Home / Featured / Ικανοποιημένοι οι εκπαιδευτικοί της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Στα κάγκελα σχολάρχες και φροντιστηριούχοι

Ικανοποιημένοι οι εκπαιδευτικοί της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Στα κάγκελα σχολάρχες και φροντιστηριούχοι

Δημοσιεύτηκε: 12:17 μμ Απρίλιος 21st, 2015  


frontistirio

Η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών. Με κύριο μοχλό τον κίνδυνο απολύσεων, η αντίδραση εστιάζεται σε αυτή τη φάση στην καθιέρωση αργιών και διακοπών στα φροντιστήρια, στην απαγόρευση της λειτουργίας φροντιστηρίων μέσα στα ιδιωτικά σχολεία και στο ότι δεν προηγήθηκε διάλογος με τους ιδιοκτήτες.

Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που ανακτούν εργασιακά δικαιώματα που είχαν απολέσει τα τελευταία δύο χρόνια και προσδοκούν σε μια συλλογική σύμβαση που θα εξορθολογίσει και τις αμοιβές τους οι οποίες σε κάποιες ακραίες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, είχαν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα ακόμη και των δύο ευρώ την ώρα.

Όπως είπε στην εκπομπή της Μάχης Νικολάρα, Υπόθεση Παιδεία, στον Alpha 989 ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σύντομα θα αρθεί και το καθεστώς απεριόριστων και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία που είχε θεσμοθετήσει ο επί σειρά ετών πρόεδρος των Αρσακείων Γιώργος Μπαμπινιώτης κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Η ρύθμιση που θα επαναφέρει τον έλεγχο των απολύσεων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται στο νόμο του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ο Τάσος Κουράκης διαβεβαιώνει επίσης ότι υπάρχει και ο χρόνος και η διάθεση από πλευράς υπουργείου να γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους για τυχόν τροποποιήσεις στο νόμο.

Το γεγονός ότι επανέρχονται οι δομές εκπαίδευσης στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να χαροποιεί, λέει ο κ. Κουράκης, τους ιδιοκτήτες τους καθώς δεν αντιμετωπίζονται από την ελληνική πολιτεία ως απλές εμπορικές επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

πηγή https://360pedia.gr/

………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

(τα ποσά αφορούν μικτές αποδοχές)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...