Home / Featured / Θα επανεξεταστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των Κ.Ξ.Γ. και τη χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας

Θα επανεξεταστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των Κ.Ξ.Γ. και τη χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 3:33 μμ Απρίλιος 26th, 2015  


vouli

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίθεται να εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές με τα ως άνω θέματα προτάσεις. Αυτό αναφέρεται σε γραπτή 

 του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας μετά από επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν.Ηρακλείου που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Αυγενάκη.

Στην 

 του ο Σύλλογος ζητούσε μεταξύ των άλλων την άμεση κατάργηση του Ν.4093/2012 και την επαναφορά της ανά δύο έτη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ΚΞΓ – μελών του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως αυτή έγινε το 2012 μέσω ΕΟΠΠΕΠ.

Επίσης ζητούσε την εξάλειψη της απαίτησης προσκόμισης ενημεροτήτων προκειμένου για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την δια νόμου διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων ατόμων που με επιτυχία διδάσκουν επί σειρά ετών έχοντας κατά καιρούς λάβει σχετικές άδειες διδασκαλίας, κάτι που άλλωστε έβρισκε σύμφωνο τον κύριο Υφυπουργό, ο οποίος είχε προεκλογικά τοποθετηθεί εγγράφως επί του θέματος, ως τότε υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα που θέτει ο Σύλλογος δεν σταματούν στα παραπάνω καθώς τεκμηριώνοντας της θέσεις του  ζητά τη συνέχιση της δυνατότητας πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών και από άλλους ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΠΟΙΚΞΓ) PALSO, καθώς και την άμεση αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της εν λόγω Ομοσπονδίας και την κατάταξή τους, ανά επίπεδο στο σχετικό πίνακα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Αριθμός:26

Τύπος:Αναφορές

Συνοδος / Περίοδος:Α’ Σύνοδος ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Θέμα: ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών του νομού Ηρακλείου (PALSO), αιτείται την επαναφορά της ανά δύο έτη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των κέντρων ξένων γλωσσών, τη δια νόμου διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς και την άμεση αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της πανελλήνιας ομοσπονδίας ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών.

Κόμμα:

Ν.Δ.

Ημερομηνία:27/03/2015

Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:23/04/2015

Καταθέτοντες:

Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος

Υπουργεία:

Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχεία Ερωτήσεων:

Αρχεία Απαντήσεων:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...