Home / HEADER-NEWS / Τα πάνω κάτω σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Αλλάζουν κατεύθυνση και εξεταζόμενα μαθήματα

Τα πάνω κάτω σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Αλλάζουν κατεύθυνση και εξεταζόμενα μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 11:28 πμ Απρίλιος 15th, 2015  


stratiotikes

Αλλάζουν κατεύθυνση και εξεταζόμενα μαθήματα

Δεύτερος γύρος αναμονής για τους μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα γευτούν πρώτοι το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων από το 2016 και περιμένουν καρτερικά από το υπουργείο να ανακοινώσει τόσο την κατανομή των σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα πέντε επιστημονικά πεδία όσο και τους συντελεστές βαρύτητας.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνολογικά τμήματα σε ΤΕΙ θα ανοίξουν για τις δύο κατευθύνσεις, Θετικών Σπουδών και Οικονομικών-Πληροφορικής, ενώ προσχέδιο, το οποίο παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχει και για την κατανομή των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών που ενδιαφέρει μεγάλο μέρος των υποψηφίων, λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν.Αντίθετα, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον αποκλεισμό των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης από τις οικονομικές σχολές, αλλά και το «διχασμό» που θα προκληθεί στους υποψήφιους για εισαγωγή σε σχολές με αντικείμενο την Πληροφορική, καθώς άλλες θεωρούνται πολυτεχνικές (2η κατεύθυνση) και άλλες τεχνολογικές (3η κατεύθυνση).Το υπουργείο προσανατολίζεται να χωρίσει τις Στρατιωτικές Σχολές στις δύο πρώτες κατευθύνσεις. Το βαρύ «πυροβολικό» που είναι οι Σχολές Ευελπίδων και Ικάρων, με τις δυσθεώρητες βάσεις των 18.000 μορίων και πάνω, θα υπαχθούν στην κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών. Στην ίδια κατηγορία θα μπουν και οι σχολές με αντικείμενο την Ιατρική και με επιλογή του 4ου μαθήματος Βιολογίας για τους υποψήφιους που επιθυμούν την εισαγωγή τους.

Για τις Αστυνομικές Σχολές προβλέπεται να ενταχθούν στην τρίτη κατεύθυνση, αυτή των Οικονομικών Επιστημών και Πληροφορικής με τέταρτο μάθημα επιλογής για τους υποψήφιους της Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

1

2


 

Ένα σχόλιο

  1. κριμα τα παιδια που θα γινουν μπατσοι και καραβαναδες και θα φασιστοποιηθουν κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης τους. Τουλαχιστον θα μαθουν λιγα οικονομικα στο σχολειο για να κατανοουν καλυτερα τα κινητρα της εκαστοτε κυβερνησης οταν θα βοηθουν το «εργο» της δερνοντας «αναρχοαπλυτους» διαδηλωτες.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...