Home / HEADER-NEWS / Από το Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας μέσω Εργάνης να εποπτεύονται τα Κ.Ξ.Γ.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας μέσω Εργάνης να εποπτεύονται τα Κ.Ξ.Γ.

Δημοσιεύτηκε: 4:47 μμ Μάιος 21st, 2015  


frontistirio

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με την Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  και Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης  κ. Σταυρούλα Ξουλίδου. Η συζήτηση, που όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, διεξήχθη σε θετικό κλίμα, επικεντρώθηκε στο ζήτημα των διατάξεων του νομοσχεδίου του ΥΠΟΠΑΙΘ  για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Οι εκπρόσωποι της Ομσπονδίας αναφέρθηκαν:

Α) στις προβλέψεις που αφορούν τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αναλύθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ η αναγκαιότητα για εποπτεία τους τόσο από το  Υπουργείο Παιδείας μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όσο και από το  Υπουργείο Εργασίας μέσω της  Εργάνης, με σκοπό να καταγράφεται το προσωπικό και το ωρολόγιο πρόγραμμα Φρονιστηρίων και ΚΞΓ και να καταπολεμηθεί η μαύρη και αδήλωτη εργασία που επικρατεί σε αυτά.

Η κ. Σταυρούλα Ξουλίδου συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός εποπτικός έλεγχος της πολιτείας για να διασφαλίζεται  τη νομιμότητα στους χώρους αυτούς. Υποστήριξε, επίσης, ότι Φροντιστήρια  και ΚΞΓ θα πρέπει να παρέχουν τις χρήσιμες υπηρεσίες τους με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών για ελεύθερο χρόνο και ανάπαυση.

Β) Για τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, πιστή στις προεκλογικές της δεσμέυσεις απέναντι στον κλάδο μας, τόνισε ότι η επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας (άρα η επαναφορά των άρθρων 30 και 33 του Ν. 682/77) είναι πάγια θέση του κόμματος και δεν τίθεται καν σε συζήτηση. Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο έγινε εκτενής συζήτηση ήταν το θέμα των φροντιστηρίων που λειτουργούν εντός των ιδιωτικών σχολείων.

Η κ. Σταυρούλα Ξουλίδου διευκρίνισε ότι τα ιδιωτικά σχολεία, το έργο των οποίων κρίνει ως ιδιαίτερα σημαντικό, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ποικίλες δράσεις. Για το ζήτημα υποστήριξε ότι τα φροντιστήρια εντός των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να αντικατασταθούν από δράσεις πλήρως εποπτευόμενες από την πολιτεία, ώστε να  προστατεύεται ο ρόλος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ως παρόχου δημόσιου αγαθού και υπηρεσιών πολιτισμού και αγωγής.

Η Βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου επεσήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αντιμετωπίζουν χρονίζοντα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαιδευσης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα  θα συζητηθούν εκτενέστερα θέματα διασφάλισης της ποιότητας της εκπαίδευσης και νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...