οι εκπαιδευτικοί δεν συναινούμε σε αυτή την πολιτική και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της
    35. 19/11/2014 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
    36. 3/12/2014 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
    37. 5/12/2104 Μηνύσεις στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία στους 85 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα
    38. 15/12/2014 Εξώδικο στον Υπουργό Παιδείας δεν έκανε αποδεκτές παραιτήσεις εκπαιδευτικών για σοβαρότατους λόγους
    39. 20-21/12/2014Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της ΟΛΜΕ
    40. 29/12/2014 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΩΝ, ΚΙΝ/ΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔ. ΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΟΛΜΕ 2014-15
    41. 9/3/2015 Οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που δεν μισθοδοτούνται από 22/3/14
    42. 18/3/2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ (πολύμορφες δραστηριότητες με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε όλα τα σχολεία της χώρας, την Πέμπτη 19 Μαρτίου ή την Παρασκευή 20 Μαρτίου, κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φυλετικών διακρίσεων)
    43. 24/3/2015 ΔΟΕ – ΟΛΜΕ :Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους με τις κάρτες της
    44. 24/3/2015 Σχολικός εκφοβισμός: Για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
    45. 26/3/2015: Η εκπλήρωση πάγιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος δεν είναι «συναλλαγή» αλλά εκπλήρωση παγίων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, τα οποία απορρέουν από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση αλλά και πολιτικών που ασκήθηκαν για την διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την εκχώρησή της στους νόμους της αγοράς και τα ιδιωτικά συμφέροντα
  • 26/3/2015 Σχετικά με την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών από καταλήψεις Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προχώρησε επίσης:

 

  1. – Στη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων (σε συνεργασία με ΕΛΜΕ) για την αξιολόγηση και τις αλλαγές στο λύκειο.
  2. – Στη νέα πρόσληψη συνεργάτη ως συμβούλου για το ασφαλιστικό, στον οποίο απευθύνονται τα μέλη μας για πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας ή και στα γραφεία της ομοσπονδίας.
  3. -Στην έκδοση ετήσιων καρτών ΟΑΣΑ με έκπτωση (μετά από συμφωνία ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για τα μέλη των ΕΛΜΕ που το επιθυμούσαν.
  4. -Στον πολιτιστικό τομέα συνεχίστηκε ο θεσμός των εκπτώσεων σε εκπαιδευτικούς – μέλη των ΕΛΜΕ σε θέατρα, κινηματογράφους και βιβλιοπωλεία. Πραγματοποιήθηκε παράσταση για τα παιδιά των εκπαιδευτικών.
  5. – Δημιουργήθηκε η πολιτιστική λέσχη της ΟΛΜΕ με την ευθύνη του ΚΕΜΕΤΕ.
  6. – Πραγματοποιήθηκαν μετά από προτροπή της ΟΛΜΕ, αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία στις 21 Μάρτη.
  7. – Σε δράσεις για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε περισσότερες ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ, οργανώνοντας σταθερά, 2 φορές το χρόνο, εθελοντική αιμοδοσία.
  8. – Στη βελτίωση της παρουσίας της ΟΛΜΕ στο ιντερνέτ και τα κοινωνικά δίκτυα.
  9. – Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.
  10. – Στη διοργάνωση δύο συσκέψεων με τους αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
  11. – Σε συσκέψεις με τη ΔΟΕ και με άλλες ομοσπονδίες για τον συντονισμό της δράσης μας. Συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις ομοσπονδιών που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ.

