Home / HEADER-NEWS / Νέο ΠΜΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Νέο ΠΜΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Δημοσιεύτηκε: 3:52 μμ Απρίλιος 26th, 2015  


 

ptyxio

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16

Προκηρύσσονται 40 θέσεις φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Περιβάλλον και Συμπεριφορά” για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων 1. Σχολών Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής Επιστήμης, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, 2. Θετικών και Εφαρμοσμένων επιστημών όπως Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Γεωτεχνικών που ασχολούνται με τη δημιουργία συνθηκών για την επίδραση της ανθρώπινης συμπεριφοράς αναφορικά με το φυσικό περιβάλλον, και 3. άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο σε εργαζόμενους.

Καταληκτικές ημερομηνίες 30 Ιουλίου 2015 και 15 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.eb.beteco.org/

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών (ΠΜΣ) εγκρίθηκε με το υπ’ αριθμόν 2448/15-09-2014 ΦΕΚ και θα δεχθεί φοιτητές για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Σκοπός

Στόχος του διεπιστημονικού αυτού προγράμματος είναι να μεταδώσει τις αναγκαίες γνώσεις σε πτυχιούχους τμημάτων και σχολών που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι κατά την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων αντιμετωπίζουν θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς ατόμων, οργανισμών, επιχειρήσεων και κέντρων λήψης αποφάσεων σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη ρύθμιση συνθηκών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος απαιτείται η σύνδεση της γνώσης περιβαλλοντικών τεχνολογιών, δεξιοτήτων και μεθοδολογιών με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Επιπλέον το Π.Μ.Σ. θα συμβάλλει στην δημιουργία εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στα γνωστικά αντικείμενα του Π.Μ.Σ.

Τέλος, θα συμβάλλει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ανθρώπινοι πόροι και Διοίκηση

Για την υλοποίηση του Π.Μ.Σ. θα ασχοληθούν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και μέλη ΔΕΠ άλλων τμημάτων του ίδιου Πανεπιστημίου ή άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής. Επίσης, στο Π.Μ.Σ. μπορούν να απασχοληθούν και άλλες κατηγορίες διδασκόντων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3685/2008 (ΦΕΚ 148 A΄).Διευθυντής του ΠΜΣ έχει οριστεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κων/νος Τσαγκαράκης. Ο Διευθυντής μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Κομίλη, την Επίκουρη Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, τον Επίκουρο Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου και τον Επίκουρο Καθηγητή Κωνσταντίνο Ελμασίδη αποτελούν τη συντονιστική επιτροπή του προγράμματος. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα λαμβάνονται σε τακτές συνεδριάσεις της Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ.

Προκήρυξη

Προκηρύσσονται 40 θέσεις φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Περιβάλλον και Συμπεριφορά” για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων

1.      Σχολών Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής Επιστήμης, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών,
2.      Θετικών και Εφαρμοσμένων επιστημών όπως Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Γεωτεχνικών που ασχολούνται με τη δημιουργία συνθηκών για την επίδραση της 
ανθρώπινης συμπεριφοράς αναφορικά με το φυσικό περιβάλλον, και
3.      άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συμπεριφορά,

πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων συναφούς με τους στόχους του ΠΜΣ γνωστικού αντικειμένου. Σημαντική καινοτομία του προγράμματος αυτού αποτελεί η δυνατότητα απόκτησης του μεταπτυχιακού τίτλου σε 1,5 μόλις έτος και κυρίαρχο χαρακτηριστικό του η ευελιξία του, καθώς είναι σχεδιασμένο ειδικά για εργαζόμενους.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται σε 1000 € το εξάμηνο.

Τυπικό προσόν αποτελεί η τουλάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης με βάση τη συνάφεια του τίτλου σπουδών, την αναλυτική βαθμολογία και την εξέταση του βιογραφικού σημειώματος. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα ακόλουθα έγγραφα

  1. Τίτλο σπουδών
  2. Πιστοποιητικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας
  3. Αναλυτική βαθμολογία
  4. Βιογραφικό σημείωμα

Καταληκτικές ημερομηνίες

30 Ιουλίου 2015

και

15 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά το τέλος της πρώτης προθεσμίας θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθούν μέσα στην επόμενη προθεσμία υποβολής. Οι επιτυχόντες θα κληθούν να προσκομίσουν φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών κατά την εγγραφή τους και υπεύθυνη δήλωση για τη γνησιότητά τους.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση eb@env.duth.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με επισυναπτόμενα τα σαρωμένα δικαιολογητικά 1, 2, 3, 4 και 5. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται: Υποβολή Υποψηφιότητας για το ΠΜΣ «Περιβάλλον και Συμπεριφορά».

Σε περίπτωση που υποψήφιοι αναμένεται να αποφοιτήσουν μέσα στην επόμενη εξεταστική της προκήρυξης (Ιουνίου ή Σεπτεμβρίου) και υπάρχουν εκκρεμότητες με μαθήματα ή διπλωματική/πτυχιακή εργασία, θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται να αποκτηθεί το πτυχίο το αργότερο στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου και θα κατατεθεί στη συνέχεια. Δεν επιτρέπεται η εγγραφή και παράλληλη παρακολούθηση του ΠΜΣ με άλλο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πρώτου κύκλου.

Μέσα σε 24 ώρες από την υποβολή θα αποσταλεί μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής της αίτησης.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική εκτός από τα εργαστήρια/εργαστηριακά μαθήματα όπου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφιοτήτων είναι:

  1. Βαθμός πτυχίου (5-10)
  2. Δημοσιεύσεις (Το μέγιστο από):
  1. Γλώσσα (Καλή=5, Πολύ Καλή=7,5, Άριστη=10)

Ελληνικό Συνέδριο /Κεφάλαιο Βιβλίου/Περιοδικό χωρίς κριτές = 1

Διεθνές Συνέδριο /Κεφάλαιο Βιβλίου/ Περιοδικό χωρίς κριτές = 2

Βιβλίο Ελληνικό = 3

Βιβλίο Ξενόγλωσσο = 4

Ελληνικό περιοδικό με κριτές = 5

Ξενόγλωσσο περιοδικό με κριτές = 6

  1. Βιογραφικό και προϋπηρεσία = 5
  2. Μέγιστη βαθμολόγηση (10+10+6+5)= 31

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...