Home / Featured / Αναπληρωτής Υπ. Παιδείας – Εργαζόμαστε για απαλοιφή των εξαιρέσεων για αναπληρωτές με ίδια προσόντα

Αναπληρωτής Υπ. Παιδείας – Εργαζόμαστε για απαλοιφή των εξαιρέσεων για αναπληρωτές με ίδια προσόντα

Δημοσιεύτηκε: 2:59 μμ Απρίλιος 26th, 2015  


kourakis-tasos

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία για την απαλοιφή όλων των εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια προσόντα.

Αυτό τονίζεται σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση Βουλευτών σχετικά με τη μη μισθολογική αναγνώριση Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος στους αναπληρωτές στη Ειδική Αγωγή, που εργάζονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουράκης υπενθυμίζει και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ορίζει τα εξής:

A. Η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία δύναται να ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη μόνο των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ70.50-Δασκάλων ΕΑΕ, ΠΕ11.01- Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ και των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικού τους και προέκταση «50».

B. Για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60 – Νηπιαγωγών και ΠΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται σε δομές Ειδικής Αγωγής από τους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, δεν τίθεται ζήτημα προσμέτρησης των εν λόγω ακαδημαϊκών προσόντων για μισθολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι αυτά δεν αποτελούν τυπικά προσόντα πρόσληψης ή και ένταξης στους οικείους πίνακες.

https://www.esos.gr/arthra/38039/t-koyrakis-apaloifi-olon-ton-exaireseon-poy-dimioyrgoyn-diaforetikes-proypotheseis


 

Ένα σχόλιο

  1. Καλά θα έκανε ο κ. Κουράκης και η αρμόδια ηγεσία να εφαρμόσουν για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλα τα νόμιμα προσόντα, όπως αυτά ορίζονται στην προσαύξηση βαθμολογίας γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κουράκης υποδηλώνει την εμμονή στην αντισυνταγματική πρόταξη του χρόνου κτήσης πτυχίου μέσω της μη αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Ως άνω «..δεν τίθεται ζήτημα προσμέτρησης των εν λόγω ακαδημαϊκών προσόντων για μισθολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι αυτά δεν αποτελούν τυπικά προσόντα πρόσληψης ή και ένταξης στους οικείους πίνακες»). Που θα πάει αυτή η ιστορία? Μόνο με προσφυγή στο ΣτΕ θα εφαρμόζεται ο νόμος και η αξιοκρατία στην Ελλάδα? Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί προς το δικαιότερο σε σχέση με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφόσον επαγγέλλεται τον αριστερό φιλολαϊκό προσανατολισμό της? Ο ίδιος ο Τσίπρας δεν υποστήριξε στην προεκλογική του εκστρατεία ότι θα καταργήσει τις επετηρίδες («τέρμα το πάρτυ, η διαφθορά, οι επετηρίδες, η φοροδιαφυγή»)?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...