Home / HEADER-NEWS / Οι νηπιαγωγοί ζητάνε την άμεση μονιμοποίηση νηπιαγωγών

Οι νηπιαγωγοί ζητάνε την άμεση μονιμοποίηση νηπιαγωγών

Δημοσιεύτηκε: 1:24 μμ Απρίλιος 18th, 2015  


skepsismiasipopsifiasgiatinaksiologisiekpaideutikon

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε την επόμενη διετία να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, προς το καλύτερο, για την παραμελημένη προσχολική εκπαίδευση και το κυριότερο … να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών», τονίζει σε ανακοίνωση της στο facebook, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού και προσθέτει: «Η εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων εξασφαλίζεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την ύπαρξη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού».

Αναλυτικά:

«Η διετής προσχολική εκπαίδευση είναι πάγιο αίτημα του κλάδου, λύνοντας ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα όπως αυτό του αποκλεισμού των προνηπίων από τα δημόσια νηπιαγωγεία ενώ παράλληλα «ανοίγει την πόρτα» για το διορισμό πολλών νηπιαγωγών.

Ας μη ξεχνάμε τη μεγαλειώδη απεργία της ΔΟΕ το 2006,η οποία διήρκησε 42 μέρες. Τότε κερδήθηκε,μεταξύ άλλων,ο ένας χρόνος υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Το θέμα αυτό είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε ως σύλλογος στη συνάντηση μας με τον αν.υπουργό παιδείας κ.Κουράκη,στις 9 Μαρτίου, επισημαίνοντας ωστόσο πως για να υπάρξει δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα πρέπει πρώτα τα νηπιαγωγεία,κυρίως των αστικών κέντρων,να στεγάζονται σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους και όχι σε μαγαζιά και πρώην καφετέριες….

Ο αν.υπουργός παραδέχτηκε ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και δεσμεύθηκε για την επίλυση του.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε την επόμενη διετία να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές,προς το καλύτερο,για την παραμελημένη προσχολική εκπαίδευση και το κυριότερο….να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών. Γιατί η εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων εξασφαλίζεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την ύπαρξη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού».

https://www.youpress.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...