Home / Featured / Θα πρέπει να ξεπεραστεί ο «κάβος» του τετράμηνου και στην εκπαίδευση

Θα πρέπει να ξεπεραστεί ο «κάβος» του τετράμηνου και στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 9:55 πμ Μάρτιος 4th, 2015  


mpaltaskourakis
Και στην Παιδεία, οποιαδήποτε συζήτηση για μέτρα με δημοσιονομική επίπτωση μετατίθεται για μετά τον «κάβο» του τετράμηνου όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας στους Δασκάλους. Ο Αριστείδης Μπαλτάς κατά τη συνάντηση του με την Διδασκαλική Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί στην παρούσα «σκληρή οικονομική συγκυρία» να δεσμευτεί για διορισμούς και ξεπάγωμα των μισθολογικών. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, πάντως, θα πληρωθούν σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Μουδιασμένη εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη των αναγκών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Στις συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποφεύγει οποιαδήποτε δέσμευση τόσο για τον αριθμό όσο και για το χρόνο των προσλήψεων.

… ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια περί προσλήψεων εκπαιδευτικών, καθώς οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες, με πρώτη προτεραιότητα τους απολυμένους και τους ευρισκόμενους σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Όσο για την διαδικασία πρόσληψης, μετά το σήριαλ της περασμένης εβδομάδας και την κάπως άκομψη αποστασιοποίηση του υπουργού από τα όσα είπε ο αναπληρωτής, στην συνάντηση με την ΟΛΜΕ, για ΑΣΕΠ με κριτήρια αλλά χωρίς γραπτή εξέταση, ο Τάσος Κουράκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την οποία θα συνεκτιμηθεί η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία βάζει φρένο σε προσλήψεις μόνο βάση προϋπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, είπε στο 360pedia.gr ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας την οποία και κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία είναι να μονιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 και οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών. Υποστήριξε μάλιστα ότι είναι άδικο να μπουν σε διαδικασία γραπτού διαγωνισμού ή μοριοδότησης και άλλων κριτηρίων εκπαιδευτικοί με πολυετή προϋπηρεσία στην εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΟΕ – Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις προσδοκίες και το μέγεθος των προβλημάτων

Εντάξει κ. Υπουργέ «Οικονομικά αιτήματα εκπαιδευτικών δεν ικανοποιούνται» όμως δεν καταλαβαίνω κάτι

Ενημερωτικό του Υπ. Παιδείας για την συνάντηση με τη ΔΟΕ

Τι είπαν Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός στη ΔΟΕ “Κάτι” θα υπάρξει για διορισμούς εκπαιδευτικούς….”

Για 7.000 από τους 14.000 εκπαιδευτικούς αρκούν τα κονδύλια του Υπ. Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...