Home / Featured / Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής προς Κουράκη – Το σύστημα προσλήψεων θα πρέπει να είναι πολυκριτηριακό

Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής προς Κουράκη – Το σύστημα προσλήψεων θα πρέπει να είναι πολυκριτηριακό

Δημοσιεύτηκε: 11:50 πμ Απρίλιος 12th, 2015  


kourakis-tasos

Γράφει μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός

Είμαι εδώ και 7 χρόνια αναπληρώτρια φιλόλογος στην Ειδική Αγωγή στην Β/θμια Εκπαίδευση.

Σήμερα είδα ένα άρθρο ότι το Υπουργείο εξετάζει οι διορισμοί να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ μόνο.

Κύριε Κουράκη πρέπει να λάβετε υπ΄ όψιν κι όλους εμάς τους αναπληρωτές (με προϋπηρεσία) που δουλεύουμε χρόνια οργώνοντας όλη την Ελλάδα. Επίσης στην Ειδική Αγωγή δεν έχει διενεργηθεί ποτέ γραπτός διαγωνισμός άρα όλοι εμείς διοριζόμαστε ως αναπληρωτές με βάσει τα προσόντα μας γεγονός που προάγει την αξιοκρατία.

Άρα:

1) Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να παρακάμψετε τον ΑΣΕΠ, είναι εφικτό όμως να δημιουργηθούν πίνακες που να καταταχθούμε με βάσει τα προσόντα μας. Πρέπει να μείνει το 60-40 το όποιο δίνει σε όλους τη δυνατότητα διορισμου.

2) Πρέπει να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας. Αλήθεια πόσο δίκαιο είναι να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία μας, ενώ στην ουσία καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

3) Επίσης θεωρείτε αξιοκρατία να γίνεται ΑΣΕΠ κάθε 6 χρόνια; Είναι αξιοκρατία μετά από 6 χρόνια που έχει να διενεργηθεί ΑΣΕΠ και έχοντας φτάσει στην ηλικία των 36 με οικογένεια να διαγωνίζομαι επί ίσοις όροις τους συναδέλφους των 22 χρόνων που μόλις τέλειωσαν σε θέματα που ουδεμία σχέση δεν έχουν με αυτά που διδάσκουμε στο σχολειό;

4) Εμείς με τη προϋπηρεσία χρόνων που έχουμε δώσει και Ασεπ και έχουμε φτάσει σε μια ώριμη ηλικία με παΐδια και πολλή υπομονή είμαστε μια μειονότητα. Αγνοείτε την ύπαρξή μας όταν θεωρείτε ότι το μοναδικό αξιοκρατικό στοιχειό είναι ο γραπτός διαγωνισμός. Και ο γραπτός διαγωνισμός δεν είναι αξιοκρατία. Αξιοκρατία είναι να διαγωνίζεσαι επί ίσοις όροις. Και όταν είσαι 36 ή 40 με οικογένεια, προϋπηρεσία που δεν αναγνωρίζεται και πολλή κούραση προφανώς δεν συναγωνίζεσαι επί ίσοις όροις τους συναδέλφους που τελείωσαν τώρα το πανεπιστήμιο

5) Εν ολίγοις θα πρέπει το σύστημα προσλήψεων να είναι πολυκριτηριακό. Δηλαδή και ο νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και ο κοντά 40αρης το ίδιο. Να δημιουργήσετε ένα σύστημα προσλήψεων που να λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην επαρχία και πολλοί δεν είχαν ή έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να δίνουν συνεχώς εξετάσεις, ούτε να παρακολουθούν μαθήματα για τον ΑΣΕΠ από τα μεγάλα αθηναϊκά φροντιστήρια.

