Home / Featured / Το έγγραφο που αναστάτωσε το Υπουργείο Παιδείας και το ανάγκασε να βγάλει ανακοίνωση ότι είναι πλαστό. Και η απάντηση…

Το έγγραφο που αναστάτωσε το Υπουργείο Παιδείας και το ανάγκασε να βγάλει ανακοίνωση ότι είναι πλαστό. Και η απάντηση…

Δημοσιεύτηκε: 12:24 μμ Απρίλιος 18th, 2015  


Ypepth

Στις 3/4 το Υπουργείο έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση για έγγραφο που δήθεν βγήκε από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού

ΘΕΜΑ: Πλαστό έγγραφο με αριθμό 41603/2015

Σας ενημερώνουμε ότι από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασίου Κουράκη ουδέποτε εξεδόθη έγγραφο, το οποίο φέρει τον αριθμό πρωτοκόλλου 41603/31-03-2015 και απευθύνεται προς την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ουδέποτε εξεδόθη έγγραφο, το οποίο έχει όμοιο ή συναφές περιεχόμενο με το ως άνω έγγραφο.

Κατά συνέπεια, το έγγραφο, το οποίο φέρεται να έχει υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό, φέρει τον αριθμό πρωτοκόλλου 41603/31-03-2015 και απευθύνεται προς την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, είναι πλαστό και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη.

……………………………………

Το έγγραφο του Υπουργείου πρακτικά διαψεύδει την ύπαρξη του «εγγράφου» ,που σας παρουσιάζουμε παρακάτω όπως αναρτήθηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης την 1/4/2015 (ξημερώματα). Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Το έγγραφο δεν υπάρχει πλέον στην σελίδα.

………………………………………

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Γραφείο: Αναπληρωτή Υπουργού κ Κουράκη
Αρ. Πρωτοκόλλου: 41603
Ημερομηνία: 31/3/2015 13:04:38

ΠΡΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μελετήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρων την επιστολή σας με τα ζητήματα πού απασχολούν τα μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Σας ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση όλων των θεμάτων, πού απορρέουν από τι θεσμικό πλαίσιο.

Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί σοβαρά και να καλύψει άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είδη έχουν δοθεί οδηγίες προς τις διευθύνσεις και τις καλλιτεχνικές επιτροπές να συλλέξουν στοιχεία από τα σχολεία με τα οργανικά κενά σε καθηγητές γενικής και μουσικής παιδείας.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας συστήνουμε επιτροπή με χρονοδιάγραμμα ενός μηνός να φέρει εισήγηση για τα αναλυτικά προγράμματα στην μουσική πού θα εφαρμοστούν στην επόμενη χρονιά 2015-2016.

Τον Ιούνιο 2016 θα γίνουν εξετάσεις και θα δοθούν οι πρώτες πιστοποιήσεις.

Για το μεγάλο θέμα των μεταφορών, έχουμε συνάντηση οι συναρμόδιοι Υπουργοί, την Μεγάλη Τετάρτη στο Υπουργείο, με Θέμα τροποποίηση της ΚΥΑ 24001/2013.

Πρόταση του Υπουργείου είναι η δημιουργία Εθνικού Δημόσιου φορέα για τις σχολικές μεταφορές, με μόνιμο στόλο και προσωπικό (Λεωφορεία, οδηγούς συνοδηγούς). Πάνω από όλα η ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας. Για την Σίτιση ζήτησα μελέτη από επιστημονικό προσωπικό, για δημιουργία υποδομών μέσα στα σχολεία για σίτιση όλων των μαθητών.

Θα επιθυμούσαμε αντιπροσωπεία σας να παραβρεθεί την Μεγάλη Τετάρτη στην σύσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών πού θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο τηλ 2103442210

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

……………………………………………..

Το www.xenesglosses.eu έχει στη διάθεση του τα λόγια τα οποία δικαιολογούν την «ύπαρξη» του εγγράφου και που δείχνουν ό,τι η φάρσα έγινε για να ευαισθητοποιήσει το Υπουργείο για πάγια αιτήματα του Συλλόγου ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ αφού την «πάτησαν» όλες οι μεγάλες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και το δημοσίευσαν ως πραγματικό (συνολικά ή μέρη του).

……………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

1/4 ανάρτηση στο Facebook

«Οι ψευδαισθήσεις, μας ακoλουθούν στην καθημερινή μας Ζωή. Τόσο πού δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι αληθινή η επιστολή του Υπουργού προς την Πανελλήνια Ένωση. Αν παρασυρθήκατε και την πιστέψατε, είναι γιατί τα αιτήματα είναι πραγματικά δίκαια και εφαρμόσιμα. Χρόνια πολλά. Του χρόνου αληθινή επιστολή»
Την απάντηση την έστειλαν στο xenesglosses.eu καθηγητές μουσικών σχολείων.
Το xenesglosses.eu τους θα παρακολουθεί την πορεία των αιτημάτων τους αφού κίνησαν με πρωτότυπο τρόπο το ενδιαφέρον και όλες οι μεγάλες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες πέσανε θύματα του Πρωταπριλιάτικου αστείου.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...