Ζ. ΔΙΕΘΗΣ ΔΡΑΣΗ ΟΛΜΕ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

  1. 20-9-2013, συμμετοχή στο σεμινάριο της ETUCE για να αποτραπεί η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου μέσω της χρήσης των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
  2. Νοέμβρης 2013 : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. Καλεσμένοι των Αργεντίνων συναδέλφων για 2η φορά, με αντίστοιχες δικές τους επισκέψεις στην Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους την κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, να συγκρίνουμε τα εκπαιδευτικά συστήματα, να ανταλλάξουμε εμπειρίες εκπαιδευτικές, συνδικαλιστικές και πολιτικών εξελίξεων.
  3. 13-1-14 Εκπροσώπηση στη δίκη Τούρκων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην Άγκυρα
  4. Στις 21-23 Φεβρουαρίου 2014 στο συνέδριο της Australian Education Union που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη. Το συνέδριο δεν ήταν εκλογικό αλλά προγραμματικό για την πορεία της Ομοσπονδίας το επόμενο χρονικό διάστημα.
  5. 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ EDUCATION INTERNATIONAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ που πραγματοποιήθηκε στις 7-9/4/2014 στο Δουβλίνο με τίτλο «Κινούμαστε για την Ισότητα».
  6. 4-4-2014. Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ στην Πανευρωπαϊκή διαδήλωση συνδικάτων στις Βρυξέλλες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. «Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. ΣΤΟΠ στις απολύσεις», ήταν το σύνθημα του πανό της ΟΛΜΕ.
  7. Γενική Συνέλευση του ALTERSUMMIT (εναλλακτική σύνοδος των κοινωνικών κινημάτων  και συνδικάτων της Ευρώπης) στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Ιουνίου 2014. Τη συνάντηση απασχόλησε η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη καθώς και η ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης για την προστασία όσων πλήττονται περισσότερο καθώς και οι επιπτώσεις της νέας συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ (TTIP).
  8. 26-06-2014 Διεθνής Διάσκεψη της NUT στο Λονδίνο με θέμα: «Η οικοδόμηση της αντίστασης και της αλληλεγγύης – Διάσκεψη για την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών»
  9. Διεθνές Συνέδριο για την εκπαίδευση «Ενωμένοι για μια ποιοτική εκπαίδευση». Που  πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από 26 – 30 Μαϊου 2014.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΗΣ 2015

  1. ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΌΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ (ΒΙΕΝΝΗ, Νοέμβριος 2014). Το θέμα του συνεδρίου ήταν «το Μέλλον του Επαγγέλματος του Εκπαιδευτικού» στο οποίο μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη ΟΛΜΕ και αναφέρονταν στις επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη στην εκπαίδευση.
  2. Δεκέμβρης 2014 και Φεβρουάριος 2015: Συναντήσεις στην Πορτογαλία των Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συνδικάτων από Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία και Δανία για την προετοιμασία κοινών παρεμβάσεων και ψηφισμάτων στο επερχόμενο παγκόσμιο συνέδριο της Education International τον Ιούλιο του 2015.
  3. 6-2-15 Εκπροσώπηση στη δίκη Τούρκων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην Κωνσταντινούπολη.
  4. Η ΟΛΜΕ κατέχει για 4 χρόνια (2012-2016) θέση στην εκτελεστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού τμήματος της Εκπαιδευτικής Διεθνούς (Education International).
  5. Στις 22-01-2014 Οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη καλούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκπονήσει έκθεση σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
  6. Η ΟΛΜΕ συμμετείχε με το μέλος στις 24/03-28/03/2014 στις εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τύνιδα που περιελάμβαναν πάνω από 1.000 συζητήσεις, εργαστήρια, εκδηλώσεις από εκατοντάδες συνδικάτα και οργανώσεις και πάνω από 10.000 αγωνιστές από όλο τον κόσμο. Συνδιοργάνωσε μαζί με το γερμανικό, το ιταλικό και το τουρκικό συνδικάτο εκπαιδευτικών συζήτηση-εκδήλωση για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών από δεκάδες συναδέλφους από 4 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) και στο τέλος μια άρρητη συμφωνία να υπάρχει πιο στενή συνεργασία σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΣΟΥΗΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από τις 23-29 Σεπτέμβρη 2014 επισκέφτηκε την Ελλάδα αντιπροσωπεία Σουηδών εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών από το σωματείο του Γκέτεμποργκ, που είναι ενταγμένο στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Σουηδίας  Lärarförbundet. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα οι Σουηδοί εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ και συζήτησαν μαζί τους ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, επισκέφθηκαν τρία σχολεία της περιοχής των Αθηνών (2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, 1ο ΓΕΛ Βύρωνα και ΕΠΑΛ Υμηττού-Παπαστράτειο). Από τις συζητήσεις προέκυψε ένας κοινός προβληματισμός και μια κοινή αγωνία για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά διαπιστώθηκαν και σημαντικές διαφορές τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και στη δομή και λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή της ETUCE προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικ. Μεταρρ. για τη διαθεσιμότητα

