Home / HEADER-NEWS / Οι εκπαιδευτικοί της νέας εποχής έχουν προβλήματα αλλά και πείσμα να τα καταφέρουν

Οι εκπαιδευτικοί της νέας εποχής έχουν προβλήματα αλλά και πείσμα να τα καταφέρουν

Δημοσιεύτηκε: 8:00 μμ Απρίλιος 18th, 2015  


daskalos

Το Secret Teacher είναι ένα αγγλικό εκπαιδευτικό blog στο οποίο γράφουν ανώνυμα εκπαιδευτικοί.

Η εφημερίδα theguardian δημοσιεύει πολλές φορές γράμματα – άρθρα από το Secret Teacher .

To παρακάτω γράμμα μιας νέας δασκάλας μας δείχνει το πάθος για τη δουλειά του εκπαιδευτικού αλλά και γενικότερα για τη ζωή.

Secret Teacher: I am the new generation and I’m here to stay

δημοσιευμένο στο theguardian

μετάφραση από www.fresheducation.gr

Είμαι  δασκάλα της νέας γενιάς και είμαι εδώ για να μείνω.

Παρ ‘όλη την αρνητική δημοσιότητα του επαγγέλματος που πολλές φορές προέρχεται και από πιο έμπειρους συναδέλφους ,  είμαι αποφασισμένη να επιτύχω στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού για πολλά χρόνια ακόμη.

Φέτος μου είπαν ότι, ως νέα δασκάλα , έχω δύο στις πέντε πιθανότητες να παραιτηθώ από τη δουλειά της εκπαιδευτικού μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια . Πέρυσι , μετά τη διάγνωσή μου με καρκίνο για δεύτερη φορά , μου δόθηκαν πάλι δύο στις πέντε πιθανότητες να χάσω τη ζωή μου. Τελικά αυτές οι πιθανότητες είναι φρικτές.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν έχω επιλέξει το σωστό επάγγελμα ή είναι αφέλεια εκ μέρους μου να είμαι τόσο ενθουσιασμένη, βλέποντας την αυξανόμενη φυγή των εκπαιδευτικών που μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν πιστοποιηθεί.

Την απόφαση να μπω στο επάγγελμα της εκπαιδευτικού  την πήρα μετά την πρώτη διάγνωσή μου με καρκίνο. Ως εκείνη τη στιγμή είχα δώσει βαρύτητα στην καριέρα μου ως ιδιωτικός υπάλληλος(Διευθύντρια μάρκετινγκ). Δούλευα πολλές ώρες αλλά δε με γέμιζε αυτή η δουλειά. Η ασθένειά μου ήταν το κάλεσμα να επανεκτιμήσω τις προτεραιότητές μου. Έτσι παραιτήθηκα.

Όταν τοποθετήθηκα για πρώτη φορά ως δασκάλα , ένας συνάδελφος με πολλά χρόνια υπηρεσίας μου είπε : “Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω , το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να γίνω δάσκαλος Είναι να απορεί κανείς  με τέτοιου είδους καλωσορίσματα.  Οι πιο έμπειροι εκπαιδευτικοί πρέπει να σταματήσουν να απογοητεύουν του νέους εκπαιδευτικούς. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια τεράστια λίστα με  λόγους να μην γίνει δάσκαλος κάποιος : ο μεγάλος φόρτος εργασίας , οι συνεχείς αλλαγές , οι πιέσεις των επιτροπών αξιολόγησης, η διαπόμπευση στον Τύπο , η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής

Αλλά κανένα από αυτά τα πράγματα δεν έχει σχέση  με το λόγο που είμαστε σε αυτό το επάγγελμα και ο οποίος είναι τα παιδιά .   

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

μετάφραση fresheducation.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...