Τελειώνοντας, και χωρίς να θέλω να δώσω λανθασμένες εντυπώσεις μου, είναι δύσκολο να καταλάβω την πάγια υποστήριξη της αριστεράς απέναντι σε κάθε είδους μειονότητα (άνθρωποι με ιδιαιτερότητες), αλλά να ξεχνάτε την δική μας ιδιαιτερότητα.

https://www.e-mesara.gr/


 

5 Σχόλια

  1. Αν το θέμα είναι το «πως θα γίνονται οι προσλήψεις/διορισμοί» (και ειδικά στην Ειδική) και ποιά θα «πρέπει» να είναι τα κριτήρια, έχουμε χάσει τη μπάλα. Είτε μονοκριτηριακό είτε πολυκριτηριακό, κάποιοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να διδάξουν (ειδικά στην Ειδική) και σκοπός πρέπει να είναι (και σε αυτό να επικεντρωθούμε) πως θα γίνουν/-με πιο αποτελεσματικοί.
    Δηλώσεις του τύπου «δουλεύουμε χρόνια οργώνοντας όλη την Ελλάδα» (ειδικά για την Ειδική) που ξέρουμε ότι δεν ισχύει για την πλειοψηφία των αναπληρωτών μόνο κακό κάνουν , για όσους ξέρουν ότι δεν ισχύει ειδικά στη Β’/θμια, και δείχνει πόσο, για άλλη μια φορά κοιτάμε τον εαυτό μας.
    Τους μαθητές μας πρέπει να κοιτάξουμε και πως θα γίνουμε πιο «αποτελεσματικοί’:
    Αποτελεσματικότητα στο σημερινό «σύστημα διδασκαλίας» (με όλες τις παραμέτρους) δεν βλέπω. Και όποιος «βλέπει», μάλλον «ευλογά τα γένια του» για να διατηρήσει τη θεσούλα του. Ας κοιτάξουμε πως θα θέσουμε τις βάσεις της αποτελεσματικής εκπαίδευσης (ειδικά για την Ειδική) και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

    • Αγαπητέ μου,
      Το πως θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί είναι άλλο θέμα στο οποίο δεν αναφέρεται η παραπάνω δημοσίευση. Το θεμα της δημοσίευσης είναι το σύστημα προσλήψεων. Αυτό δε σημαίνει ότι αγνοεί ή αδιαφορεί για το πως θα γίνουμε καλύτεροι.
      Άρα επιχειρηματολογείς για άλλο θέμα αρνούμενος την επιχειρηματολογία του γράφοντος περί προσλήψεων.
      Γιατί ? : από αντίδραση ?
      από εγωϊσμο ότι κάποιος άλλος πλην εσού μπορεί να έχει κάποια γνώση της Αλήθειας των πραγμάτων ?
      λόγω αντικοινωνικής συμπεριφοράς ?
      από ζήλεια ?
      από βλακεία?
      ή ακολουθείς το νομο που λέει πως αν ΔΕΝ έχεις επιχειρήματα (επι του ΘΕΜΑΤΟΣ) απλά μπέρδεψέ τους (νόμος του ΜΕΡΦΙ)
      ότι και ναναι γίνεσαι ή φαίνεσαι κακοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος και βλαξ.

    • Υ.Γ
      Σε παραπέμπω επι του θέματος (προσλήψεων και αποτελεσματικότητας που εσυ θέτεις) στην απλετη βιβιογραφία που κυκλοφορεί στο INTERNET για την διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.
      Θα δείς ότι πρόκειται περι διακριτών θεματων.
      Άλλο η προσληψη προσωπικού και άλλο η εκπαιδευση του, η αποτελεσματικότητα του κλπ

  2. Συμφωνώ, πολυκριτηριακό σύστημα, όχι μόνο βαθμός πτυχίου και χρονολογία κτήσης πτυχίου ή επιτυχία σε ΑΣΕΠ (1 κάθε 7 χρόνια έλεος!) ΑΛΛΑ να μετρούν επίσης: γνώση ξένων γλωσσών, πιστοποίηση χρήσης Η/Υ, εμπειρία (πέραν της διδακτικής) σχετική με την εκπαίδευση, π.χ. διοικητικός στην εκπαίδευση, δημοσιεύσεις σε συνέδρια, εθελοντική δράση στην τοπική κοινωνία (τι σόι εκπαιδευτικός αν δεν είναι ενεργός πολίτης) και ενν. μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...