Στις 13/10/2014 στάλθηκε νέα επιστολή του Ευρ. Τμήματος της Παγκ. Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (Education International) προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τους Υπουργούς Παιδείας κ. Ανδρ. Λοβέρδο και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη

Με την επιστολή της αυτή εκφράζεται η συμπαράσταση των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών στους αγώνες της ΟΛΜΕ για να επιλυθεί το θέμα της διαθεσιμότητας των καθηγητών χωρίς να απολυθεί κανείς και να επιστρέψουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στην Επαγγελματική εκπαίδευση.

23-06-2014 Αλληλεγγύη προς τους αγώνες της ΟΛΜΕ για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα από την ETUCE με επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας, απαιτώντας λύση στο πρόβλημα.

20-06-2014

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών της ΤΕΕ εξέδωσαν για ακόμη φορά πολλές διεθνείς εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ανάμεσά τους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών  (ETUCE) η οποία είναι τμήμα της Education International, η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Αυστραλίας και της Μάλτας. Την συμπαράστασή της εξέφρασε και η πρόεδρος της  NUT, Christine Blower, ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της Αγγλίας.

30-05-2014 Αφιέρωμα περιοδικού της Ομοσπονδίας των Πορτογάλων εκπαιδευτικών στους αγώνες μας

28-3-2014 Αλληλεγγύη προς την ΟΛΜΕ από την ETUCE για τους αγώνες μας ενάντια στη διαθεσιμότητα με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας στη λήξη του πρώτου 8μηνου.

11-03-2014 Η Γερμανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (GEW) καταδικάζει την αστυνομική βία απέναντι στους Έλληνες εκπαιδευτικούς

07-03-2014 Η Διεθνής Εκπαιδευτικών και η ETUCE καταγγέλλουν την αστυνομική βία κατά των εκπαιδευτικών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2014

  1. Από την ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς (EDUCATION INTERNATIONAL)
  2. Από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ETUCE)
  3. Από την διεθνή ιστοσελίδα της Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών (Teacher Solidarity)
  4. Από την Βρετανική ιστοσελίδα της USI, οργάνωσης αλληλεγγύης των Βρετανικών Συνδικάτων
  5. Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών στη Λιθουανία
  6. Ο Μπομπ Άρτσερ, Συνδικαλιστικός Σύνδεσμος της Εκστρατείας Αλληλεγγύη για την Ελλάδα (GreeceSolidarity Campaign), Πρόεδρος του παραρτήματος της NUT (Ομοσπονδία Βρετανών Εκπαιδευτικών) στοRedbridge έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην ΟΛΜΕ και τα μέλη της

20/02/2014

Συμπαράσταση στον αγώνα μας από την Ομοσπονδία Ιταλών Εκπαιδευτικών FLC CGIL

Οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στον αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και στις καταργήσεις σχολικών μονάδων. Με επιστολές τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές για την παιδεία εστιάζοντας στις καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ που οδήγησαν στις διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών απαιτώντας την επαναλειτουργία τους και την επαναπρόσληψη των καθηγητών.

17/02/2014

Συμπαράσταση στον αγώνα μας από την Ομοσπονδία Παλαιστίνιων Εκπαιδευτικών

Οι Παλαιστίνιοι εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στον αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και στις καταργήσεις σχολικών μονάδων. Με επιστολές τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν τις καταστροφικές πολιτικές της Τρόικας για την παιδεία εστιάζοντας στις καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ που οδήγησαν στις διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών απαιτώντας την επαναλειτουργία τους.

