Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50, ΠΕ 70.50

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 60.50, ΠΕ 70.50

Δημοσιεύτηκε: 6:38 πμ Μάιος 29th, 2015  


agefstratiossxolio

Θέμα : Διευκρινίσεις σχετικά με την προϋπηρεσία και τον τρόπο πρόσληψης δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης με συμβάσεις ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αξιότιμοι κ. Κουράκη και κ. Μπαλτά,

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ  70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική, για το διορισμό τους ως αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Εμείς, είμαστε μια ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών που εργαζόμαστε ως εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και αυτό που μας ενώνει είναι ο αγώνας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εργαζόμαστε σε δομές Ειδικής Αγωγής  από ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται κάθε χρονιά και για τα οποία δεν αρκούν οι απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71 – ΠΕ 61). Όταν λοιπόν καλυφθούν στο εγγύς μέλλον τα κενά που υπάρχουν, απο συναδέλφους ΠΕ 71 – ΠΕ 61, τότε δε θα έχουμε λόγο ύπαρξης και οι πίνακες .50 θα εξαφανιστούν, μαζί με την προϋπηρεσία μας!

Είμαστε εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στους κλάδους ΠΕ 70 και ΠΕ 60 γιατί αυτό είναι το βασικό μας πτυχίο και έχουμε ενταχθεί στους πίνακες ΠΕ 70.50 και ΠΕ 60.50 λόγω πρόσθετων προσόντων (μεταπτυχιακά-διδακτορικά, σεμινάρια) ή λόγω προϋπηρεσίας 10μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής.

Στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε την άποψη του κ. Λολίτσα ως πιο διευκρινιστική όπως τη διαβάσαμε στην ακόλουθη πηγή (https://seepea-stella.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7271.html, προσπελάστηκε στις 26/05/2015).

Το .50, ως διακριτικό αυτών που έχουνε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής. Εμείς, στους πίνακες που έχουμε για να διορίζουμε κάθε φορά, το δίνουμε το .50 και το έχουμε δώσει για να μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι από την ειδική αγωγή και ποιοι δεν είναι, ποιοι έρχονται από την γενική εκπαίδευση χωρίς να έχουμε προϋποθέσεις ειδικής αγωγής και αναγκαστικά τους παίρνουμε γιατί δεν έχουμε άλλους από την ειδική αγωγή”.

Είναι λοιπόν σαφές  ότι πρόκειται για ένα συμβατικό κωδικό που επεξηγεί ποιοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ70/ΠΕ60) έχουν πρόσθετα προσόντα στην ειδική αγωγή, ο κλάδος όμως δεν αλλάζει. Δεύτερον, η παράγραφος 1 του άρθρου 19 του νόμου 3699/2008, που συστήνει τους νέους κλάδους για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ΕΑΕ, αναφέρει μόνο τους κλάδους ΠΕ 61 και ΠΕ 71. Πουθενά δεν υφίστανται σαν κλάδοι οι ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50.

Πέραν όλων των άλλων, οι φετινές προσλήψεις μας έγιναν με ΦΕΚ το οποίο ψηφίστηκε, αφού ήδη είχαμε κάνει τις αιτήσεις μας. Ενώ εμείς με βάση την προηγούμενη νομοθεσία  είχαμε πάρει αποφάσεις για επένδυση χρημάτων και χρόνου σε επιπρόσθετα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), τα οποία με το νέο ΦΕΚ αχρηστεύτηκαν.

Με βάση τα παραπάνω: Απαιτούμε να αναγνωρίζεται συνολικά στον πίνακα γενικής εκπαίδευσης (ΠΕ 70-ΠΕ 60) και στον πίνακα ΠΕ 70.50-ΠΕ 60.50, η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής, είτε προσελήφθησαν από τον πίνακα ΠΕ 70.50 – ΠΕ 60.50, είτε από τον πίνακα ΠΕ 70 – ΠΕ 60.

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μια κίνηση διαμαρτυρίας , αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 , ενάντια στην οργανωμένη και υποκινούμενη προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και έρχεται σε συμφωνία με παρόμοια ψήφισμα εκπαιδευτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Οι συνάδερφοι αναπληρωτές ή μόνιμοι εκπαιδευτικοί που ασπάζονται την παρούσα διαμαρτυρία μπορούν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα τους στο παρακάτω e-mail : diamartiria.anaplirwtwn@gmail.com

Η συσπείρωση όλων μας είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε το μέλλον και τα δικαιώματά μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...