Home / HEADER-NEWS / Στα ΓΕΛ καταργήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων. Μήπως πρέπει να καταργηθεί και στα ΕΠΑΛ;

Στα ΓΕΛ καταργήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων. Μήπως πρέπει να καταργηθεί και στα ΕΠΑΛ;

Δημοσιεύτηκε: 1:58 μμ Μάρτιος 13th, 2015  


TRAPEZA_THEMATWN

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας μετά και από τα δεκάδες δημοσιεύματα για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των σχολείων να απέστειλε εγκύκλιο για τις προωθούμενες αλλαγές στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου βάσει νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται ωστόσο καμιά αναφορά δε γίνεται για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το γεγονός αυτό το εντόπισε η ΟΛΤΕΕ που με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας ζητά την άμεση έκδοση και αποστολή αντίστοιχης εγκυκλίου και για τα ΕΠΑΛ.

«Η καθυστέρηση δημιουργεί εύλογη απορία αλλά και δυσφορία στους συναδέλφους, ότι για άλλη μια φορά τα σχολεία και οι μαθητές μας αντιμετωπίζονται όχι απλώς ως «μειωμένου ενδιαφέροντος» του υπουργείου, αλλά ως …ανύπαρκτα» τονίζει η ΟΛΤΕΕ αναφέροντας ότι είμαστε βέβαιοι ότι θα αποστείλετε όμοια εγκύκλιο που θα αφορά στην κατάργηση της «Τράπεζας Θεμάτων» και στα Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά.

Το news.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΕ τον κ. Σταματιάδη ο οποίος δήλωσε ότι θορυβημένοι, ίσως και προβληματισμένοι ζήτησαν να εκδοθεί αντίστοιχη εγκύκλιος και για τα ΕΠΑΛ εφόσον εκδόθηκε για τα ΓΕΛ.

Ο κ. Σταματιάδης δήλωσε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου 4186  υπογραμμίζοντας ότι για τα Επαγγελματικά Λύκεια υπάρχουν διαφορετικά άρθρα που αναφέρονται στις εξεταστικές διαδικασίας απ΄ ότι στα Γενικά Λύκεια.

Η εγκύκλιος όπως εμφανίζεται για τα ΓΕΛ προϊδεάζει για τις προθέσεις, τόνισε ο κ. Σταματιάδης, επισημαίνοντας ότι  δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν υπάρξει τροποποίηση του νόμου 4186/2013.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR

TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...