12/02/2014

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη συμπαραστέκονται στον αγώνα μας να μη γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα

Με επιστολές που στέλνουν στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά, τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη:

  •                 η ETUCE, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαίδευσης (τμήμα της Education International), με 12,8 εκατομμύρια μέλη από 45 χώρες της Ευρώπης,
  •                 η GEW, Γερμανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και
  •                 η FNEC – FT/FO, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών στη Γαλλία,

διαμαρτύρονται για τις περικοπές στην παιδεία και τη λιτότητα στην Ελλάδα, απαιτώντας να μην γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών στις 22/3/2014.

Κανείς εκπαιδευτικός, Κανείς  μαθητής, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

08/02/2014 :  Διεθνής συμπαράσταση στον αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών, για την απεργία 8/2/1014,  από τη διεθνή εκπαιδευτική ιστοσελίδα Teachers Solidarity: https://www.teachersolidarity.com/blog/greek-teachers-strike-today

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Παιδείας και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στις απολύσεις Ελλήνων Εκπαιδευτικών

28-01-2014 Ψήφισμα ETUCE

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα: Κάτω το χέρι της τρόικα από την εκπαίδευση

Η ETUCE, το Ευρωπαϊκό τμήμα της EI, υποστηρίζει πλήρως την ΟΛΜΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο αίτημά της να σταματήσει την πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα.

Η ETUCE εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τους αριθμούς που καταγγέλλονται από την ΟΛΜΕ σχετικά με τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην εκπαίδευση και εκφράζει τη λύπη της για την οπισθοδρομική οπτική των πολιτικών λιτότητας που αναμένονται να οδηγήσουν σε πρόσθετες βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της εκπαίδευσης, τις σοβαρές μειώσεις μισθών, σε μαζικές απολύσεις, σε διαθεσιμότητες και σε υποχρεωτικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, και στο απαράδεκτο κλείσιμο σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά τα αποτελέσματα όχι μόνο φθείρουν όλο και περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά οδηγούν επίσης σε ανησυχητική μαζική μαθητική εγκατάλειψη.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Greece Solidarity Campaign

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα Ελληνικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013.

Σεπτέμβρης 2013: Ψηφίσματα  συμπαράστασης στην 8ήμερη απεργία της ΟΛΜΕ από την Ευρωπαϊκή και την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, αλλά και πολλές οργανώσεις από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο: αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Λιθουανία, Εσθονία, Γερμανία, Σερβία, Παλαιστίνη, Τουρκία και κινήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από Μ. Βρετανία και Νέα Υόρκη.

17-09-2013 Δημιουργήθηκε από την ΟΛΜΕ Λογαριασμός Αλληλεγγύης για τη στήριξη του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών από εκπαιδευτικές οργανώσεις του εξωτερικού στον οποίο ανταποκρίθηκαν αρκετές από αυτές.

16-08-2013 Η Education International στηρίζει τους αγώνες μας και τη διεθνή έκκληση για συλλογή υπογραφών κατά της διαθεσιμότητας-απόλυσης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ – ΕΛΛΑΔΑ

Δράστε τώρα για να Σωθεί η Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η Διεθνής των Εκπαιδευτικών (ΕΙ) και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της για την Εκπαίδευση (ETUCE), κάνουν έκκληση σε όλες τις οργανώσεις – μέλη τους να αναλάβουν δράση τώρα προκειμένου να στηρίξουν τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η ΟΛΜΕ, ένα από τα μέλη της ΕΙ στην Ελλάδα, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών (petition) η οποία, ήδη, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.000 υπογραφές από τις 8 Αυγούστου.

Σας καλούμε να δράσετε τώρα.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί χρειάζονται την υποστήριξή σας!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...