Home / HEADER-NEWS / Αποτελέσματα για πλήρωση των θέσεων στην Π.Δ.Σ. σε 21 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας

Αποτελέσματα για πλήρωση των θέσεων στην Π.Δ.Σ. σε 21 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 10:47 πμ Απρίλιος 19th, 2015  


sxoleio

Μπορεί οι περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν αναρτήσει τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που θα εργαστούν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη των ΕΠΑΛ, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται και την άμεση έναρξη των μαθημάτων.

Όπως έχει αποκαλύψει το news.gr εκκρεμεί η έκδοση ενός ΦΕΚ προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των μαθημάτων. Το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος των μαθημάτων είναι 3,5 εβδομάδες (13 Μαΐου λήξη) και θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να βιαστεί ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.  Πιθανόν το ΦΕΚ να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται οπότε τα μαθήματα ίσως ξεκινήσουν τέλη της εβδομάδας αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι η έναρξή τους να γίνει στις 27 Απριλίου. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα βγει το ΦΕΚ.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου και μετά τις 13 Μαΐου, όπου και ολοκληρώνονται τα μαθήματα, θα βγει νέο πρόγραμμα διδασκαλίας λόγω των εξετάσεων, ενδοσχολικών και πανελλαδικών. Από τις 18/5 έως και τις 21/6 θα πραγματοποιήσουν μερικές ακόμα ώρες διδασκαλίας ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες που δίδασκε ο εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας το ημερήσιο πρόγραμμα Π.Δ.Σ. καλύπτει 1-4 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Π.Δ.Σ.. Τμήμα μαθήματος Π.Δ.Σ. ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Σε κάθε τμήμα μαθήματος συμμετέχουν πέντε (5) μαθητές/τριες κατ’ ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Όσον αφορά το τμήμα μαθήματος συνεχίζει να υφίσταται εφόσον έχει ενεργούς  μαθητές/τριες τουλάχιστον πέντε (5). Σε περίπτωση όπου κάποιος μαθητής/τρια απουσιάσει αδικαιολογήτως είκοσι (20) συνεχόμενες διδακτικές ημέρες από τμήμα μαθήματος τότε διαγράφεται, με έγγραφη ενημέρωση του γονέα – κηδεμόνα του/της και αντικαθίσταται από τον πρώτο/η επιλαχόντα στον πίνακα αιτούντων, με απόφαση του Υ.Σ.Κ.Π.Δ.Σ.. Στην περίπτωση όπου από διαγραφή μαθητών/τριών σε ένα τμήμα απομείνουν λιγότεροι ενεργοί μαθητές/τριες από τα επιτρεπόμενα όρια, τότε το τμήμα παύει να υφίσταται με απόφαση του Δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε.

Στην περίπτωση αυτή αναπροσαρμόζεται η ανάθεση ωρών του Διδάσκοντος καθηγητή, με απόφαση του Δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε. ή λύεται εφόσον δεν υπάρχουν υπόλοιπες ώρες.

Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία απουσιάζουν όλοι οι μαθητές τρείς (3)   συνεχόμενες μέρες τότε το τμήμα μαθήματος παύει να υφίσταται με απόφαση του Δ/ντη της οικείας Δ.Δ.Ε.. Τέλος το Τμήμα παύει να υφίσταται αυτόματα την επόμενη ημέρα εξέτασης του διδασκόμενου μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων (πανελλαδικών ή ενδοσχολικών).

Ένα Σ.Κ.Π.Δ.Σ. συνεχίζει να υφίσταται εφόσον προσφέρει τουλάχιστον ένα (1) τμήμα μαθήματος. Ο Δ/ντής της οικείας Δ.Δ.Ε. έχει το δικαίωμα να αναστείλει την λειτουργία ενός Σ.Κ.Π.Δ.Σ. με αιτιολογημένη απόφαση, την οποία κοινοποιεί στην Κ.Ε.Σ.Υ.Π.. Το πρόγραμμα λειτουργίας της Π.Δ.Σ., ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, συντάσσεται, εφαρμόζεται και αναπροσαρμόζεται με απόφαση των Υ.Σ.Κ.Π.Δ.Σ.. Οι ημέρες λειτουργίας των Σ.Κ.Π.Δ.Σ. ακολουθούν τα ισχύοντα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Οι απολαβές και τα ένσημα των εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

1. ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

2. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

3. ΔΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

4. ΔΔΕ ΞΑΝΘΗΣ

5. ΔΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

6. 

7. ΔΔΕ ΧΙΟΥ

8. 

9. ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

10. ΔΔΕ ΗΛΕΙΑΣ

11. 

12. ΔΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

13. ΔΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

14. ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

15. ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

16. 

17. ΔΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

18. ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

19. ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

20. ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

21. ΔΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

22. ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

23. ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

24. ΔΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

25. ΔΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

26. ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

27. ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

28. ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...