Home / HEADER-NEWS / Τα 7 χαρακτηριστικά του καινοτόμου εκπαιδευτικού

Τα 7 χαρακτηριστικά του καινοτόμου εκπαιδευτικού

Δημοσιεύτηκε: 8:14 μμ Απρίλιος 22nd, 2015  


Ros-Asquith-Lines-Cartoon-001

7 Characteristics of an Innovative Educator

Written by Rachelle Wootten

What are the characteristics of an innovative educator?

Μετάφραση   www.fresheducation.gr 

Τα 7 χαρακτηριστικά του καινοτόμου εκπαιδευτικού

Να στοχάζεται.  Ως εκπαιδευτικός , είναι σημαντικό να προβληματίζεται σχετικά με το τι έχει πάει καλά και τι όχι σε μια διδασκαλία. Συνεχώς πρέπει να εξετάσει τις διαδικασίες και τις ιδέες του έτσι ώστε να   βεβαιώνεται ότι είναι οι πιο κατάλληλες για τους μαθητές που διδάσκει.  

Να μαθαίνει. Ένας  καινοτόμος εκπαιδευτικός πάντα  μαθαίνει , διαβάζει και ακούει. Αντιμετωπίζει  τις επαγγελματικές ευκαιρίες ανάπτυξης ως ευκαιρίες για να γίνει καλύτερος στην τάξη και στην εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της . Δημιουργεί τοπικές και παγκόσμιες επαγγελματικές κοινότητες μάθησης . Αναλαμβάνει ευθύνες και πρωτοβουλίες για τη μάθηση.  

Να είναι δημιουργικός. Δημιουργικότητα  όχι με την έννοια της καλλιτεχνικής,   αν και ορισμένοι καινοτόμοι εκπαιδευτικοί εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία .  Δημιουργικός στη σκέψη και την προσέγγισή του . Ένας καινοτόμος εκπαιδευτικός δεν  λειτουργεί με συνηθισμένο τρόπο. Εργάζεται  με διαφορετικούς τρόπους  για να προκαλέσει θετικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Μπορεί να αλλάξει  ένα μάθημα για να γίνει πιο ελκυστικό ή  για να αυξήσει τα κίνητρα των μαθητών . Μπορεί  μερικές φορές να υιοθετήσει και μια πιο αντισυμβατική προσέγγιση.  

Να είναι κοντά στους μαθητές και στις επαγγελματικές εξελίξεις. Είναι δύσκολο να θεωρηθεί  ως καινοτόμος ένας εκπαιδευτικός που έχει  «απομακρυνθεί»  από τους μαθητές  του και τις εξελίξεις στο επάγγελμά του.  Πώς μπορεί  να ξέρει  τι χρειάζονται μαθητές του και ποια   είναι η καλύτερη προσέγγιση που μπορεί να χρησιμοποιήσει  αν δεν είναι συνδεδεμένος με αυτούς προσωπικά ;   Επιπλέον πρέπει να είναι ενήμερος  για τις αλλαγές που συντελούνται στον τομέα του και πώς να τις εφαρμόζει με τον καλύτερο τρόπο   στην διδασκαλία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...